Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1677
View
26
Reply

[Tempatan] Janji Mahathir - Saya akan serah kuasa kepada Anwar selepas Sidang APEC. Wartawan tanya selepas APEC tu bila tarikhnya? tiada tarikh jawab Mahathir. hahahahahaha

[Copy link]

Author: harizs       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2019 10:43 PM | Show all posts |Read mode


https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/12/637344/dr-m-sedia-serah-jawatan-kepada-anwar-selepas-apec


KUALA LUMPUR : Tun Dr Mahathir Mohamad berjanji akan menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada bakal penggantinya, Datuk Seri Anwar Ibrahim, biarpun bekas timbalannya itu berhadapan dakwaan serangan seksual baharu.

Bagaimanapun, Perdana Menteri berkata beliau tidak akan menyerahkan jawatan itu sebelum sidang kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) yang akan dianjur Malaysia November tahun depan tetapi mungkin akan bersedia selepas itu.

Saya sudah berjanji untuk menyerahkannya dan saya akan tunaikan, saya fikir perubahan sejurus sebelum sidang kemuncak APEC akan mengganggu keadaan.

Bagi saya, saya akan meletak jawatan dan saya menyerahkan kepadanya (Anwar). Jika orang tidak mahu dia, itu urusan mereka tetapi saya akan tunaikan bahagian janji saya...biarpun apa tuduhannya. Saya sudah berjanji, saya akan tunaikan, katanya dalam temubual bersama Reuters.

Ditanya sama ada penyerahan kuasa itu mungkin berlaku pada Disember 2020, Dr Mahathir berkata: Kita akan tentukan apabila tiba masanya.

Minggu lalu, Anwar menafikan dakwaan oleh bekas pembantunya itu dan menyifatkannya sebagai fitnah tidak berasas.



Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
janji firaun
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 10:53 PM | Show all posts
Kempunan lah ko Anwar...

Memang gila orang tua nie....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena game la ko bakal pm.
Sape suh percaya dgn atok
Tak serik2..sejak reformasi..takkan tak sedar2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rogue98 at 10-12-2019 11:23 PM

Tu lah bodoh Pkr n Dap ni. Dah menang Pru diaorang pi bg jawatan PM kat Atok pulak. Padahal diaorang dah tau perangai Atok camner. Atok tu dah manipulate semua orang. SB tu under him. Mcm2 strategy diaorang dah plan. Skrg tunggu masa jer Atok tu nak kick sorang2 dlm sg buloh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:44 PM | Show all posts
Tang ni aku sama pendapat dengan Rafizi "Lidah Bercabang", tapi kau orang jugak yang angkat dia. Aku nak ucapkan " PADAN MUKA ".
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia host APEC 2020. Ada mesyuarat dah start this week di Langkawi.... Pastu every other month akan ada lagi sepanjang tahun di lokasi2 lain lagi, yg last sekali bulan 11 / bulan 12 tahun 2020

Tak lama dah... Tapi tetap #asalbukananwaribrahim #abai
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:00 AM | Show all posts
ntahapapantah replied at 10-12-2019 11:44 PM
Tang ni aku sama pendapat dengan Rafizi "Lidah Bercabang", tapi kau orang jugak yang angkat dia. Aku ...

orang yang dah pencen jangan disobut laie...wakakakakakakakkaka
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:08 AM | Show all posts
Orang cerdik tak kan terjun dalam lubang yang sama dua kali...

ketum gila

ketum gila
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:20 AM | Show all posts
najib888 replied at 11-12-2019 12:08 AM
Orang cerdik tak kan terjun dalam lubang yang sama dua kali...




Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
penyokong pkr bodoh. amat mustahil mahathir nk bgk jawatan kt anwar sedangkan anwar dlu dipenjara bawah mahathir. .. tu pun ade orang percaya mahathir nk bgk jawatan pm kt anwar
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
dap ngn pkr igt depa leh gamekan mahathir awal2. kononya kerusi parti mahathir x bnyk. tpi silap
bila jadk pm kuasa ada kt tangan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 11-12-2019 12:08 AM
Orang cerdik tak kan terjun dalam lubang yang sama dua kali...

Hahaha....tpaksa nuar harap tok det mati cepat
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Love u tun.. N love sgt gmbr atas tu n kenyataan tu,, cheeky n cute
Moga tun sihat selalu n sentiasa dpt berfikir dgn cerdas
Nk 2x umo aku baru sampai umo tun, kalo sampai... Moga, aku xde masalah pemikiranla di hari tua jika seusianya,, kalo x, baik mati awal coz kalo otak da xsehat, xde makna badan yg sehat...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Janji mahathir  
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 10-12-2019 11:21 PM
Tu lah bodoh Pkr n Dap ni. Dah menang Pru diaorang pi bg jawatan PM kat Atok pulak. Padahal diaorang ...

SB ni sapa2 jadi PM akan sebelah PM tu.
Pdrm, sprm..bila zahid jadi PM pun akan angguk2 geleng2 je ikuu ckp zahid
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka...ludah kahak korang jgk..jilatlah balik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 11-12-2019 12:08 AM
Orang cerdik tak kan terjun dalam lubang yang sama dua kali...

hihii .. tumpang gelak
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 10-12-2019 11:21 PM
Tu lah bodoh Pkr n Dap ni. Dah menang Pru diaorang pi bg jawatan PM kat Atok pulak. Padahal diaorang ...

Ko ingat kalau tok det tak join phanceng boleh ke dorang menang pru? Jgn mimpi la
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089507s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list