Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1695
View
29
Reply

[Tempatan] Sukan SEA 31 Vietnam

[Copy link]

Author: Kurex    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-12-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 13-12-2019 04:55 PM

Sukan Sea ke 31 akan dibuat dekat Vietnam. Korang rasa bakalan pprt jua macam yg dekat Indonesia dgn Filipina?  ke bertamadun atau lebih pprt?
Single Polls, Total 50 Users voted
28.00% (14)
8.00% (4)
64.00% (32)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Syed sadik buat surgery apa la pulak nanti hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:22 PM | Show all posts
Aku rasa Vietnam akan buat jauh lebih baik dari Phil....kena berenti pandang rendah pada Vietnam...zaman dah berubah
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Vietnam lain.. Aku undi lebih bertamadun
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak baru merayap di vietnam. Rasanya mereka mampu menyanjurkan majlis besar sebab cepat juga mereka bangkit dari kemusnahan perang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga atlet indon x tmakan kucing plk nti..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:45 PM | Show all posts
arnauld replied at 11-12-2019 08:08 PM
Syed sadik buat surgery apa la pulak nanti hahaha hahaha hahaha

masa tu hang rasa depa jadi kerajaan lagi ka? wakakakakkakakaakakkakakaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Philippines punya pembukaan Dan closing mmg ala2 je gayanya..asalkan Ada..pfft

Vietnam dapat 2nd place kalini..ni zaman kebangkitan diaorg dah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 11-12-2019 08:45 PM
Philippines punya pembukaan Dan closing mmg ala2 je gayanya..asalkan Ada..pfft

Vietnam dapat 2nd  ...

Kalau vietnam boleh pegi ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sungguh pun pprt byk juga emas diorg sapu, compare tu negara 1/2 pprt
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Vietnam bangkit dr semua segala skrg. Byk production dibuat kat sana. So ekonomi meriah dan nmpk rakyatnya tekun dalam apa2 hal sama ada sains, teknologi, ekonomi, ratu cantik dan sukan tanpa provoke negara jiran. Mmg fokusss.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:45 AM | Show all posts
vietnam dah membangun lah!
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 07:03 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 12-12-2019 07:06 AM

cant say much for now...
i tak tau prasarana etc  depa lagu mana.
but...i nak tengok senaraian games bersifat / bertaraf olimpik , if   x ade unsur 2 memihak kpd tuan rumah dengan melampau
or bubuh sukan sukanika depa sampai compromise sesuatu acara olimpik, maka itu tunjukkan taraf depa la.
kalau gimrama, i think pada display sila buat pembaharuan, x nak tengok markah difficulty and execution tapi nak tengok
BREAKDOWN MARKAH SETIAP JURI , DARI MANA DAN BERAPA  DAN kenape.

diving pun subjective tapi kita tengok pun kita puas hati, ade moments yg depa penerjun execute dengan baik, sederhana dan etc, so itu ok. ni gimrama ni pelik.
even karate.
kalau level tahap pengako sayo , maka , susahlah kan, dep aingat macam pengako sayo, ke.





Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
@JohnnySins hopefully dah reputz la hahaha hahaha hahaha budak Ni yg potong allowance atlit sampai tinggal separuh dia ingat atlit Ni salaryman ker, atlit Ni kerja dlm competitive environment engkau byr allowances tinggi sikit jer Dari minimum wage aper ker bangang
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
I vote bertamadun!! I ada classmate from vietnam masa kat uni.. and pernah bekerja dgn mereka juga. Berhemah, bijak, tak byk complain (yg jenis edukated ni laa).. at least better than Myanmar educated
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan Sea games kat vietnam ker dulu ada acara sepak bola bulu ayam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 04:38 PM | Show all posts
Aku fikir lebih baik dari malaysia... dgn level menteri sekarang la.
Kemampuan kewangan pun ok dr Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 04:53 PM | Show all posts
bertamadun ofkos!
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
i hrp lebeh bertamadun lebeh segala dr pilipin..biar pilipin mengelupur malu..boleh? wpn jgn hrp ler pilipin nk rse cenggitu

pprt pd kite, dorg rase gah dh tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertamadun... vietnam mmg dah ke hadapan dari pelbagai segi... even byk kawasan yg sudah membangun..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087916s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list