Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1584
View
33
Reply

[Tempatan] Tujuan sebenar fesyen wanita bertudung zaman sekarang

[Copy link]

Author: tension080808       Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk tutup aurat seperti suruhan Allah swt yg tidak boleh kita pertikaikan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripada pakai tudom macam sarong nangka kaler merah menggoda pulak tu...sampai bole bawa fitnah kepada agama yg shumol ini...better lah free hair.

Kalo Awloh nak bakar pompuan sbb sehelai rambut, baiklah dia bakar iblis...takpun kapiaq yg sembah berhala.

Nak bertudung biarlah labuh tutup dada...warna kusam....perangai pun elok2, keluar rumah ke tempat2 elok....pergaulan dijaga...barulah sepenohnya ikut syarak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:13 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 3-12-2019 07:19 PM
Bukan tudung labuh.

Aku xreti nak  terang kepada ko  .

tudung lycra? tudung syria?

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 3-12-2019 07:01 PM
kalau camtu, menurut pandangan tuan haji asdan ni..aurat diklasifikasikan dari mana sampai ke mana ...

Sepatutnya 1 badan manusia ni kena merdeka kalo ikut pandangan logik dia.. Buat apa pakai baju seluar..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
My utmost purpose opkos no.1 tapi kdg2 iolls tersasar jugak mengikut trend , belit tudung, nampak dada, leher jer iolls tak tunjuk sbb rasa cam over plaks, tapi sejak balik umroh kurasakan nak tutup sesempurna yg mungkin tapi impossible sbb employerku company america, iolls taknak dituduh extremist
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:47 PM | Show all posts
if bukan sbb agama , kowserlah nk bertudung khen. Malaysia kowt , panas.

But gegirl terbabas , tak perfect tutup aurat coz weols manusia. Nak kelihatan lawa , sexy , nk perhatian (walhal tujuan tutup aurat utk elak pandangan liar) n malas Time jemur kain tu , ai nmpk ramai acik2 tutup kepala ngan towel ja. Abis nmpk rambut. Nak plak if duduk serumah dgn ipar duai , dh hampir 24j kena bertudung. Alamat terburai la

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:54 AM | Show all posts
batmana replied at 3-12-2019 05:48 PM
lelaki sejenis simple ler
pilih kopiah, asal muat , okay, siap

Itulah istimewanya Allah jadikan sifat seorang perempuan, harus jaga penampilan semoga terlihat cantik dn senang di penerimaan ramai.  Kalau selekeh atau kepam akan mengundang cacian dn fitnah ramai.  Mau dilihat cantik, kerana Allah sukakan yg cantik sedangkan anjuran kpd elaki juga harus mencari isteri yg cantik. So tak salah kalau wanita berhias cantik asal jgn saja tidak menyalahgunakan  kecantikan yg Allah anugerahi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:30 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 3-12-2019 09:21 AM
Supaya orang lelaki   merendahkan  penglihatan iaitu tidak melihat wnaita bertutup itu dgn pandangan ...

I meetig dengan Chinese heols terkejut I pakai bawal bodoh je . Heols ingat pakai tudung fashion2 zaman sekarang. pendek  some moresbb ramai yg pakai gitu katanya.

Tepuk dahi je la oiii. BTW iols pun menyampah laki tengok, serabut tau tak
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:50 PM | Show all posts
pertama menutup rambut
kedua menutup aurat
ketiga menutup pandangan
keempat menutup dosa
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:57 PM | Show all posts
how far you can educate and enforce pasal tutup aurat kt malaysia nie??  dorg semua dah tahu cuma lagi tunduk kat nafsu je. nafsu la yg paling susah nk kawal buatla camne pun. yg penting nilai2 kesopanan mesti sentiasa jaga. tu je yg define you as a civilised human being. tapi ramai je yg support effort tuk ajak org tutup aurat dgn sempurna. benda baik buat apa nak halang kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:39 PM | Show all posts
borrow replied at 3-12-2019 10:13 PM
tudung lycra? tudung syria?

Bukan lycra tp kain biasa bidang 60,potong jadi bulat. bawah dagu setengah letak dagu ,yg xjahit dagu kita kena pakai inner berdagu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:55 PM | Show all posts
nazzse replied at 4-12-2019 12:30 PM
I meetig dengan Chinese heols terkejut I pakai bawal bodoh je . Heols ingat pakai tudung fash ...

spesis awex cun ,pakai tudung apa pun tetap cun.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:50 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 4-12-2019 08:39 PM
Bukan lycra tp kain biasa bidang 60,potong jadi bulat. bawah dagu setengah letak dagu ,yg xjahit d ...

owh , ai think ai fhm Biasa nmpk org pakai.

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:57 PM | Show all posts
borrow replied at 4-12-2019 09:50 PM
owh , ai think ai fhm  Biasa nmpk org pakai.

Kannnnnnnnnnn,,,,,!!
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073859s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list