Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
6354
View
56
Reply

"Cantiknya Deko!"- Majlis Akikah Anak Elfira Loy 'Meletup', Bakal Jadi Ikutan?

[Copy link]

Author: yanieray       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2019 10:49 AM | Show all posts |Read mode






Kehadiran cahaya mata semestinya merupakan detik indah bagi setiap pasangan yang telah bernikah. Dalam Islam, kita dianjurkan untuk mentahniqkan anak yang baru lahir, mencukur rambutnya pada hari ketujuh kelahiran, bersedekah mengikut berat rambut dan sekiranya mampu, lakukanlah Aqiqah kambing untuk anak tersebut.



Bagi pelakon Elfira Loy dan suami, Muhamad Faris, mereka memilih Forest Valley Hall, Cheras untuk mengadakan majlis bacaan Yaasiin, tahlil, tahnik dan cukur jambul buat anak sulung mereka, Muhamad Rayyan Khalaf yang kini genap berusia dua bulan.


Dalam majlis serba mewah itu, Elfira kelihatan manis mengenakan busana dari Rizman Ruzaini bertona cerah. Uniknya majlis Aqiqah ini apabila mengetengahkan konsep moden ala-ala 'garden tea party' sambil mengekalkan ciri-ciri kemelayuan yang diserikan dengan dedaun dan belon.


Selain deko yang mempesona, kek Muhamad Rayyan yang comel juga berjaya mencuri perhatian ramai!




  
  



Melihat gambar majlis yang dimuat naik Elfira, kebanyakan netizen meluahkan kekaguman dan merasakan majlis akikah Rayyan ini bakal menjadi trend majlis akikah tahun 2020 nanti. Apa pula pendapat anda?






















































Foto: IG





Amboi, bertuah sungguh Rayyan diraikan dengan majlis akikah yang grand macam ni, kan? Agaknya majlis hari jadi Rayyan nanti macam mana pula, ya?- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:22 AM | Show all posts
rustic!
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:29 AM | Show all posts
so nice..
comey nye baby senyum gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Naseb baik pian xlayak masuk ajl tahun ni

Iols xsanggup tgk deco pelamin akikah atas pentas
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:43 PM | Show all posts
nampak baby tu mcm kening pun lebat jerk
bertuah la istri dn ank
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:44 PM | Show all posts
dh ade ke naluri keibuan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 01:02 PM | Show all posts
dah pandai buat susu ke? dah pandai siang ikan? hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 01:10 PM | Show all posts
top5complete replied at 5-12-2019 01:02 PM
dah pandai buat susu ke? dah pandai siang ikan? hehehehe

jangan risau laki ada mak ada silap2 maid pun ada tu..
dia tau bunyi jer
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 01:27 PM | Show all posts
Kenapa muka kak pira dah seiras datin umi tp versi mudalah
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 01:38 PM | Show all posts
simple & nice
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Baby tu mana tau kek dia berpusing? Jgn manjakan anak tu sgt. Biasa2 cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:28 PM | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 5-12-2019 01:27 PM
Kenapa muka kak pira dah seiras datin umi tp versi mudalah

i perasan benda yg sama jugak tadi.
iras sgt kali ni tgk.

btw cantik deko majlis nya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:40 PM | Show all posts
skarang trend edit gambao warna2 gini... tapi lawolah... tahniah dik elpira
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:46 PM | Show all posts
memang cantik pun majlis dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:47 PM | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 5-12-2019 01:27 PM
Kenapa muka kak pira dah seiras datin umi tp versi mudalah

kann. dari dulu lagi perasan sebelum datin cucuk
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mampu apa salahnya majlis grand2. Walaupun baby tak merasa betapa grand nya majlis dia, satu kepuasan pada parent nya
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
cantik ke? biasa aje..typical wedding setting aje. Nothing grand...If got money, setting kawin mcm Megan Marklepun boleh buat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhmdulillah.rezeki EL,dpt buat mjlis besar utk anak.ibu2 lain kalau rezeki mewah mcmni pon agaknye buat mjlis lg mewah utk anak
Ibu2 mjlis xgrand xpe,yg penting mjlis anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa2 tahniah... comei baby elfira..

Mcm pelamin maknya pulak kat blkg tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung banyak duit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list