Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9369
View
106
Reply

"Tunggu Pembalasan!" - Keluarga Samirah Ganggu Saksi Pembunuhan CEO Cradle Fund

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2019 12:23 PM | Show all posts |Read mode
"Tunggu pembalasan!"



Mahkamah semalam diberitahu seorang saksi pembunuhan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Cradle Fund Sdn Bhd, Nazrin Hassan bahawa di amenerima gangguan daripada keluarga tertuduh pertama kes berkenaan, Samirah Muzaffar.


Berita Harian melaporkan, saksi ke-15, Pegawai Penyiasat Kebakaran Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Abdul Halim Zulkefeli diganggu ketika bersarapan di kantin Mahkamah Shah Alam, kira-kira 8.30 pagi pada Selasa lalu.




Kredit foto: BH Online



Pada waktu itu, ada sebahagian keluarga Samirah cakap (kepadanya) tunggu pembalasan, tunggu pembalasan.

Saya tidak cam (kenal) dengan jelas mereka, (tetapi) saya pasti dia ahli keluarga Samirah. Ia berlaku di belakang saya, saya tidak menoleh,.

Disebabkan takut dengan apa yang berlaku, saya kemudian menceritakan perkara ini kepada Timbalan Pendakwa Raya, petang semalam (kelmarin), katanya kepada peguam bela, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah di hadapan Hakim Datuk Ab Karim Ab Rahman, semalam.


Dalam prosiding itu, Abdul Halim mengecam seorang wanita di galeri awam apabila diminta Ab Karim untuk membuat pengecaman terhadap ahli keluarga Samirah.




Kredit foto: Business Insider




Ab Karim kemudian memberi amaran kepada semua ahli keluarga tertuduh supaya tidak mengganggu saksi kerana ia boleh menjejaskan syarat jaminan terhadap semua tertuduh.


Mei lalu, Mahkamah Persekutuan membenarkan Samirah dibebaskan dengan ikat jamin RM500,000 dengan dua penjamin. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarik je balik jaminan tu. Kenapa ada keistimewaan jaminan pada dia?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow,,  banyak juga duit dia ikat jamin rm 500,000
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 6-12-2019 12:34 PM
Tarik je balik jaminan tu. Kenapa ada keistimewaan jaminan pada dia?

Dasar dkk gitu lah
Dorang pekik2 kat kuarge nazrin pun gitu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kamjad.. Dah bunuh org.. Angpa tak bersalah pulak.. Lupa depa leluhur suka bunuh dan bakar mayat
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 6-12-2019 12:39 PM
Dasar dkk gitu lah
Dorang pekik2 kat kuarge nazrin pun gitu

Kesian. I kesian sangat. Akak arwah tu baik je bahasa dia tulis. Walau tragedi terjadi. Sedih pulak

I hope they tarik balik. Fefeeling aku boleh buat apa saja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 6-12-2019 12:45 PM
Kesian. I kesian sangat. Akak arwah tu baik je bahasa dia tulis. Walau tragedi terjadi. Sedih pula ...

Ko tengok mcmana dorang akan twist cerita saksi2 pendakwaan bila sampai time sessi pembelaan nanti
Acik rasa BP kita semua mampos naik mencanak2 tgk drama tamil dorang
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:08 PM | Show all posts
kelly ng kan.. dah pudar darah pun tetap bau kelly ng..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Gangster betul family sabirah. Bapak sheols tu tak padan dgn wilcha, soft spoken tapi boleh tahan grumpy.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni apa kes tetiba ada hanez soraya n romie plak. Twilight zone ke hape
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:10 PM | Show all posts
one of my friend kena follow rapat trial kes ni.. dia kata saksi2 pendakwaan mcm tak strong and lawyer samerah mcm terror twist2 buat mcm saksi pendakwaan yg salah..
so far cerita kawan i tu, semua sama je mcm i baca kat forum ni, tp bila kat court nmpk bomba lak yg bersalah.. who knows dibayar ke ape kan.. iols tak boleh nak husnuzon sbb iols 100000% sure dia akan lari masa terbakar tu kalau dia hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:39 PM | Show all posts
iols blom hadam la crite ni..pening juga
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:52 PM | Show all posts
xriz_xlobe replied at 6-12-2019 01:16 PM
I love u hanez suraya dan romie tak benarkan liyana manan jumpa anak anak. i was baptized at the fri ...

ape ko merepek ni lahabau??
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 6-12-2019 02:10 PM
one of my friend kena follow rapat trial kes ni.. dia kata saksi2 pendakwaan mcm tak strong and lawy ...

DKK...actually KKK habis

Of course penunggang agama tersohor dan scourge of everything that is good in this world.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 03:41 PM | Show all posts
awanysss replied at 6-12-2019 02:10 PM
one of my friend kena follow rapat trial kes ni.. dia kata saksi2 pendakwaan mcm tak strong and lawy ...

what do you expect....peguam bela yang sama bela penyamun no. 1 negara....plus leluhuran dari yenna....msti twisted....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dkk or kelly ng ni kalo pasal duit...

Extremely sensitive n sanggup membunuh..

Hati2 kawan ngam depa..

Dlm apa2 perkara pun,  bila berurusan or berkawan ngan depa,  ikut rule..

Kalo salah, bgtau masa tu jugak ianya salah..

No toleransi walaupun 1%

Depa akan belit kita bila ada masalah timbul

Walau mcmana baik depa ngam kita
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kelly ng.. sejenis bangsa yg suka bakar org, pembelit..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasar femili samseng.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-12-2019 01:08 PM
kelly ng kan.. dah pudar darah pun tetap bau kelly ng..

iols punyalah fikir kelly ng ni cainess mana pulak..rupanya hahaha..depa mmg ngok ngek sikit dulu pernah tgk geng kelly gaduh depan mata mmg depa twist selagi boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kacau pegawai bomba buat apa? Dia menjalankan kerja dia jer....nak tunggu pembalasan apa? Bukan abang bomba bunuh pun. Dna kari tetap ada dia suka intimidate provoke orang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list