Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
27831
View
384
Reply

"Mula-Mula Kata Ejen Agensi Umrah, Tapi Bila Dah Kantoi.." - Suhaimi Saad Cuba Menipu Lagi?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-12-2019 11:43 AM | Show all posts |Read mode




Suhaimi Saad buat hal lagi. Kali ini menawarkan pakej umrah untuk menarik minat rakyat Malaysia menunaikan ibadat bersamanya.


Lebih parah adalah menggunakan nama syarikat lain yang konon mewakilkannya.


Rahsia itu terbongkar apabila warganet di Twitter mendedahkan perbualan antara syarikat Rabbani Travel Tours dengan prospek umrah.


Twitter




Rupa-rupanya Suhaimi membuat poster mirip syarikat tersebut sebagai agenda!


Maka, ramai yang berasa marah sehingga ada yang mengugut untuk memboikot agensi tersebut selagi Suhaimi dan isterinya Ina menjadi wakil.


Twitter




Setelah menyedari hal yang berlaku, agensi tersebut menegaskan bahawa mereka tidak pernah menugaskan suami isteri tersebut mewakili agensi mereka. Malahan mereka turut menghubungi Suhaimi tetapi panggilan tidak berjawab.


Twitter




Sementara itu, Suhaimi pula membuat kenyataan mereka tidak mewakili Rabbani Tours sedangkan poster sebelum ini sudah membuktikan yang dia menggunakan logo agensi tersebut.


Twitter




Pening betul rakyat Malaysia bila terpaksa menghadapi situasi sebegini. Malahan menurut agensi pelancongan, sudah banyak kali nama syarikat mereka digunakan oleh artis untuk menipu orang ramai.









Sampai bila kita terpaksa menghadapi drama sebegini? Mungkin kita yang celik IT tidak terpedaya dengan auta Suhaimi tetapi bagaimana dengan orang-orang tua di kampung? Siapa yang mahu menyedarkan mereka? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:13 PM | Show all posts
gaya rambut sebijik Romziey cendawan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:16 PM | Show all posts
dh mcm muka doct rozmi pulak tgk muka sohai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:19 PM | Show all posts
apo lagi si sohai ni duk membusukkan lagi diri tu? memang dah takde sumber pendapatan ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:21 PM | Show all posts
doc rozmy pun katup habih dah. kalau pusing kot pekan jitra tu, habih dah tutup hotel rozmy, pusat kecantikkan rozmy, tahfiz rozmy. dengaq baru ni kata buat baja juai baja pulak
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:25 PM | Show all posts
kiranya dah emsem sgt la tuh si sohai ?

hak tuih
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:26 PM | Show all posts
kenapa travel agent x buat police report? ignorance ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:31 PM | Show all posts
yg msg kat travel agent tu pon bahasanya kasar yakmat.

aku lak sentap membacanya...hihih

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa diri terinspired by dr rozmi ke? Dah2 lah scam orang oi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannnnnn....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 16-12-2019 12:31 PM
yg msg kat travel agent tu pon bahasanya kasar yakmat.

aku lak sentap membacanya...hihih

kan? mcm bhs forumer je
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:07 PM | Show all posts
umrah agency tu pun pi mintak yg mengadu tu bukti2 yg sohai punya keja membohong..
then pi report polis. Takkan nak biar je dan sekadar clear the air by posting a status like that?
come on...
tergamak nak bg lagi ramai tertipu dengan penonggang agama ni?
melainkan sama2 ade tipu daya... tu yg mcm amik mudah jer.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:13 PM | Show all posts
sohai masok benang lagi

saja je kan nak cari modal masok benang
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mfzg89 replied at 16-12-2019 12:13 PM
gaya rambut sebijik Romziey cendawan..

Hahahaha i nak komen yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Yessss setelah ditumpaskan bertubi-tubi oleh encik farhan dan puan erin, akhirnya sohai kembali bersaing

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni sakit..tlg la bawak g berubat...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial la dia ni.sueh 7 keturunan kalau org cerca selalu.Pls pihak berkuasa ambik tindakan kt scammer mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial la dia ni.sueh 7 keturunan kalau org cerca selalu.Pls pihak berkuasa ambik tindakan kt scammer mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Skill menipu cara amateur mmg ss punya keje.... Muka xcenter nak menipu org, yg percaya lagi tu aku xleh hadamlah. Btw, it is "brosur" in malay, tukau ke ingles jadinya "brochure"
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Iskk..bakal peserta umrah tu aku rasa kna bnyk muhasabah diri jgk. Takut aku baca bahasa nya. Nk pergi umrah ni. Sikit2 kna ubah kot. Walaupun myampah sebut la nm individu berkenaan dan isteri beliau baik2 kn. Peringatan untuk aku jgk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109536s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list