Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1068
View
17
Reply

[Dunia] Berang tak pakai niqab, pendakwah Saudi baling wanita dengan kasut.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-12-2019 01:08 AM | Show all posts |Read mode
Berang tak pakai niqab, pendakwah Saudi baling wanita dengan kasutFMT Reporters -

December 15, 2019 3:43 PM


Tangkap layar menunjukkan seorang pendakwah membalingkan kasutnya ke arah seorang wanita yang tidak memakai niqab.


PETALING JAYA: Seorang pendakwah Arab Saudi didakwa membaling kasut kepada seorang pejalan kaki kerana tidak berpuas hati wanita tersebut tidak memakai niqab.

Berdasarkan video yang tersebar di media sosial, kelihatan seorang pendakwah yang berdiri di pembahagi jalan membalingkan kasut kepada seorang wanita yang lalu berdekatan dengannya.

Jika seorang wanita mendedahkan wajahnya dan membenarkan lelaki mencium wangiannya, dia adalah seorang penzina.
Seperti keadaan wanita ini, katanya sambil menuding jari terhadap wanita yang bertudung dan memakai abaya.

Dia kemudian mengambil kasut dan membalingnya ke arah wanita terbabit. Mangsa kedengaran menjerit terkejut sebelum video itu terpotong.
Menurut undang-undang kontroversi Arab Saudi, wanita dikehendaki memakai abaya dan berniqab di khalayak ramai.

Media tempatan melaporkan anggota keselamatan di wilayah Yanbu telah menahan pendakwah terbabit dan mendakwanya.
Menurut sumber, pendakwah tersebut mengalami penyakit mental dan pernah membuat serangan sedemikian pada masa lalu.




Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya pergi berdakwah kt royals saudi yg teguk arak, berpesta seks dan dadah tak ingat dunia menggunakan hasil umrah dan haji umat islam sedunia tu. Dgn perempuan rakyat marhaen berani lah hina tp when it comes to royals tiba2 jadi bisu. Hypocrisy to the max ereb junjungan ummah meleis ni.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada orang mental macam ni, masa berjalan dalam masjid dengan laki, tiba2 ada lelaki Indian/Pakistan marah2 sambil tuding jari kat aku. Laki aku pergi kat dia tanya kenapa, dia cakap sebab aku tak pakai purdah.  Dalam masjid kot, semua perempuan tak pakai purdah.

Pastu laki aku pulak tegur dia baring terlentang  berlunjur kaki betul2 ke arah kaabah. Mata liar nak cari kesalahan orang lain, salah sendiri tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Niqab = kafir
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 15-12-2019 09:36 PM
Memang ada orang mental macam ni, masa berjalan dalam masjid dengan laki, tiba2 ada lelaki Indian/Pa ...

purdah = kafir
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 10:51 AM | Show all posts

tanya sikit, memang ada hadis suruh pakai niqab kan, wajib kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 11:06 AM | Show all posts
mentak disaster btl..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Aerhys replied at 16-12-2019 01:55 AM
Sepatutnya pergi berdakwah kt royals saudi yg teguk arak, berpesta seks dan dadah tak ingat dunia me ...

khueeen
nmpk sgt pendakwah ji bongok
dia x tau current issue about his country ke? royal diorg sendiri dlm usaha nak liberalise kan saudi ni
bodoh bahlol punya pendakwah
dgn pompuan ko berani la
cer dgn royal..silap aribulan jd mcm jamal khasogghi muka smpi kene siat2 tinggal kulit muka jah
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 11:16 AM | Show all posts

mana video di youtube ?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 11:23 AM | Show all posts
org arab hipokrit
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 12:55 PM | Show all posts
sakit mental konon..alasan ummah nak kaver malu je tuh.walhal sume tok arab mmg camtu pangai.layan pompuan mcm sejenis makhluk hina bawah tapak kaki dorg jah
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurm...aku br blk bukit bendera..org yg muka arab2 ni ramai..yg ppuan pakaiannya kira okay..xde niqab..yg laki ramai pakai short pants je.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aerhys replied at 16-12-2019 01:55 AM
Sepatutnya pergi berdakwah kt royals saudi yg teguk arak, berpesta seks dan dadah tak ingat dunia me ...

kan.. dasar arab bodoh.. melayu je dok puja2 arab nih
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Asdan replied at 16-12-2019 10:51 AM
tanya sikit, memang ada hadis suruh pakai niqab kan, wajib kan ?

ko ni bila bak blk indon.. puas aku halau..
sibuk nak tanya itu ini... ko jngat kaunter pertanyaan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 03:07 PM | Show all posts
pijak je berjemaah jantan barua dayus ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 09:47 PM | Show all posts

key point = urusan peribadi,

tudung, niqab/hijab/purdah, sembahyang jumaat, puasa, perbankan, dll,

soalannya, sejauh mana dibolehkan campur & hukum urusan peribadi orang lain ?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolongla Arab men ni...dtg Malaysia Bini masing2 berjubah berniqab, yg diaorg relaks2 pakai shorts..meluat tengok
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bolih belah la dengan pendakwah2 hipokrit bahlol ni. Kau tak suka tengok..... palingkan pandangan. Ini tidak, mata terjojol.....nafsu fikir nak ngesek je. Tak cukup dengan 4 bini.....hambapun kau taram atas nama Islam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.291861s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list