Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6377
View
107
Reply

Minta Maaf atau berdepan saman-Ches Al Maliki

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2019 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 10-12-2019 11:47 AM


Rakan baik bekas isteri tuntut daie Farhan mohon maaf secara terbuka atau berdepan saman

Sebelum ini, kontroversi rumah tangga Da’i Farhan terus mendapat perhatian ramai apabila dia tampil membuat laporan polis dan tuntutan saman terhadap rakan baik bekas isterinya, Ches Al-Maliki
Screenshot_2019-12-10-11-39-56-1.png

Umum mengetahui Ches berkongsi surat terbuka mendedahkan pendakwah itu berkahwin dua dengan seorang janda anak lapan tanpa pengetahuan isteri pertamanya. Namun, Farhan tampil membuat kenyataan bahawa dakwaan yang dibuat oleh wanita itu adalah mungkin kerana dendam dan tidak dapat menerima hakikat isterinya redha hidup bermadu.

Terbaru, Ches menerusi akaun Facebooknya berkata Farhan sudah menarik balik saman itu.

Screenshot_2019-12-10-11-40-00-1.png

Ches menuntut pihak Farhan untuk membuat permohonan maaf secara terbuka dalam tempoh 24 jam atau pendakwah itu berhadapan tindakan saman. Permohonan maaf itu bagi membersihkan nama Ches yang sebelum ini didakwa sebagai pemfitnah.

Terdahulu, Farhan berkata tindakannya membuat laporan polis terhadap beberapa individu yang mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah di media sosial adalah kerana ingin memberi pengajaran kepada pengguna laman sosial supaya lebih berhati-hati ketika berkata-kata.

Tidak lama selepas itu, pendakwah itu mengesahkan telah menceraikan isteri pertamanya pada 3 Disember lalu menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp.

Sumber Berita : Ches Al-Maliki
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 11:55 AM | Show all posts
hakak bukan nak mendoakan setad mountain goat ni yg tak baik...tapi cash bertimpa2 nampaknya...ade ke orang nak bagi job pas ni? nak bagi makan anak 8? 10? 12?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:03 PM | Show all posts
ches mmg kuat
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:05 PM | Show all posts
banyak tul cerita pasal setad klepek klepek ni
harap nilai ringgit lebih tinggi banding baht thai
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasakan looo
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Checkmate Ches. Teach them something
Masalah yang kau buat ni bukan percuma
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lepas satu, satu ko kena setad. apa ko rasa skrg ni...rasain lorr. manis bervitamin dgn doktor pelesu sekejap ja nampaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Go Chess...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sepiITUindah replied at 10-12-2019 12:05 PM
banyak tul cerita pasal setad klepek klepek ni
harap nilai ringgit lebih tinggi banding baht thai

Tu kisah ustaz hj daie farhan..ni kisah cess plk..srmoga kali ni chek mate..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yezaaa..you go girl.. Kamjad pendoggie agama ni patut di saman.. Plus kamjadi ni juga fitnah Allah swt dan RasulNya
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yessa go chesss
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:27 PM | Show all posts
go go power rangers
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Over nye minah ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan yg satu dalam sejuta. Beruntung fatin dapat kawan mcm ches.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus..saman sampai terduduk set2 penunggang agama
takkan orang dah fitnah kau nak duduk diam lagi kan..saman sampai tinggal spender
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ku sokong ches..go go!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia amik lawyer mahai uolss.. Dato apatah nama lawyer dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:47 PM | Show all posts
bagus...biar diam yg katanya saya ustaz tu ngan bini vitamin dia...
banyak sangat bunyi kan...ko pulak siap sedia kena saman kalau x minta maaf....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
gam_gajah replied at 10-12-2019 12:43 PM
Dia amik lawyer mahai uolss.. Dato apatah nama lawyer dia

Hazizah Kassim, mahal ke tak tu antara dia dengan lawyer dia, sometimes ada quid pro quo between each other plus this is highly coverage punya case, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kambing Tu insinuate yg ches and ex wife is a lesbo couple, mmg mendapatla si kambing Tu....u go girl!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list