Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2488
View
26
Reply

Maya Karin Minta Remaja Jual 'Barang' Boyfriend Kalau Dah Tak Berguna!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 01:03 PM | Show all posts |Read mode




Maya Karin memang pejuang alam sekitar. Jadi, apa sahaja masalah pencemaran alam atau berkenaan haiwan akan menjadi keutamaanya. Terbaharu Maya mengulang kicau video seorang remaja perempuan membuang barang ke sungai.


Twitter




"Dah fedup dengan  boyfriend, kenapa tak jual ja?" mendapat perhatian warganet.








Lalu berbondong-bondong komen yang menyatakan kekesalan mengenai perangai remaja tersebut. Sudahlah, rim yang dibuang itu berharga, di buang ke dalam sungai pula tu akan menyebabkan ekosistem sungai terjejas!







Tidak hairanlah kempen kesedaran yang dijalankan oleh banyak badan bukan kerajaan (NGO) masih belum berjaya sepenuhnya kerana mentaliti 'patah hati' begini.


Berkenaan sungai, Maya turut menegaskan bahawa penjagaan alam sekitar adalah tanggungjawab bersama.


Ig





Oleh itu, dia turut memuat naik gambar ketika berlakon menjadi duyung bersama Saiful Apek dalam filem duyung. Filem yang menyelitkan kepentingan penjagaan alam sekitar kepada semua pihak.
Ig



Baguslah begitu, kita ada selebriti yang akan sentiasa mengingatkan mengenai betapa pentingnya alam sekitar kepada kita semua. Terima kasih Maya Karin. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak jual kalau tak laku buat apo.. Baik buang je
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:18 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Siyesss laaa anak sapalah tu. Kalu aku kenal mak bapaknya mmg aku repot ke mak bapak. Buat malu je beranakkan sheols. Dahtu mencemarkan air lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:31 PM | Show all posts
Bodohnya. Budak Malaysia ke negara seberang?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la maya cakap tu. kalau ye pun frust jangan tambah masalah pada alam sekitar, nampak sangat kebodohan tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
best lagu tu.. apa tajuk dgn penyanyinya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:44 PM | Show all posts
budak sekarang otak singkat sangat
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:52 PM | Show all posts
Maya Karin Minta Remaja Jual Boyfriend Kalau Dah Tak Berguna!


yg aku paham, MK minta jual barang2 tu (mgkn kepunyaan bf bdk tu) instead of buang dalam sungai. jual bopren buat apa..baik campak je bopren tu dlm sungai yg ada boya
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan jual boyfriend lah aduhhh. jual benda yang dia buang dalam sungai tu. TT pun ayat betul la sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh jual bf ke,  jual brangan tu?

Tajuk kat porem ni kadang2 lari sikit dengan isi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodow
Mencemarkan sungai lak
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
chipsmoremore: budak sekarang otak singkat sangat

more like otak ada tapi x reti guna akal...{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:58 PM | Show all posts
apebenda yg dia campak tu? rim motor ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sungai mana ni? sungai yg iols jumpa selalu semak je kt tepi sungai.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Buang sampah dalam sungai pulak dah budak ni ykhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:22 PM | Show all posts
bagai langit dan bumi pemikiran anak melayu dgn anak melayu mix
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lebih kpd acah2 nk viral ni.. ko ingat kalau xde media sosial tik tok bagai sheosl gigih ke nak g sungai bagai2.. silap2 campak belakang rumah je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
buang la kat pelupusan sampah dek!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:14 PM | Show all posts
sport rim tu mahal kot
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105218s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list