Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5069
View
84
Reply

"Dia Tu Kan Memang Sakit Otak" - Sering Dicarut Di Twitter, Shila Amzah Bijak 'Handle' Haters

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Post time 4-12-2019 08:21 AM | Show all posts

actually tak de hal atau kaitan pun ngan Alan. Shilalat cuma balas Q&A on her ig, fans tanya macam mana dia handle haters. Then Shila jawab cara how normal people like Alan would answer kot.

Lebeh kurang let them bark like dogs. which is true lah. Biar lah menyalak macam anjing dah penat mereka akan diam. So Alan ni cam biasa SS dah tu tweeted kalau Shila konon pandai handle haters and positive kenapa nak sebut 'anjing' . cam tu lah aku ingat-ingat lupa.

Dah tu dia sentap kenapa biila Shila tweeted camtu. She also ada her own opinion nak mencarut, takkan Alan je yg can kutuk retis. aiyohhhh.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:21 AM | Show all posts
pumpkinpatch replied at 3-12-2019 11:30 AM
ada follower karat stan Alan ni siap cakap, "eh Alan ni lawyer tau, dia tau apa dia cakap"

hahaha ...

fanatik betul follower tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:23 AM | Show all posts
pumpkinpatch replied at 4-12-2019 12:21 AM
actually tak de hal atau kaitan pun ngan Alan. Shilalat cuma balas Q&A on her ig, fans tanya macam ...

lol. dedua kaki sentap lah kiranya kan? ok kelakar. tp heols mmg nampak sejenis sensitip tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:24 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 4-12-2019 08:16 AM
serius lah lawyer? iols ingtkan gomen officer.

tapi kan tau je lah social media ni. Walaupun dia lawyer, dia lawyer level mana? If proper lawyer, ada ke masa terluang sikit pun nak mencarut artis mesia. LOL!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:24 AM | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 11:36 AM
Alan Al Padat tu mmg lawyer ke? Ke netizen salah anggap Alan Al Padat tu  adalah peguam Alan Razak y ...

dua org berlainan chuols. warna rambut sudah pasti dpt membezakannya
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:26 AM | Show all posts
pumpkinpatch replied at 4-12-2019 12:24 AM
tapi kan tau je lah social media ni. Walaupun dia lawyer, dia lawyer level mana? If proper lawyer, ...

exactly my tot! hahaha. masa memula follow acc heols dh terfikir, byk tol masa terluang mamat ni nak caruts artis msia. kalau betul lawyer, ko takyah prepare files/keje ke mcm mana? tp pastu dia tunjuk gmbo pakai jubah lawyer tu, then iols caya jer lah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:26 AM | Show all posts
kibodwatriuh replied at 3-12-2019 11:43 AM
Lain kot Alan Razak dengan Alan Nazak ni. Alan Nazak ni muka pondan lorong terhempas.

hahaha! weh, nape nazak???
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:26 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 4-12-2019 08:23 AM
lol. dedua kaki sentap lah kiranya kan? ok kelakar. tp heols mmg nampak sejenis sensitip tu.

aku tak rasa Shila ni jenis sentap. Tp lumrah manusia ler. Aku pun akan sentap. kita sendiri sentap makan hati bila sedara mara perli kutuk kan.

Bagi aku, bila netizen berani melahar orang, tak kisah lah retis ke tak, bila kena melahar balik tu terima je lah. Ni yang buat aku SMH!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sayang_mulut replied at 3-12-2019 07:16 PM
sis..bg aku kan... mmg sepatutnye Xila ni diam je..x yah la je layan2 bebende ni.. i mean.. kan re ...

oleh sebab itu,.. please treat everyone like how you want to be treated. tak kisah la dia selebriti or what.. for me okay jah sheols respond mcm tu.. sheols pun ada perasaan and lagi teruk orang kecam sheols dari apa sheols respon tu uolss..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:27 AM | Show all posts
sayang_mulut replied at 3-12-2019 11:40 AM
haah baru lepas skodeng.. die lawyer rupenye..maybe die ni DPP kot... iols rasala..and heols agak  ...

jap, serius lah dpp?? then org jabatan atasan dia x amek pot ke ape benda dia tulis on socmed? mcm memalukan jabatan je? eh ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:28 AM | Show all posts
sayangselasih replied at 4-12-2019 12:27 AM
oleh sebab itu,.. please treat everyone like how you want to be treated. tak kisah la dia selebrit ...

100% agree!!! omg, well said. patut tampal ni atas cermin alan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:29 AM | Show all posts
pumpkinpatch replied at 4-12-2019 12:26 AM
aku tak rasa Shila ni jenis sentap. Tp lumrah manusia ler. Aku pun akan sentap. kita sendiri senta ...

harga menjadi retis kan chuols. tp gaji depa mahal
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:31 AM | Show all posts
aku perasan kan,benda tak de kena mengena dgn dia  pun dia nak mencarut. Tak pun retis tu jejas kan periuk nasi dia, wallahualam lah. Kenampakkan dia sorang yg bersungguh rejam retis msia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:06 AM | Show all posts
betol ape shila cakap

yg x suka tu lg ramai haters stalk

kalah yg pemenat jota2
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:12 AM | Show all posts

Nazaklah menyembah "Bonda Ratu" bagai nak kiamat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:24 AM | Show all posts
kibodwatriuh replied at 4-12-2019 01:12 AM
Nazaklah menyembah "Bonda Ratu" bagai nak kiamat.

hahaha! lol, setuju lah kalau mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Takda la minat sangat ngan xila ni tapi meols suka bangat ballad sheols tiada dirimu tu.

Agak ralat kenapakah lagu malas boleh cantas lagu sedap mcm ni.

Bukan 1 jah lagu malas.. lebih kurang separuh drpd finalis ajl34.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:32 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 4-12-2019 12:27 AM
jap, serius lah dpp?? then org jabatan atasan dia x amek pot ke ape benda dia tulis on socmed? mcm ...

iols x sure noks.. tapi iols macam sekodeng tweet2 lama die macam keje kerajaan jah kt utara..iols x sure sangat kalau lawyer kerajaan ni ada jawatan apa lagi except for DPP je..

iols pun jenis x amik pot sangat tweet alan ni..orang cakap die tweetfemes sebab tu iols skodeng..

and yes, sheols mmg agak over dalam tweet , one thing i dont like is that heshe is fan siti and it looks bad on us. (gituuuu - iols fan siti)..


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:39 AM | Show all posts
sayangselasih replied at 4-12-2019 12:27 AM
oleh sebab itu,.. please treat everyone like how you want to be treated. tak kisah la dia selebrit ...

btul la tu sis..but my point is.. i am not on Alan's side nor Xila sebab dua2 iols x suke...i would agree with you if Xila's status is as same as Alan - ie. rakyat marhaen .

Xila should've been ready, as a celebrity, kene kecam, kutuk, fitnah etc. it happens to all retis kt Malaysia - whatever she gets may not be as worse as other top retis kene but most of them, bolayan je...

cube tngok TokT, neelofa, fazura,  (to name a few) (tngok betapa teruk nye theyols kene kecam dalam ni - kecam talent, physical, bodyshaming, fitnah etc ) - theyols x melatah pun .. rilek2 je...

the problem with Xila is that die melayan and she doesnt think through before even posting it online - the repurcussions as a celebrity - not marhaen ye!.. i dunno, maybe this is one of the ways to stay relevant in Malaysia, since die pun x dpt media coverage kt Malaysia - i dunno, but whatever it is - it works pretty good.. ppl talk about it..

like i said - i dont think Xila needs sto bother Malaysian's industry sebab sheols takkan dot layanan okay balik dari media malaysia anytime soon - sheols patut focus kt China - since die pun worth ratus juta kan, duit berkepok.. upah publicist/agent kt UK (sheols pun dah ber accent British bagai), or publicist/agent in US untuk promote die..


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 09:47 AM | Show all posts
org yg asyik nk kutuk org pdhal org yg dia kutuk tu kacau hidup dia pun
mmg org tu sakit otak
x psal sakit hati dgn org da kenapa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list