Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7201
View
164
Reply

Suami Lufya Omar Bagi RM250 Je Sebulan Untuk Perbelanjaan Anak?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 3-12-2019 08:36 PM
aku tengok kawan-kawan aku kerja ptd gomen macam mewah je hidup diorang.
sekarang umur dah 40 tah ...

I tengok kawan2 i yg gomen dan mewah..laki diorg semua kaya kerja private..
Yg keje gomen tp laki biasa2 je, hidup diorg sangatlah sederhana..cukup2 je i rasa..
So janji gomen hidup mewah tu tak betul persepsi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 3-12-2019 10:38 AM
Ni costing utk 3org ank ke per head..

Bgs chuols bt kira2..merancang masa depan gittew

per head you..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuntut segala lufya, mcm rita tu
Lagi dia keje gomen kan , senang bolrh potong gaji
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 3-12-2019 02:53 PM
U google je la gaji basic org gomen ni.
Basic kalau degree 3k+ je termasuklah doktor..
lecturer ...

Ini tangga gaji latest ka ziz?

Sebab iols br je tny cousin ptg td gaji HO dia dlm 4k++...sekarang kontrak punya tangga gaji mmg beza sikit dgn permanent..

Utk nurse plak..adik iols sndri mmg degree dpt range gaji 3k tu..

Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dawoon_mansur at 4-12-2019 12:27 AM
aina_shaira replied at 3-12-2019 12:51 PM
range gaji doktor kalau umur 30 tahun berapa?


Basic dlm rm2500 je..masuk allowance dpt la rm3500 -4000
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Zuzu75 replied at 3-12-2019 01:24 PM
Adik i starting 5k...gaji pokok almost 3k,campor elaun mmg 5klah

Saya baru habis houseman 2 tahun pun x dpt 5k take home..tolak kwsp..tolak cukai..bawak balik dlm 3800 je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Gile kedekut pny doc..laki aku keje biase2 pon beli susu ank shj nk dekat 500..sbb da tu yg ank aku nk mnum..blm lg bab pampers, toiletries mainan n mkn2..senoga laki lufya ni mereput dlm neraka
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor tak sampai 5 tahun kerja gaji tak tinggi pun..kalau pakai kereta bergaya sikit mmg x cukup bulan2..selalu jugak kena meminjam. bila dah jadi pakar baru la jalan ada tegak sikit..dari pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
dawoon_mansur replied at 3-12-2019 04:17 PM
Saya baru habis houseman 2 tahun pun x dpt 5k take home..tolak kwsp..tolak cukai..bawak balik dlm  ...

Tula.
Siapa ntah memandai ckp gaji doc 5k..huhu..4k++ jahh..plus lg 3taon kontrak xconfirm serap permanent for MO..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 3-12-2019 10:59 PM
I tengok kawan2 i yg gomen dan mewah..laki diorg semua kaya kerja private..
Yg keje gomen tp laki ...

Betul..kalau jadi pakar baru boleh rasa selesa sikit.kalau dr biasa memang cukup2 makan je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-12-2019 10:06 PM
Pompuan bercerai tak hamun tak rempan memang rare. Nak terima nasib pastu buat nasi lemak hm..susa ...

Arwah Mak Kak Kiah lagi kebal lah ... Hahahahaa x merentan rentan.. x skolah x apa tapi bleh bela anak ramai2 ... Hasil jual nasi lemak je...salute....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 3-12-2019 01:29 PM
Yg kata cukup tu.. Mmg minta ditapak kaki kan tang muka ssmpai lunyai ye... Mak punya groceries sbln ...

Kan.kucing kampung iols sebulan budget rm500. Kemon doktor. Sempit rezeki sesempit baju sendat awak tu nanti
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:27 AM | Show all posts
Dlm ugama Islam tak baik kedekut dgn isteri & anak bini. Suami kena sediakan kemudahan penting tapi tidak lah astro, kereta besar etc ya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
KiahRonggeng88 replied at 4-12-2019 01:53 AM
Arwah Mak Kak Kiah lagi kebal lah ... Hahahahaa x merentan rentan.. x skolah x apa tapi bleh bela  ...

Strong woman mak akak dapat lalui dengan tenang
Mak iols pun strong woman saman sampai tinggal spendar
Sekarang pun iols naik court hire lawyer, fight sampai jadi abu pun tak kisah punya
Family pride first
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
dawoon_mansur replied at 4-12-2019 12:17 AM
Saya baru habis houseman 2 tahun pun x dpt 5k take home..tolak kwsp..tolak cukai..bawak balik dlm  ...

At least you make RM6k to go home with that
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Asyik cite Minah ni je....
Bukan fofular sgt pun
Tiberrrr je jadi fofular - tak abeh abeh cite dia dgn shuben dia ni{:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-12-2019 02:39 AM
At least you make RM6k to go home with that

???.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 07:33 AM | Show all posts
Kalau xpuas hati tuntut kat Mahkamah.
Jantan ni kalau benci bekas isteri sesen pun dia xmau bagi. Anak tu yang jadi mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni apa je kerjanya bole pakai gucci segala? skrg ni dia buat apa utk cari duit?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 08:23 AM | Show all posts
dawoon_mansur replied at 4-12-2019 12:24 AM
Betul..kalau jadi pakar baru boleh rasa selesa sikit.kalau dr biasa memang cukup2 makan je.

tak buat locum ka sis??

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097718s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list