Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6796
View
102
Reply

Bila Wann Tercorot Je Mesti Takde Penyingkiran, Warga Maya Dah Bosan Dengan 'Permainan' Astro

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-12-2019 11:32 AM | Show all posts |Read mode
Berakhir sudah konsert minggu ke sembilan Gegar Vaganza musim keenam (GV6) malam tadi yang mana menyaksikan semua peserta terselamat dari disingkirkan untuk terus beraksi ke minggu berikutnya iaitu separuh akhir.

Namun begitu, keputusan juri malam tadi dipertikaikan warga maya kerana buat kali kedua penyanyi Wann sekali lagi terselamat dari penyingkiran walaupun mendapat markah tercorot.






Pada konsert suku akhir ini, Wann mendapat komen yang kurang baik dari juri tetap Datuk Ramli MS - penyampaian Wann kurang baik biarpun jiwa dan perubahan dari segi susuan lagu bagus.


Manakala Hetty Koes Endang memberitahu Wan sepatutnya menyampaikan lagu Hitam Putih Kehidupan nyanyian Datuk Sheila Majid dengan lebih santai.


Kredit Foto - Instagram Wann



Tinjauan di laman sosi@l mendapati, warga maya sudah mula mempersoalkan keputusan GV6 terus mengekalkan dua peserta  iaitu Wann dan Sham Visa biarpun menunjukkan prestari kurang baik.


Warga maya meluahkan rasa kurang senang di laman sosial Instagram Astro Gempak dan berpendapat ia hanya strategi pihak Astro bagi meraih rating dan trending di media sosial.


  








Bertabahlah warga maya sekalian. Juri yang dilantik bukan calang-calang orangnya. Mereka lebih tahu sejauh mana bagus atau tidak sesuatu persembahan peserta itu kan.


Untuk rekod, juara Gegar Vaganza musim keenam bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi manakala RM50,000 untuk naib juara dan RM30,000 tempat ketiga.


Tempat keempat, kelima dan keenam pula masing-masing bakal membawa pulang wang tunai sebanyak RM30,000, RM20,000, RM15,000 dan RM10,000 beserta trofi.



Agak-agak siapa juara GV6? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:39 PM | Show all posts
haiyohhh yang patut disingkirkan tu haa si sham visa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi je wann masuk final, bagi lagu dangdut. Nak tengok wann bergelek sambil mendesah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka wann masuk final..suara dia lain dr yg lain..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:47 PM | Show all posts
wann tu elok disingkirkan je..huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:49 PM | Show all posts
Warga maya ke awak TT ? Sham Visa , Nurfatimah pun pernah kat bottom . kenapa tak berlapang dada? Allah nak bagi depa rezeki tak luak pun peserta lain.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sgt bias...sian nye roy...mentang die boroi...tapi sore sedap je aku rse
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:53 PM | Show all posts
Ai pun terkejut. Dah agak mesti ramai bengang Excited tgk One nation Mc je. Asal deyols gi final , udah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ak antara org yg dh boring dgn show wann, masuk konsert ke 5 dh ermmm. Sebaik masa lagu ogy ok, yg semalam dh ermmm.ya i know gaya sendiri tp cant sing along x boleh le jgk. Sia2 jemput manan ngah n rosyam nor smlm. Btw masa zamani dulu pun ak x setuju kekal bila suara dia xde. But what to do konon2 rmi peminat. Tp benda yg lepas jgn diungkit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Last tgk lepas acik feeza tersingkir je..lps tu x tgk sbb konfiden next tsingkir shila amin, sham.... Terus nk tunggu final je..Skaliiiii atok roy yg kene..laaaagggiiiii laaaa xkan tgk
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik tak tengok walaupun hari tu kurex beria
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana rumah gv Yang baru ni...terhuyung hayang iols nak Komen..iols.malas nak bukak. Nak meratib je ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:11 PM | Show all posts
sham tu elok disingkirkan..dah berminggu2..macam tu je leeeeeeeeee...
tak abih2 ngan ropawan toni setak malaysia...
apo.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:14 PM | Show all posts
minggu depan mohon keluarkan wann, shila amin ngan sham sekali
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:14 PM | Show all posts
miss_strangers replied at 9-12-2019 01:09 PM
Mana rumah gv Yang baru ni...terhuyung hayang iols nak Komen..iols.malas nak bukak. Nak meratib je n ...

seru @af_mania bukak rumah baru
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:20 PM | Show all posts
Wann
Shila Amin
Sham visa


3 ni dah layak dah keluar berambos....nape nak di simpan sampai ke semi final
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Peserta taun ni dah ok.. penaja pon ok dah. Tiber astro buat taik plak.. ade je nak buat kontroversi tiap taun..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:31 PM | Show all posts
Shampah tu kebal kan. kesayangan Astrok even nyanyi hauk ke lautan dalam.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni Gv paling teruk..asyik dok kekalkan org yg sama tiap2 minggu utk di singkirkan..minggu dpn harap sgt sham,kak wan n shila amin di singkirkan sekaligus..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:33 PM | Show all posts
Rhyno replied at 9-12-2019 01:31 PM
Shampah tu kebal kan. kesayangan Astrok even nyanyi hauk ke lautan dalam.

itulah patut dah out kan je Wann dan Shampah tu ..




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116776s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list