Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2496
View
57
Reply

[Tempatan] Kenny Rogers untuk dijual

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Berjaya Group Laksana Rundingan Awal Bagi Penjualan Perniagaan Antarabangsa Kenny Rogers
Oleh Liyana  1 min read
  
Berjaya Group Bhd kini sedang melakukan rundingan awal untuk melupuskan kepentingan besar dalam perniagaan Kenny Rogers International kepada pihak luar.

Menurut sumber, rundingan tersebut masih berada di peringkat awal dan difahamkan rundingan ini meliputi jualan saham perniagaan Kenny Rogers kepada Filipina.

Kenny Rogers Roasters International Corp C memiliki hak francais di seluruh dunia untuk jenama Kenny Rogers Roasters C jenama ini diletakkan di bawah Berjaya Corp Bhd, Berjaya Group Bhd.

Berjaya Group memperoleh francais di seluruh dunia selepas membeli KRR International Corp yang berpangkalan di Amerika Syarikat (AS) pada April 2008.

Oleh sebab itu, Berjaya memiliki hak francais di seluruh dunia, nilai itu akan berdasarkan kepada nilai tanda-dagang berbanding nilai aset sebenar.

Berikutan perbincangan ini masih berada di peringkat awal, Berjaya Corp juga tidak menjelaskan amaun sebenar yang bakal diperolehi sekiranya penjualan kepentingan teersebut berlaku.

Setakat 30 Jun tahun ini terdapat 183 cawangan Kenny Rogers Roasters di Malaysia, Filipina, Singapura, Emiriah Arab Bersatu, India, Thailand dan Kuwait.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ritu KFC ni kenny roges plk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Zmn cam Ni benda tak perlu la yg consumer cut dulu, mkn luar - KFC, sushi king, Kenny Rogers yg Kena cantas dulu Dari budget
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenny Rogers? Aku muak dah makan ayam.. Kat ofis lunch makan ayam. Blk umah ayam. Xkan weekend nak makan ayam gak bayor 60,70 rggt for 2, 3 ppl? X baloi la nak makan memahal makanan marhein ni kos sekor 12 rggt je. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:45 PM | Show all posts
Kalau lalu KR ni selalu kosong je.
Tak kira laa weekday/weekend, tetap sendu.
Last2 baru2 ni lalu KR trus lapang.. hilang trus dari radar.

Licin2..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:51 PM | Show all posts
Agak kagum juga sebab masih boleh hidup sampai sekarang. Kedai ayamas pun jual produk sama.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:54 PM | Show all posts

Adat berniaga la tak untung jual nak simpan buat apa?

anyway KG ni nasi lemak dia tak sedap ayam ayam pun tak sedap - rega tak setanding dgn makanan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:54 PM | Show all posts
mahal bonar...tompek tak do la eksklusif mano..sotakat bogantung gambar2 urang tuo main SEXofon(eden tau ejo dio SAX)....lagipun pasar2 malam ado yo poniago kito buek ayam ala kenny rogers murah2....sodap2 laie.....eden banggo jadi Anak Malaysia...wakakakkakakakakakakakakak
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
elok tutup terus..KR tak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:23 AM | Show all posts
DARSITA replied at 10-12-2019 11:54 PM
Adat berniaga la tak untung jual nak simpan buat apa?

anyway KG ni nasi lemak dia tak sedap ay ...

Hari tu ada sorang forumer tu kata, KFC dijual bukan sebab tak untung; tapi KFC sebenarnya dijual masa tengah buat untung.. mana satu yang betul?
Jual kampeni masa tak untung atau jual kampeni masa untung?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2019 12:23 AM | Show all posts
kopitiam pun kebanyakan senasib
sendu
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku makan ayam golek makcik kampung belakang saja.. Sedap pun sedappp..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:26 AM | Show all posts
najib888 replied at 10-12-2019 08:23 AM
Hari tu ada sorang forumer tu kata, KFC dijual bukan sebab tak untung; tapi KFC sebenarnya dijual  ...


dua dua boleh. Time untung boleh time tak untung pun boleh.


Mcm adik kim K .. tengah bisness dia naik dpt offer 600Million utk jual so dia jual.


Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
KR tak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 11-12-2019 12:23 AM
Hari tu ada sorang forumer tu kata, KFC dijual bukan sebab tak untung; tapi KFC sebenarnya dijual  ...

Cuba baca pasal Elon Musk macam mana dia boleh sampai tahap sekarang.... Menarik juga cerita dia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 10-12-2019 11:45 PM
Kalau lalu KR ni selalu kosong je.
Tak kira laa weekday/weekend, tetap sendu.
Last2 baru2 ni lalu  ...

KR kat Queensbay Mall penang pun dah tutup ganti dg texas chicken. Asal2 dulu selalu penuh...makin lama makin kurang org. Menu pun x ada pembaharuan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 10-12-2019 11:54 PM
mahal bonar...tompek tak do la eksklusif mano..sotakat bogantung gambar2 urang tuo main SEXofon(eden ...

Betul. Ayam golek n ayam panggang kat pasar malam lg sedap berempah
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 11-12-2019 12:23 AM
Hari tu ada sorang forumer tu kata, KFC dijual bukan sebab tak untung; tapi KFC sebenarnya dijual  ...

Kes sgt berbeza dgn nasib kedai roti The Loaf milik mahathir. Rotinya sedap tapi pengurusan terlalu lemah... Owner pun x tau apa punca selain menyalahkan org lain kedai dia x laku. Maka kecundang selepas 12 thn x pernah untung.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 01:25 AM | Show all posts
harizs replied at 11-12-2019 01:13 AM
Kes sgt berbeza dgn nasib kedai roti The Loaf milik mahathir. Rotinya sedap tapi pengurusan terlal ...

aku pun suka the loaf...  sayang dah tutup...  tapi serious dulu aku taktau ni mahathir punya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 10-12-2019 11:54 PM
mahal bonar...tompek tak do la eksklusif mano..sotakat bogantung gambar2 urang tuo main SEXofon(eden ...

Yg main sexofon tu lah Kenny Rogers, artis dulu2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085536s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list