Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1066
View
19
Reply


Kena Pukul Dengan Buluh, Diugut Potong Tangan - Kisah Silam Tragis Cik B

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 03:05 PM | Show all posts |Read mode




Siapa yang tidak mengenali Datuk Seri Vida, usahawan kosmetik terkenal tanah air serta anak-anaknya, Cik B dan Kacak.




Kredit foto: Contenmedia




Kalau kita tengok mereka sekeluarga di media sosial, sentiasa kelihatan gembira kan? Selain kisah tragis kematian dua adik-beradik beliau dalam kebakaran beberapa tahun dahulu, rupa-rupanya ada lagi kisah hitam yang ditempuh sebelum ni.



Kredit foto: Muhammad Eddie Zuhdie Mohd Amin, adiknya Muhammad Edrie Zikrie Mohd Amin
serta seorang pekerja meninggal dunia akibat nahas kebakaran di rumah mereka pada tahun 2013




Perkara ini dikongsi Cik B menerusi laman Twitternya.








Cik B menceritakan bahawa semasa kecil dia pernah dipukul dan didera pembantu rumahnya serta kisah gelap bapa kandungnya.



Ayah pernah nak bakar rumah kerana tidak diberi duit oleh Datuk Seri Vida.








Cik B pernah dilarikan semasa kecil.






Sehingga kini, ayah kandungnya masih meminta duit daripada ibunya. Terbalik pula. Sepatutnya, bekas suami memberi nafkah pada anak-anaknya, kan?








Pembantu rumah pula pilih kasih dan memukulnya dengan buluh, tapi beliau memilih untuk merahsiakan perkara tersebut kerana kasihan jika pembantu rumah dimarahi ibunya.









Hal tersebut akhirnya terbongkar apabila ibunya melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV). Usai pembantu rumah itu terciduk, beliau telah diberhentikan.










Bebenang ini dikongsikan lebih 10,000 kali serta mengundang pelbagai reaksi warga maya. Kebanyakannya memberi kata semangat buat Cik B.










Setiap orang ada kisah silam sama ada pahit atau manis. Semoga setiap peristiwa lalu yang jadi pada kita boleh dijadikan kekuatan untuk menghadapi hari mendatang.





Selamat maju jaya Cik B! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tok bedah ni berapa lakinya ya

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tgk gmbr cikb masa baby...sape ada...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepek sat gambo laki pertama dsv
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:03 PM | Show all posts
dlm gelak ketawa nya ada tersorok kesedihan
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian Cik B, mama tu macamana pun akan sentiasa melindungi
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hisap rokok mamaaa?? Ke hisap rokok masaaaa mama xde rumah?{:question
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 3-12-2019 05:12 PM
Hisap rokok mamaaa?? Ke hisap rokok masaaaa mama xde rumah?{:question

Apa yg i paham
asyik isap rokok
mama pulak selalu tak da kat rmh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bibik taik dadah pun ko kesian dek..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasanah punya kisah ke nk lakukan produk punya pasal?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik B masa kecik comel
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolonglah stop bagi duit kat laki durjana tu!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih baca... rupanye banyak betul dugaan mereka anak beranak.  X guna betul bapak cikB tu. Agaknye tu yang Allah bagi diaorang rezeki melimpah ruah berkat kesabaran mereka jugak. Paling sedih abang2 cikB yg meninggal tu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde ke spe2 yg kenal bapak kndung cik b ni ? Nk gak tgok muka apak cik b
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 04:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa story Tok Rantai temberang ni.. sonyap sudah. Tak menyen-posor lagi ke hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan ex laki dia ni kaki dadah ke.yg mabuk cik b cakap tu tgh high la tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:47 PM | Show all posts
kadang2 rasa tokvida ni mcm fake kan keceriaan dia sampai org rasa annoying nya dia nihh. tp sebaliknya dia org paling sedih
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:14 PM | Show all posts
owhhh kisah nya
x pe la cik B..sekrang da hepy
hidup da senang
bersyukur lah
ada org dr kecik sampai besar, smpai mati hidup terseksa
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 03:39 PM | Show all posts
sian cik b. Skrg nmpk Cik B betul2 jaga mama. Mamanya pun matanglah. kekadang cik b tu bersabo je tgk perangai maknya terjerit2, cium2 die kat bibir. mungkin die fhm derita mak nya. tau lelaki yg kawin tu sume ambik kesempatan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 05:16 PM | Show all posts
keknaih replied at 4-12-2019 12:47 PM
kadang2 rasa tokvida ni mcm fake kan keceriaan dia sampai org rasa annoying nya dia nihh. tp sebalik ...

kan...kadang tu memang betul orang yang paling ceria tu dia lah yang paling sedih...luar nampak elok ja gelak-gelak, dalam hati sedih menangis...
sedih nangis bawah shower
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094764s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list