Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
29297
View
602
Reply

"Habislah Lofa", Sampai Dr.Amalina Pun Tegur 'Over Claim' Susu Pisangnya

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2019 12:26 PM | Show all posts |Read mode




Lepas satu-satu kontroversi yang menimpa usahawan selebriti, Neelofa. Terbaharu, Dr. Amalina pula menegur iklan susu pisang jenamanya yang menyalahi etika.


Walaupun isu ini sudah dimainkan warganet, namun merasakan tanggungjawabnya sebagai pengamal perubatan, Amalina meminta pihak pengurusan Neelofa  menjelaskan mengenai 'over claim', produknya ini.


Twitter




Lalu banyak pendapat yang menegaskan produk sebegini perlu diambil tindakan kerana iklan yang melampau.







Namun, timbul pula cerita baru bahawa bukanlah pihak pengurusan Nilofa sendiri yang mengeluarkan 'over claim' ini tetapi pihak stokis dan ejennya yang membuat bahan grafik sendiri. Namun disebabkan mereka berkongsi bahan, maka ramai yang menganggap ianya dari pihak HQ.


Twitter




Setakat artikel ini ditulis, tiada jawapan balas dari Neelofa walaupun dia aktif di laman Twitternya mengucapkan terima kasih kepada peminatnya.


Ig




Jadi, pihak Neelofa sendiri perlu tampil memberi penjelasan mengenai produknya. Jika ia dibuat oleh para ejennya, maka Lofa perlu tampil menepis khasiat yang dimanipulasi itu. Rasanya orang akan lebih menikmati susu pisang Nilofa kerana ia sedap bukannya boleh mengubati penyakit. Ayuh! Jernihkan keadaan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:30 PM | Show all posts
so..dia bagi kebenaran kepada partner/agent/stokis utk sebar benda yang tak betul? kenapa x ambik tindakan?


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:30 PM | Show all posts
selayaknyalah...harus masuk gosip meletop trending no 1 yachhhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:39 PM | Show all posts
bukan habis lopak

habislah team susu pisang jah kena carut ngan hakak bos
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:39 PM | Show all posts
MsCinderella replied at 4-12-2019 12:30 PM
so..dia bagi kebenaran kepada partner/agent/stokis utk sebar benda yang tak betul? kenapa x ambik ti ...

kann..mcm selamatkan diri sendiri je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Halloo... dia kan tengah bersedih keluar dari meletup. Highlight la vid nangis dia. Bo layan tweet dr amalina ni kes kecik sajorhh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
So care to explain pada netizen
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:59 PM | Show all posts
lofa seperti biasa laa. dia akan buat2 x nampak je tweet dr amalina tu. ala2 terlepas pandang.

tapi ada je kemungkinan pihak stokis / agen yg memandai2 buat poster tu. husnuzon.

unless HQ  / Lofa sendiri pernah up Kan poster nie dimana2 (IG, IGS, FB, tweet or mana2 socmed lain) - Lofa / HQ bole kata dia x pernah claim.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bkn ke slalunya hq yg akan bg bahan2 utk marketing pd stokis,agent,dropship????mcm nk lps tgn je hq?huhuhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:22 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 4-12-2019 01:00 PM
bkn ke slalunya hq yg akan bg bahan2 utk marketing pd stokis,agent,dropship????mcm nk lps tgn je hq? ...

Selalunya macam tu la..takdenye HQ nak serah pada agen bulat2 tanpa bahan marketing kan. play victim ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:27 PM | Show all posts
harus la HQ taknak ngaku.. mesti deyolls akan cakap agen pandai-pandai membuat cerita atau promo mengarut mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:34 PM | Show all posts
tak silap aku la, mcm ada law, walaupun stokist or pengedar yg claim mcm2 tapi kalau pihak pengeluar tak keluar kenyataan yg benda yg diclaim tu tak betul atau bkn dr die, si pengeluar masih boleh kene denda sbb produk overclaim
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
indestructibleR replied at 4-12-2019 01:27 PM
harus la HQ taknak ngaku.. mesti deyolls akan cakap agen pandai-pandai membuat cerita atau promo men ...

Tp betul pun, mcm jual coway, cuckoo sume tu agent2 yg gagah gigih buat poster buat ads design sana sinun overclaim, obviously for coway n cuckoo ada rules n reg, lopak ni xtaulaaaaaa kan mcm takdek jeh tp yelah soal memandai ni mmg bg kt agen stokis sume sbb lopak dh tolak sume stok ke diorg , pepandai la push utk sales kalau x buat cmni mana mau nya haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii malunye... saman aje lah. Menipu masyarakat. Nak kaya dgn produk sampah. Elok retis2 ni yg kuarkan produk2 misleading di bg amaran..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Nie mesti kes dr amalina jeles sebab tak mampu nak beli banana milk nilofa khennnn. Kitorang makan artificial food elok aje boleh berfikir sampai sekarang. Org yg jeles hati hitam aje tak boleh fikir- kata peminat neelofa. Btw,nilofa.hq sila keluarkan media statement ke announcement ke melarang agent overclaim the product. Macam yg shaklee pernah buat dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 4-12-2019 01:00 PM
bkn ke slalunya hq yg akan bg bahan2 utk marketing pd stokis,agent,dropship????mcm nk lps tgn je hq? ...

Yesss betul , atas pengalaman I jadi Ds sebelum nih ! Biasonya Hq @ Leader Agen yg akan bokalkan segala pic/video/ayat2 copy paste utk diiklankan di all media social !

Lepas tangan nampaknya macam dah kembar seiras dengan diri nil opah sojak dolu2 ! Oppaahhpaannaass !
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:52 PM | Show all posts
kak opis aku pun stokis. sampai kesudah nama dia jadi kebawahan x dapat2 lagi stok... katanya out of stock memanjang sbb permintaan yg tinggi gile babun
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:54 PM | Show all posts
advertising material mcm hq jer sediakan.. aesthetic sama ngan packaging..  nak divert isu, menangis dlm meletop.. hukhukhuk
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
alexandria_iz replied at 4-12-2019 12:59 PM
lofa seperti biasa laa. dia akan buat2 x nampak je tweet dr amalina tu. ala2 terlepas pandang.

ta ...

benda tu printed material yg diedarkan masa sales conference. Ada je agent mandai2 gi buat?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:57 PM | Show all posts
i rs mana2 iklan pun semua over claim jgk..
itu la namenye iklan!..

iklan McD ke yg kluar TV...iklan kat packaging tin milo kat giant tu...all is same..

mungkin 70% lie...yg lg 30% tu betul la kot..uhuhuhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120695s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list