Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3292
View
78
Reply

Tiada Niat Bunuh Zulfarhan - Tertuduh Keempat

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 06:03 PM | Show all posts |Read mode
Saya tiada niat untuk mencederakan Zulfarhan, apatah lagi untuk membunuhnya."


Itu yang dikatakan oleh penuntut UPNM, Muhammaf Afif Najmuddin Azamat.


Dia merupakan saksi keempat pembelaan yang juga tertuduh keempat berkata hubungannya dengan Zulfarhan baik, tiada kebencian dan dendam terhadap mangsa.


Harian Metro melaporkan, Muhammad Afif, 23 berkata demikian ketika perbicaraan peringkat bela diri kes bunuh Pegawai Kadet Zulfarhan Osman Zulkarnain, dua tahun lalu.


Kredit foto: fmt




Pada ketika itulah seseorang beri seterika wap untuk saya guna ke atas Zulfarhan.

Saya secara spontan guna seterika itu di bahagian paha luar Zulfarhan sebanyak dua kali, tak sampai sesaat pun, katanya yang menerangkan situasi tegang dan kecoh ketika Zulfarhan disoal beberapa pelajar lain.


Katanya lagi,  selepas itu dia meletakkan seterika wap di atas meja sebelum balik semula ke biliknya di bilik 3-3, blok asrama Jebat dan tidak berjumpa dengan Zulfarhan lagi selepas itu.


Dia juga menerangkan, dia bersama tertuduh pertama Muhammad Akmal Zuhairi Azmal; tertuduh keenam Abdoul Hakeem Mohd Ali; dan saksi pendakwaan ke-12 Muhammad Sufi Mohd Mustapha, membawa Zulfarhan ke Klinik As-Salam di Bangi menaiki kereta tertuduh ke-16, Muhammad Hasif Ismail pada 27 Mei 2017, jam 12 tengah hari.


Setelah selesai rawatan di klinik, saya minta Muhammad Hasif menghantar saya ke Terminal Bas Selatan untuk saya pulang ke rumah saya di Negeri Sembilan, katanya.


Perbicaraan bersambung esok. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Acu letak seterika panas kat dia..xsampai dua saat..menggelupur ke x...
Emo pulak aku ptg2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:12 PM | Show all posts
mangkaq2 yang nak tunjuk pandai macam resewelmaxis tak nak bagi ANALisa sikit kat pasai kes ni...selalunya dia yang pandai bab2 ni..seteruihnya XXY_daen...depa ni cukup pandai.....wakakakakakakakakkkakkaka
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:13 PM | Show all posts
habis tu apakah niatnya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak buat demo brp lama dia ltk saterika wap tu kt arwah?dia berlakon jd arwah,dan polis berlakon jd dia..dia ckp dua kali tekap kan..tak sampai satu saat pun..so,nak tgk jugak hasil dia caner..

Polis pun xde niat nak bunuh/cederakan dia,sekadar lakonan semula utk lihat apa effect saterika wap y panas tu kpd badan y terkena..pastu nanti boleh laa dia backup diri dia..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti theyols igt ala wap seterika ja pun xmungkin smpi mati..tapikan kawan iols pernah ckp dia lg rela meninggal awal so xpayah tanggung byk dosa   
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada niat my ass.. Apa kata ang pulak kena tekam dgn seterika sampai 3rd burn.. Lps tu kami kata tak ada niat. Kami hanya nak tunjuk demo saja mcm mana angpa sekoq2 bunuh arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols oakai seterika sama cm seterika depa guna utk bunuh zulfarhan
Harintu iols terkena wap.dia hoiiiii sakit wooo...
Tu kena jari sebab iols xpakai sarung tangan dia tu...merah jari jemari iols..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba plak bayangkan yang sakit tu di peha..kulit yang sensitif kan..hoiii...
Mmg dia kata xde niat sebab bukan dia yang kena seterika tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm nk salahkan org yg bg seterika lak..masa buat kau yal fikir ya dikkk
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngeri bila terbayang...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
X sanggup lg dh bc proses penderaan tu. Aku hrp sgt setan2 ni derita seumur hidup. Aku yg bc ni pun sakit hati bila bc. Cukuplah. Xyah bela diri. Xde maaf dah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah terbaca mangsa juga ditekap dengan seterika di kemaluan kan? Siapa syaitan yg tekap kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 3-12-2019 06:27 PM
Boleh tak buat demo brp lama dia ltk saterika wap tu kt arwah?dia berlakon jd arwah,dan polis berlak ...

Aku pun nk tengok juga sebenarnya. Sakit hati aku dgr statement mcm ni. Mentang2 arwah dah xde, senang2 je ckp.

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Try bubuh seterika panas kt peha ko plak. Apa ko rasa.. mereput la ndak nya korang dlm penjara.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
bdk cerdik..pandai..
tp hilang dah sifat kemanusiaan...
kalau iron panas sgt..letak sesaat pon dah leh terbakar baju tau...skali tekap je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 3-12-2019 08:08 PM
Aku pun nk tengok juga sebenarnya. Sakit hati aku dgr statement mcm ni. Mentang2 arwah dah xde, se ...

Kan..setakat ckp,semua pun boleh..xde niat konon..nk defend diri,mcm2 cara sggup buat..

Cuba buat exactly how pesalah2 ni buat kt arwah..kita nak tgk jgk apa kata dorg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak2 ni elok baring kan dorang lepas langgar je dgn mesin padi ... Baru dorang tau erti sakit tu pekebenda... Eh vavi laaa xde niat...abeh ko seterika badan arwah tu sbb nak enjoy ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Betui la dia ckp tuuu.. Xde benci, xde dendam. Seterika tu dia nmpk mcm gula2 candy je, dia syg arwah, sbb tu dia hulur
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 3-12-2019 06:39 PM
Iols oakai seterika sama cm seterika depa guna utk bunuh zulfarhan
Harintu iols terkena wap.dia hoi ...

Sama laaa.. Yg kaler oren tu kannn.. Skali kena wapnya pehhhhh! Terus tak nak guna dah. Guna iron biasa je skrg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104365s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list