Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9728
View
142
Reply

"Orang Nak Sihat Tak Minum Bobba Lah!"- Netizen Tak Puas Hati, Minuman Shuib Pun Over-Claim?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2019 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG


Selepas kecoh dengan isu 'over-claim' atau dakwaan keterlaluan berhubung khasiat susu pisang Nilofa, sekarang produk keluaran Shuib pula jadi perhatian.


Baru-baru ini Shuib telah melancarkan air minuman bobba yang didakwa sebagai 'Minuman Bobba Sihat Pertama Di Malaysia'.




Meninjau ke laman Instagramnya, minuman ini didakwa sihat kerana ramuannya menggunakan madu, sebagai ganti kepada gula.


Namun di Twitter, ramai yang mempersoalkan dakwaan tersebut dan melabelkan produk ini juga sebagai sesuatu yang 'over-claim'.


  



  



  


"Orang kalau nak sihat tak minum bobba lah!! Boleh tak promote je cakap Bobba madu ke apa? Tak payah nak claim pelik2!" tulis salah seorang pengguna Twitter.


Sumber: Twitter


Baca komen:



Sumber: Twitter



Tunggu sahajalah apa komen Shuib dan Sarah tentang isu ini. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Helloooo just because ia mengandungi madu tak semestinya sehat ok!!! Even madu pun nowadays ada yg bercampur macam2 tapi claim madu asli!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak sihat air kosong saja

Ala korang macam tak biasa. Retis = bimbo
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
depa untung makin masyuk makin kaya

netizen perabis duit beli dpt penyakit kencing manis

tak pyh la nak meng kaya kan mende2 bodoh camni
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
jual jelah minuman tu tak payah la claim konon sihat ke apa. adoiii bobba tu dah sah2 la bukan minuman yang sihat
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik x minat minum minuman jenis mcm ni
Minum nescafe ais ajelah@ ais kosong.
Jaga poket sambil jaga kesihatan.huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:31 PM | Show all posts
again,,,,sapa la yang bodoh p beli and percaya tu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli tgk chucky bermanja manjaan ngan lombok kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Madu apa dia pakai?? Takat pakai madu mcm yg buat cornflakes madu tu x yah acah2 nak cakap sihat lah, manis gula pekatt tahap melekat ke lelangit
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Madu + susu

Nope..just yuck
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
siapalah tergamak beli air dia ni..rege zionis
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 13-12-2019 05:47 PM
siapalah tergamak beli air dia ni..rege zionis

Brape harga dia tu..?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ni gimmick la nak bagi org kenal produk dia. klu tak buat gini org tak viral. org tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakal terkenal pula istilah "penunggang kesihatan" bila semakin ramai selebriti yang berpura-pura jahil dalam etika pemasaran.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak didik jijan jgk ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
asrtaga korang pikir orang lain bodoh juga macam korang ke. kkm sila pantau retis2 inni
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 07:30 PM | Show all posts
madu pun x boleh nk over makan sangat
nak jual tu jual je lah
tak perlu overclaim sihat ka diet ka
ko ingat diet yang baik sekadar elakkan atau kurangkan gula saja kah?

mentang2 lah makin sendu skang
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Penipu x beragak..

Asal madu je sihat..!

Dah terdesak sgt ke retis mesia skang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim artis gila f&b... berlumba2 jadi akulah yg pertama jual... its a trend... tak lama pun.

Selamat bermadu lah ya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak betul2 sihat guna la stevia. Tapi yela.. dah si shuib ni tauke madu kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.148555s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list