Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8763
View
178
Reply

Suami Lufya Omar Bagi RM250 Je Sebulan Untuk Perbelanjaan Anak?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-12-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Annehamid replied at 3-12-2019 10:57 PM
Betullah. Umur 30 ud 44 mmg lepas ler rumah 600-750k punya harga. Cousin iol rumah semiD dkt sg pe ...

Sama r..kwan ak pn rjin wat locum demi nk byar rumah n keta H
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 4-12-2019 12:22 AM
Tula.
Siapa ntah memandai ckp gaji doc 5k..huhu..4k++ jahh..plus lg 3taon kontrak xconfirm serap  ...

4k plus tu kira byak la chuolllsss..ade peguam umo 30 area melaka gaji rm1800 je weyh..makan basic je sbab kat melaka klu baru 2-3thun keje mmg gaji cmtu..nk bli rumah acaner tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-12-2019 02:30 PM
Gaji ribu raban tapi bagi rm250 utk anak.. Plus lufya pun still isteri dia kan? Jadi nafkah utk lu ...

Isle tp tak faham apa sebenarnya isle.. Kosser la lelaki mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
rose_2011 replied at 4-12-2019 02:08 AM
Kan.kucing kampung iols sebulan budget rm500. Kemon doktor. Sempit rezeki sesempit baju sendat awa ...

Baik berpisah cara elok demi anak.. Pelik la org mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya sikit sngt berbanding ngn kerjanya, doktor.. Kalau kuli2 biasa bole terima lagi sebab xmampu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sikitnya 250 kata doctor
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 4-12-2019 10:07 AM
Isle tp tak faham apa sebenarnya isle.. Kosser la lelaki mcm ni

Tu la.. Nama je islam.. Tapi hak anak buat mcm main2..yg back up.. Tak memikir langsung.. Mentang2 la DOKTOR. Cuba tgk pakcik bawa teksi.. Harus dikutuknya tau buat anak tapi tak tau tanggungjawab
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 03:05 PM | Show all posts
Kurex replied at 3-12-2019 05:21 PM
kurex sejenis tak boleh tengok jiran beli perabot baru..

ALHAMDULILLAH..
mek sujud sukormek pikir tertumpah kuah setiap ari...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dawoon_mansur at 4-12-2019 04:51 PM
noell replied at 4-12-2019 08:23 AM
tak buat locum ka sis??


Malas ah..tidur lagi baik..duit locum panas.harini dapat..semalam habis.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
250 tu cukup untuk makan pakai anak bulus meouls je ye walaupon meouls laki bini bukan hartawan
Kibbles + wetfood: 120
Litter pallet : 70
Grooming + ubat/vitamin: 80
Tapi meouls x gemar orang cakap berkias, jenis provoke & mengundang spekulasi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 09:40 AM | Show all posts
KIM.K replied at 3-12-2019 09:56 PM
Orang pencen RM5k pun tak cukup. Apa sangat RM8k zaman ni

RM1.5k kereta

sbrnya nk kawen susah nk brcerai pun susah.
tp kalau psal hal anak slalunya psangan akn lebih kan anak2, ni br sorg anak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 5-12-2019 09:40 AM
sbrnya nk kawen susah nk brcerai pun susah.
tp kalau psal hal anak slalunya psangan akn lebih kan ...

Kadang ex tak bayar semata-mata sakit hati dengan bekas isteri
Dr ni mesti terjejas kat tempat kerja. Lagi2 hint 250 tu pedih
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
dawoon_mansur replied at 4-12-2019 12:12 AM
Basic dlm rm2500 je..masuk allowance dpt la rm3500 -4000

Sikitnya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor yg jenis biar papa janji bergaya ke cemana? Yg lufya ni pun tak perlu nK sindir sampai gitu, pi pejabat agama je takpun suruh laki ko tu yg belikan barang2 biar dia tau peritnya 250 ringgit itu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-12-2019 09:56 PM
Orang pencen RM5k pun tak cukup. Apa sangat RM8k zaman ni

RM1.5k kereta

Pernah baca buku pengurusan kewangan azizi ali, antara tipsnya elakkan penceraian sbb byk kos.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 3-12-2019 10:55 PM
Baju kasut tiap bulan ke beli? Kalau tiap bulan ngan baju kasut mana cukup.

Anyway hmmm agak rend ...

Budak tgh membesar mmg kena selalu beli baju n kasut. Masa beli tu mcm ngam2/besar sikit, tiba2 kang dah sempit.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
virgo19 replied at 5-12-2019 11:16 AM
Pernah baca buku pengurusan kewangan azizi ali, antara tipsnya elakkan penceraian sbb byk kos.

Hihu..iols baca juga tapi tak ingat bab ni. Baru baca satu buku beliau
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:15 PM | Show all posts
KIM.K replied at 5-12-2019 10:06 AM
Kadang ex tak bayar semata-mata sakit hati dengan bekas isteri
Dr ni mesti terjejas kat tempat ke ...

iols rse dgn figure 250 tu akn jd bualan kat sepital agaknya.. camne laa ek dia face semua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 5-12-2019 12:15 PM
iols rse dgn figure 250 tu akn jd bualan kat sepital agaknya.. camne laa ek dia face semua ni.

Malu kena bahan dengan staf nurse. Sakit kepala lagi
If heshe tak perform, lagi takboleh bayar nafkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
virgo19 replied at 5-12-2019 11:19 AM
Budak tgh membesar mmg kena selalu beli baju n kasut. Masa beli tu mcm ngam2/besar sikit, tiba2 ka ...

Loh. Aku selalu beli besar sikit. Ada buffer Takkanlah beli tiap bulan. Kalau beli ngam ngam size mmg ler. Kejap naik berat badan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094897s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list