Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17958
View
443
Reply

Anak Abby Abadi Meninggal Dunia, "Terkilan Tidak Sempat Melihat Anak"

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2019 11:50 AM | Show all posts |Read mode
Beberapa bulan lepas ada kita mendengar khabar berita tentang Abby Abadi yang selamat melahirkan anak pertamanya bersama suami, Muhammad Faizal Zakaria. Namun sangat mendukacitakan apabila semalam Abby Abadi telah memuat naik status di Instagram bahawa anaknya yang tidak sampai setahun itu telah meninggal dunia kerana masalah pada hati.







Abby Abadi dan suami, Fizal Zakaria yang kini berada di Tanah Suci Makkah sangat terkilan kerana mereka tidak sempat melihat dan menguruskan anak mereka itu buat kali terakhir.

"Sangat sedih sebab abah tak dapat jumpa Baby D untuk kali terakhir, abah tak dapat nak uruskan baby D. "

"Maafkan abah sayang sebab tak dapat uruskan untuk kali terakhir" tulisnya di Instagram.







Menurut Abby di Instagram, anak mereka itu telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam AU4, Kuala Lumpur.


"Maafkan mama dan abah sayang. Pak ngah, mak teh dan pak teh akan uruskan jenazah selepas subuh esok.


"Baby D, tarik mama dan abah masuk syurga nanti ye sayang," luah Abby.



Semoga Abby dan suami cekal dan kuat untuk menghadapi kesedihan ini. Takziah buat mereka sekeluarga. - CARI


  
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh pulak suruh anak dia tarik tarik masuk sorga. Apadaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde sapa yg paksa you tunaikan umrah disaat anak you tengah fighting antara hidup dan mati
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols rasa sedih sgt... Tapi betul jgk ckp poromers di atas... Nau'zubillah Min Zalik, kalau anak me'ols sakit, me'ols tanak pegi memana.... Melekat je dgn dia. Apatah lagi sakit kronik..... Apa2 pun, takziah Abby... Tabahlah ya
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah.
Ermm..sat lgi komen panjang2 nnti dikata hati itam berkeladak
Tapi..Allah tu cuma ada kat Kabaah saja kah, smpai tinggalkan anak dlm keadaan mcm gitu
Mmg ada doc n nurse memantau..tpi naluri kasih sayang ibu tu kan lgi penting utk anak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sedihnya... ank meninggal tp org terdekat xda di sisi... mgkn ada sbb dia gi mekah wlp ank tgh kritikal... tp klu sy, dok jauh sket pun hati dah x tenang... nk dok dkt ank je
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Hati amat terkesan dengan baby ni..disaat penghujung nyawa tiada ahli keluarga hatta ibu pun disisi dia. Apalah dalam fikiran abby ni..bayi pra matang amat2 perlukan sentuhan ibu disaat2 begini..jika dilihat diluar negara dr2 sangat2 menggalakkan ibu2 malah bapa sendiri membelai bayi pra matang mereka setiap masa di waktu2 yg kritikal..tapi puan abby ni..apa sahaja dalam fikiran dia..entahla saya sangat sayu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
X nak komen lebih lebih lah
Anak dia bukan anak kita
Hmmm
Tapi motip x sempat2 nak ke mekah menunaikan umrah?
Tak boleh ke tunggu anak2 sihat dan sebagainya?
Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:59 PM | Show all posts
stuju dgn komen2 di atas..sums up my opinions

apa2 pn takziah buat abby sekeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tak payahlah kita nak judge decision dia nak ke umrah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:19 PM | Show all posts
Kalau saya ditempat abby ni memamg terkilan sgt2  & menyesal tak sudah but again that's the decision you have made & have to live with it... apa2 pun takziah utk keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 8-12-2019 12:02 PM
Boleh pulak suruh anak dia tarik tarik masuk sorga. Apadaaaaa

Suruh dalam socmed pula tu.. Alahaii..
Apepun takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahwainailahirojiun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Apeee??? Pegi jauh ke luar negara masa baby kecik ko sakit kritikal? Are u out of your mindddd???!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun.
Takziah kpd abby sekuarga.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts


P/s Benang lain dh ucap takziah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 8-12-2019 12:05 PM
Takde sapa yg paksa you tunaikan umrah disaat anak you tengah fighting antara hidup dan mati

Setuju... sian babynya
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 01:59 PM | Show all posts
takziah la.

tapi kenapa.. kenapa ebiii oooiii!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Anggap ni semua ketentuan dari yg kuasa. Takyah nk komen2 condemn kan abby dan family.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku drp aritu pelik dgn dia ni.. dengan xpantangnya.. tah la mungkin dia xtnjuk dia pegi melawat anak dia selalu.. kalu aku laaa mmg tak ke mana.. memang hati akan xtenang xde ngan anak dlm saat camni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109014s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list