Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4566
View
84
Reply

"Dia Tu Kan Memang Sakit Otak" - Sering Dicarut Di Twitter, Shila Amzah Bijak 'Handle' Haters

[Copy link]

Author: Cari-Amiey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
alan tu lawyer kannn
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:11 PM | Show all posts
gigimukelabu replied at 3-12-2019 04:46 PM
Kalau artis bbnu ke apa merempan, paham lah jugak. Pengalaman tak banyak, pr tak reti, masih tak mat ...

bila pon dia nih balas... kan org tya tuh, betul lar jawapan dia, dah tau si Alan tuh sakit otak, so takyah dilayankan.... utk yg dok merempan kata dia bukan doktor nak tentukan org sakit otak ker tidak, sila paham, org siuman takder nak cari pasal ngan org tanpa usul periksa.... dah si Alan tuh yg suka cari pasal, so memang dia sakit otak lar..... dah kenapa ko nak merempan ngan org yag tak kacau hidup ko..... takkan lar tak boleh ada artis lain yg lebih menyerlah dari artis kebanggaan ko kan.....

OT: aku tak minat Shila nih tapi aku suka certain lagu yg dia nyanyi.... tak dinafikan dia ada voice control yg bagus dan aku puji dia nyer kejayaan di luar dari Mesia nih.... even reporter sini ban dia, tapi ada dia kisah??? life dia tetap ok sajork....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:16 PM | Show all posts
Edited by sayang_mulut at 3-12-2019 11:31 AM
roti_banjir replied at 3-12-2019 10:11 AM
bila pon dia nih balas... kan org tya tuh, betul lar jawapan dia, dah tau si Alan tuh sakit otak,  ...

sis..bg aku kan... mmg sepatutnye Xila ni diam je..x yah la je layan2 bebende ni.. i mean.. kan retis.. the more fans you have, the more hatters jugak kau akan ada...

dalam banyak2 soalan.. nape sheols pilih soalan macam tu... kalau baca jawapan die pun.. kite boleh tau Xila ni jenis macam mana... of all questions being asked, kenape die pilih soalan macam tu dan kenape die nak jawab macam tu... buat dek sudah..
die retis kot..bukan marhaen biasa...

bagi aku Xila ni mmg jenis cakap atau tulis x guna otak... dari dulu lagi dah tau die ni jenis rebel dan kadang2 provocative (maybe she does need to learn more on mastering vocabs2 lain yang lebih subtle) ..contoh paling latest pasal AJL yang azmeer cakap retis x masuk final sebab terlalu emosi - alih2 die buat satu posting pasal 'emosi' nyanyi lagu die tu.. kalau orang macam azmeer utu tngok..sah sah die tau Xila ni mmg jenis suke provoke tak tentu pasal.. ni yang orang x suke sis pasal die... as long as die rasa die betul..die bolayan... TAPI.. die lupe die cari makan dalam bidang ni, ramai kot x suke perangai retis jenis defensive ni... melesia ni kecik je nok..bukan besar...

tu aku cakap..silap besar Xila is that die x reti amik hati orang.. yes, fan base die agak kuat , tapi still, as long as kau cari makan dalam bidang nyanyi kat Malaysia ni, kau kene paham je la culture ornag Malaysia..

contoh nampak tak teruknye PR si Xila ni..boleh sama kan orang dengan anjing.. eh hello...

honestly Xila mmg kene retire jadi retis kt Malaysia dan focus je kat China, i mean she's 200million worth anyway... nape nak lagi masuk market malaysa yang super duper kecik ni..

just my two cent



Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:16 PM | Show all posts

yeke? euww sangat ye die ni Lawyer... lawyer kt mana? iols tau die mmg orang forum ni sebab die and a few twitterian ada gune term2 yang femes dalam forum ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:30 PM | Show all posts
ada follower karat stan Alan ni siap cakap, "eh Alan ni lawyer tau, dia tau apa dia cakap"

hahaha... SMH!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Alan Al Padat tu mmg lawyer ke? Ke netizen salah anggap Alan Al Padat tu  adalah peguam Alan Razak yg rambut chantek warna warni tu? Ke Aku yg tatau Twitter Alan Razak is Alan Al Padat?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm jgn dilayan Sgt netizen2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:40 PM | Show all posts
pumpkinpatch replied at 3-12-2019 11:30 AM
ada follower karat stan Alan ni siap cakap, "eh Alan ni lawyer tau, dia tau apa dia cakap"

hahaha ...

haah baru lepas skodeng.. die lawyer rupenye..maybe die ni DPP kot... iols rasala..and heols agak gemuk pendek ye.. and very open about his sexuality..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:43 PM | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 07:36 PM
Alan Al Padat tu mmg lawyer ke? Ke netizen salah anggap Alan Al Padat tu  adalah peguam Alan Razak y ...

Lain kot Alan Razak dengan Alan Nazak ni. Alan Nazak ni muka pondan lorong terhempas.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 3-12-2019 04:32 PM
iols dh lama tgglkan twitter. tp kdg2 xila tu dendiam jer, dia ttiba emo bangkitkan isu2 psl no br ...

Heolls mmg haters tegar xilalat ni kan sbb heolls sitizoners fanatik. Rengsa tak habis lg kes xilalat ckp tokti no brainer
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 07:36 PM
Alan Al Padat tu mmg lawyer ke? Ke netizen salah anggap Alan Al Padat tu  adalah peguam Alan Razak y ...

Heolls mmg lawyer. Tp heolls bukan alan rambut unicorn itu. Dedua alan ni lawyer. Muka pun lebih kurang actually
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hamjad sgt..ko pkir ko loyarrr..ko blh sesuka ati nak condemn org..aku hrap si shila ni saman je la si loyar bruk ni..mmg btol sbg retis kena ignore haters..tapi sampai satu tahap,bukan semua kena trima bulat2..pls defence maruah awk sbg seorng manusia...media boikot???takda hal pn..u ttp mendoniaaa...sbb rezeki di tgn Allah swt..huhuhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Adm89 replied at 3-12-2019 07:45 PM
Heolls mmg lawyer. Tp heolls bukan alan rambut unicorn itu. Dedua alan ni lawyer. Muka pun lebih k ...

Camtu. Thank you for the information, Adm89.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 3-12-2019 02:02 PM
paling suka lagu sheols yg memori tercipta tu

Lagu tu best sangat kan


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 07:36 PM
Alan Al Padat tu mmg lawyer ke? Ke netizen salah anggap Alan Al Padat tu  adalah peguam Alan Razak y ...

Dia memang lawyer
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
X pasal2 alan tu terfemes
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 3-12-2019 02:02 PM
paling suka lagu sheols yg memori tercipta tu

Aiols ponnnnn. Biarpun takleh nyanyi kat karok sbb rendah sangat tone dia, tapi aiols tetap suka haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 3-12-2019 07:43 PM
Lain kot Alan Razak dengan Alan Nazak ni. Alan Nazak ni muka pondan lorong terhempas.

Hahaha.. Pondan lorong terhempas? Tersembur teh tarik I..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Adm89 replied at 3-12-2019 07:44 PM
Heolls mmg haters tegar xilalat ni kan sbb heolls sitizoners fanatik. Rengsa tak habis lg kes xila ...

Nak rengsa apanya.. Mmg tokt sora sdp.. Tapi tapi bila diamati komen2 dari Tok T mmg mcm no-brainer pun..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 3-12-2019 09:37 PM
Nak rengsa apanya.. Mmg tokt sora sdp.. Tapi tapi bila diamati komen2 dari Tok T mmg mcm no-braine ...

Biasa la chuolss nama pun karats. Yg indah indah je deolls nak terima
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097234s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list