Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17962
View
832
Reply

[EDISI MISS MALAYSIA] Tersenggol buat kali ke-49 di Miss Universe, Malaysia disalah umum pemenang National Costume pula! let's SPAM ig @realpaulashugart! #roadtoMUM20 #MUMOhauk #foreverclapper

[Copy link]

Author: cikgojesss    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-12-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by cikgojesss at 9-12-2019 04:21 PM

Full Perfomance Miss Universe Malaysia 2019 - Shweta Sekhon




Miss Universe Malaysia’s Nyonya-inspired outfit wins Best National Costume




PUCHONG: Local designer Carven Ong’s themed ‘A Feeling of Indulgence’ by the Baba and Nyonya costume defeated 89 other participants at the world’s number one beauty pageant.

Carven said he really didn’t expect it and was grateful to have his design recognized in this 67th edition.

“Thank goodness, Malaysia can! I’m very happy for Shweta for doing her best. My team is actually very worried about the national costume. But in the end, we won! “I would like to thank the Miss Universe Malaysia Organization especially National Director, Datin Elaine Daly.


During the announcement, something went wrong when his host, Steve Harvey, announced the Philippines as the winner. Shweta who was on stage with him later corrected Steve.

Fortunately, Shweta was unlucky not to reach the Top 20 and saw the Malaysian representative continue to gather to qualify for the semi-finals in 49 years.

The last time a Malaysian qualified for the semi-finals was through Josephine Lena Wong in 1970. In this year’s edition, South African contestant Zozibini Tunzi was announced as Miss Universe while second place belonged to Puerto Rico and third, Mexico.






UPDATE : PHILLIPINES MENANG BEST NATIONAL COSTUME!





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikgojesss at 9-12-2019 03:10 PM

Top 20 Announcement




Top 10 Announcement




Top 10 Swimsuit




Top 10 Evening Gown




Top 5




Top 5 QnA




Top 3




Top 3 QnA




Winner







Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:03 PM | Show all posts
yeayyy ...rumah baru.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Electric daisy & team mumo sila berlapang dada terima komen and suggestions PL malaysia. Kena buat post mortem and come out with a comprehensive action plan. Sampai bila ratu kita nak jadi clapper je?

Polish up the next miss betul-betul. Sental, scrub abis-abisan. Bukan je muka, tone-up badan, rawat rambut, improve catwalk and posture bagai juga. Hantarlah training ke powerhouse country.

Collaborate dengan designer to come out dengan eg yang wowwww meletop-letop, kena dengan cutting badan, warna kulit sang ratu & senang nak berjalan gak. Boleh tak buat competition and let fellow malaysians vote gown mana yang terbaik?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
neo_5050 replied at 9-12-2019 12:09 PM
Electric daisy & team mumo sila berlapang dada terima komen and suggestions PL malaysia. Kena buat p ...

dorang takkan dengar n lagi la dorang nak membongkak sb menang natcos
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
btw cantik betul love ratu leluhur 2019 punya dresses from texaverio prive
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
neo_5050 replied at 9-12-2019 12:09 PM
Electric daisy & team mumo sila berlapang dada terima komen and suggestions PL malaysia. Kena buat p ...

kalau xnak letak jawatan pun please amp up their strategy, effort and execution
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Road to MU 2020 plok.. Ummah2 non Muslim yang lawa2, please tonjolkan dirimu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayooo jilakanya secret eg..ada vulu pubic warbna merah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:29 PM | Show all posts
Ohh ... i love tajuk benang TT. Tapi next time jangan guna word tersenggol lagi ek. Habis ratu kena sumpahan uols nanti. Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:30 PM | Show all posts
princessmiang replied at 9-12-2019 12:29 PM
Ayooo jilakanya secret eg..ada vulu pubic warbna merah

hahaha...i berkenan tengok catriona punya gown
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:32 PM | Show all posts
beta_carotene replied at 9-12-2019 12:23 PM
Road to MU 2020 plok.. Ummah2 non Muslim yang lawa2, please tonjolkan dirimu

Audition dah habis dah uols. Kiranya memang dah ada calon pun.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bila mum 2020?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:35 PM | Show all posts
Iolls taktengok prelim tadi sebab busy keja. Sempat tengok dekat FB MBPFC jah.

SA tu bagi pandangan iolls idok le cantik mana pun. Cantik lagi Sierra Leone.  Tamaryn Green miss SA last year jauh bertiang lagi cantik. Tapi performance wise taktau la sebab tak tengok.

Malaysia ni dah forever anples. Iolls dah takkesah dah.

If next year tetiba Malaysia place, Iolls nak buat satu award macam el tocuyo tu untuk negara yang forever anples and finally place jugak.

MUMOK tu memang kelaut, takreti nak transform wakil kita. Especially zaman ED ni. Lagi la hausss. Dulu mak hayam Andrea rajin la jugak, dari Carey yang sendu terus transform jadi letop. Kalau Jane tu mak hayam Andrea yang train, Iolls yakin dia bakalan di transform secantik-cantiknya sebab sheolls masa crowned as MUM pon dah cantik dari Carey masa dia menang MUM.

Shweta ni cantik, full package. Kalau mama hayam Andrea yang sental, she will be the best MUM ever. Sebab dia ni sangat lah cantik, good speaker dan yang penting fresh.

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 9-12-2019 12:29 PM
Ayooo jilakanya secret eg..ada vulu pubic warbna merah

hahahhahahah ngek betul
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
orglama replied at 9-12-2019 12:15 PM
dorang takkan dengar n lagi la dorang nak membongkak sb menang natcos

Mak datin tu punya degil tak boleh nak cakap. Keras kepala. Defensive pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dethrone electric daisy please..makhayam sammy ke bangjat ke ganti
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:01 PM | Show all posts
jom buat reformasi MUMO!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:04 PM | Show all posts
if nak cari pengganti mak datin pun, propose to find someone yang tahu formula to win...bukan Malaysian pun takpe asalkan tahu nak buat...buat apa nak panggil clapper2 yang lalu untuk jadi ND..kalau takde sangat pun i suggest minta Whulandry jadi new ND, sheols pun dah based kat KL now
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:08 PM | Show all posts
intanzh replied at 9-12-2019 12:22 PM
btw cantik betul love ratu leluhur 2019 punya dresses from texaverio prive

mmg cantik dress leluhur tapi tak layak masuk top 5. Miss Leluhur mmg cantik tanpa rupe mix. tu ptt dibanggakan.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list