Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2454
View
88
Reply

[Trivia] Jodoh oh jodoh

[Copy link]

Author: misuke    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-12-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-12-2019 01:38 PM
Aku kenal bbrp org dari tagged.. X tau la salah seorg depa tu jodoh ke x

Xde kot..kt tagged..ape ada..kena cri kt mekah..kalau nak viral,cari kt madinah ke..tmpt2 lain..brp ramai dah y kena rejek,kne mention jgk..hihi~
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 10-12-2019 07:11 PM
Xde kot..kt tagged..ape ada..kena cri kt mekah..kalau nak viral,cari kt madinah ke..tmpt2 lain..br ...

Hahahahaa.. Adoiiii... Tu namanya penunggang agama.. Aku x cari yg agama hebat.. Tapi sama2 berusaha berubah jadi lebih baik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
misuke replied at 9-12-2019 05:23 PM
wish u luck

Thank you... Insya Allah. Nak pegi doa kat Multazam nanti, insya Allah. Rabbi yassir wala tu'assir...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 10-12-2019 02:53 PM
wahh untungnya u.. ada doa tak nak crush suka balik..
penat la crush jual mahal ni  yg dtg kat  ...

Doa la. Kalau betul betul nak, hati tu mmg kuat pada dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 10-12-2019 02:53 PM
wahh untungnya u.. ada doa tak nak crush suka balik..
penat la crush jual mahal ni  yg dtg kat  ...

Hahaha.. Takde doa apa2 pun. Yg I selalu borak2 dengan husband I lepas kawin ni, dia akan cerita yg dia crush dekat I masa kecik. Tapi dia ingat takde apa pun. Yela, budak2, mana nak fikir sampai kawen. Then dia bercinta dengan ex awek dia bertahun, sampai dah keje pun takde rasa nak kawin. Tapi dia jumpa I balik, dia rasa feel nak kawin tu ada. Which is, cerita I pun sama. I cuba convert feel dekat crush I tu dengan bercinta dan stay lama dengan my ex. Tapi rasa nak kawin tu takde.

Kalau you betul nak dekat crush you, member I pernah bagi petua. Dalam doa you lepas solat, sebut nama penuh dia, mintak Allah jadikan dia suami you. Kalau Allah bagi, maknanya dia terbaik untuk you. Kalau Allah tak bagi, maknanya perjalanan kehidupan you akan lebih indah lepas ni.

Lagi , kalau you rasa dia pun ada hati dekat you, teruskan usaha. Tapi jangan la nampak sangat you nak dia. Ada ego sikit,jangan banyak. Nanti melepas. Tapi kalau you rasa dia memang takde hati dengan you, jangan buang masa crush dekat dia. Sebab bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Bukan susah pun nak tau orang tu ada hati dekat kita ke tak. Tengok air muka dan lirik mata bila berdepan dengan kita pun dah tau.


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-12-2019 07:17 PM
Hahahahaa.. Adoiiii... Tu namanya penunggang agama.. Aku x cari yg agama hebat.. Tapi sama2 berusa ...

Hahahaha...same2 laa kita mcari nye yee..kekeke~

Kalau ada jumpe lebih daripada satu,bak mai sini jgk..hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 10-12-2019 09:19 PM
Hahahaha...same2 laa kita mcari nye yee..kekeke~

Kalau ada jumpe lebih daripada satu,bak mai si ...

Hahaha.. Aku baru install OMI tak guna lagi.. Tak sampai seru
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-12-2019 09:21 PM
Hahaha.. Aku baru install OMI tak guna lagi.. Tak sampai seru

Omi tu ape?omeagle taw laa..hihihi
Byk nyee lahai apps utk cari jodoh ek..kezen2 ai pn suh ai join web cari jodoh..dia taste internesyenel..kite ni taste apa pun xtaw..18 pun xde..19 apetah lagi..aura xde..hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 10-12-2019 09:26 PM
Omi tu ape?omeagle taw laa..hihihi
Byk nyee lahai apps utk cari jodoh ek..kezen2 ai pn suh ai joi ...

Hahaha.. Hari tu jln2 kat playstore nak cari game zombie.. Sekali ada ttg omi.. Baca review mcm Best ja.. Tu download.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-12-2019 09:27 PM
Hahaha.. Hari tu jln2 kat playstore nak cari game zombie.. Sekali ada ttg omi.. Baca review mcm Be ...

Game zombie??aduhaiii..hahahaha..zombie kg pisang?hihi
Nti try ler review best ke x apps tu..bleh try jgk nti..haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 10-12-2019 09:32 PM
Game zombie??aduhaiii..hahahaha..zombie kg pisang?hihi
Nti try ler review best ke x apps tu..bleh ...

Hahahaha.. Boring main game tanam pokok dan masak2..main game zombie pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-12-2019 09:35 PM
Hahahaha.. Boring main game tanam pokok dan masak2..main game zombie pulak.

ni la kelebihan single. segala game leh hadap. level ratus2 pedehal.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
misuke replied at 10-12-2019 09:45 PM
ni la kelebihan single. segala game leh hadap. level ratus2 pedehal.. hahaha

Hahahahaha.. Sampai muntah main game..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-12-2019 09:35 PM
Hahahaha.. Boring main game tanam pokok dan masak2..main game zombie pulak.

Main laa game horror plak..slenderina series ke..ai dah try pstu terus uninstall sbb terkejut mcm nk luruh jantung..hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 10-12-2019 02:53 PM
wahh untungnya u.. ada doa tak nak crush suka balik..
penat la crush jual mahal ni  yg dtg kat  ...

sama je uols ni dgn iols... setia bkn main pada crush yg jual mahal tu. yg datang offer diri pulak jauh sgt dgn taste. kalo terima jugak memang asal berlaki sungguh la.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 10-12-2019 10:07 PM
Main laa game horror plak..slenderina series ke..ai dah try pstu terus uninstall sbb terkejut mcm  ...

Hahaha.. Tak nakkkkk.. Takutttt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:33 AM | Show all posts
Knowlee replied at 10-12-2019 08:25 PM
Doa la. Kalau betul betul nak, hati tu mmg kuat pada dia.

niat mmg nak doa nak dia je.. tp takut dia bukan yg ditakdirkan utk i.. rasa mcm "memaksa" tuhan pulak..tp setiap kali doa jodoh in general, tetap bayang dia yg terlintas
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:35 AM | Show all posts
misssakura replied at 10-12-2019 10:19 PM
sama je uols ni dgn iols... setia bkn main pada crush yg jual mahal tu. yg datang offer diri pulak ...

iols mmg dr kecik berniat nak kawin ngan org yg iols suka tp kena make sure dia suka iols balik la
yg dtg semua iols tak sanggup nak mikir nak berlaki kan dorang.. mcm tak bahagia je rasa hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:38 AM | Show all posts
Kenabertaubat replied at 10-12-2019 08:59 PM
Hahaha.. Takde doa apa2 pun. Yg I selalu borak2 dengan husband I lepas kawin ni, dia akan cerita y ...

ohh harap2 dia pun camtu la nnti rasa nak kawwen ngan i.. semoga cepat putus kalau dia ada couple ngan sesape skrg
dia tu jenis main tarik tali.. bila i tak layan sibuk2 nak borak, bila dah excited dia hilang pulak.. inshaallah nnti i try doa2 tu hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 11-12-2019 09:35 AM
iols mmg dr kecik berniat nak kawin ngan org yg iols suka tp kena make sure dia suka iols balik la ...

same la. iols berpegang konsep kahwin mesti saling mencintai giteww... tak nak kahwin dgn org tu je yg sayang kita lebih tapi kita feel ala kadar jer.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084832s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list