Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7200
View
164
Reply

Suami Lufya Omar Bagi RM250 Je Sebulan Untuk Perbelanjaan Anak?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kalau nafkah anak pun culas, ko lepaskan jelah bini ko cara elok aduyai

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat tak munasabah bagi rm250. Harga t shirt sendat dia lagi mahal drp tu kot. Lufya,sila buat list brg2 anak n suruh dia belikan hantar rumah uols.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Akan berpanjangan la bebenang lupya ngan bekas laki lagi2 bab nafkahhhh.
Selesaikan senyap2 je x boleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:51 PM | Show all posts
Yang aku tak paham dia bertanya RM250 tu cukup ke tak (sama ada dia nak berjimat2) or mmg laki dia bg nafkah anak RM250 je.

Kalo laki ko bagi RM250 je, sound direct je, xpayah acah2 tanya. Dah mmg hak ko anak beranak kot.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:51 PM | Show all posts
ni rit rud versi bbnu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Xbaiknye.anak ko kan.darah daging sendiri
Kalau xsuka maknye lantaklaa.kalau brkira sgt ko yg shopping siap2.pastu delivery ke rumah.setelkan semua xyah bg duit kt ex
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:57 PM | Show all posts
kalau dia bagi rm250 mmg sgt x cukup
susu,pampers skg mmmg mahal
klinik klu anak demam je dah rm50 -70

blm lagi msk tadika yuran pn dah 350-450 rega ikut tempat la

org nak kawen ada anak ko pn nak
lps dah kawen ada anak bosan plk
ni la jadi nya puiii
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kereta menjalar
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiolzs nk tgu ape jwpn syuben dia..250 utk anak sahaja,ok laa tu..

Kalau 250 anak+belanja rumah=taik idung masin

And perlu ke lupya ni meroyan kt socmed cmni?dlu mcm ok jah,xde nak merempan cmni..mentang2 ramai y support dia,everything nak post kt socmed ke?why not kt mahkamah tu mtk fasakh je,pstu ckp toklaki culas dlm bg nafkah..so,nti dah boleh cerai kan sbb ada jgk laa alasan kukuh utk berpisah..

Ke skrg ni lupya pun dah termakan hasutan netizen utk jd big spender atas alasan nak balas dendam pd suami?byk kemungkinan ni..y penting,aiolzs x suka dua2,spesis kapel meroyan,selfish..y kesian,kt anak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nurul8001 at 3-12-2019 03:25 PM
msdummy.2018 replied at 3-12-2019 01:32 PM
jangan kaitkan dgn doktor & lufya...bygkan kalo org biasa2 dlm keadaan mcm ni...income laki 3k-4k  ...


Cukup tak cukup, bergantung pada pendapatan si bapak la.
Kalo dah gaji bapak 2000 contohnya, belanja lah yg sesuai dgn gajinya.

Kalo anak tu bb lagi, tak payah beli susu formula. Minum je susu mak dia. Kalo da boleh makan, makan apa yg mak dia makan, bubur nasi campur sayur dan telur. Pampers pulak tak payah beli, pakai style org dulu2, lampin kain 4 segi tu. Lipat2. Belah luar, pakai yg mcm plastik tu. Jangan pulak beli lampin kain lunatots.

Kalo gaji bapak 10 ribu, selipar jamban pun pakai Adidas, takkan la susu anak pakai dugro je. Pampers takkanla pakai drypers je. Tu tak adil namanya. Paling2, susu friso, pampers mamipokai.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:39 PM | Show all posts
na3uzubillah kahwin cerai ni

Masa kita sama-sama berjanji nak kahwin  ,kahwin  seorang isteri sudahlah.

Bercerai jgn fikir langsung.

Perempuan lah malang ,  semasa jadi isteri  tergadai body ,rabak habis celah kangkang ,muka pun dari anak dara jadi muka mak mak ...suami pun xmampu beri duit utk  sentiasa nampak cantik.

Mcm2 hal..dah xcantik suami tengok yg lain.

Kukuhkan ekonomi sendiri baru berkahwin.

Perempuan pun kena berduit, cinta apa kalau xde duit.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 3-12-2019 02:51 PM
Yang aku tak paham dia bertanya RM250 tu cukup ke tak (sama ada dia nak berjimat2) or mmg laki dia b ...

Ha sama sebijik dgn apa aku pikir. Perlu ke acah2 tanya netizen 250 cukup atau tak. Dia sendiri tau kan jawapannya. Bukan first time beli brg utk anak. Lain kali sound direct jer.

Versi mengeluh sopan: susah jugak ya nak budget 250 sahaja utk beli barang anak. Mommies semua ada tips utk berjimat tak?

Versi melahar cercaan: sengek betul la laki aku ni ada ke patut hulur 250 jerr utk beli segala keperluan anak?? Dia igt ni zaman hang tuah ke hapa??
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedekutnya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak lufya pki pampers lg ke klu pampers rm250 tu x cukup utk anak dia
Dulu sekitar early tahun 2000 pun klu anak sorg kira kasar pun bajet dlm rm300 x termsk medical, taska atau baby sitter dan benda lain
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahlah aku x berkenan sgt dekat lufya ni.. ada satu sikap yg aku x berkenan.. macam propa and fake.. sorrylah ek...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 3-12-2019 01:29 PM
cadangan aku, doktor tu beli je barang2 keperluan yg disenaraikan lufya tu, ikut kuantiti yg diper ...

Bg duit pun malas harap la nak bagi keperluan tetiap bulan. Mmg patut pun kena nyalak mcm ritrud kalau jenis laki cenggini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Cukup ja if hidop makan bercatu seperti golongan B40.

Sapa yang rembeskan laki heols dolu tuh siap cakap heols can get better than Lufya, now hadap la yeh pangai buruk laki yang ngkorang rembeskan tak abis2 di porom ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 3-12-2019 03:15 PM
Aiolzs nk tgu ape jwpn syuben dia..250 utk anak sahaja,ok laa tu..

Kalau 250 anak+belanja rumah=t ...

Kan... Sebab tu aku nyampah jenis pompuan camni... Aku suka yg jenis kuat tanpa simpati netizen...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:14 PM | Show all posts
Kurex replied at 3-12-2019 12:51 PM
ye.. cukup la tu.. kurex kena jugak beli barang dapur, beli perabut yg silih berganti, pinggan m ...

ja'at..
mengekek mek gelakkkk
ape yg kurex wat ganti perabut? spesel perabot yg manakah yg d ganti kerap? mek speku sopa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:21 PM | Show all posts
Haih selalu macam ni lah.. Marah dengan mak anak jadi mangsa.. Takut nak bagi banyak2 sebab nanti kononnya bekas isteri joli duit nafkah anak pulak kan..

Haihh.. RM250/month tu taraf perbelanjaan kucing2 iols okeyyy.. Agak2 la sikit..

Walaupun aku belum kawin tapi masa pergi beli barang rumah ada la nampak harga barang2 baby macam pampers etc tu boleh tahan mahal jugak.. susu tepung lagi.. ubat sakit demam lagi.. baju lagii.. upah mengasuh lagi.. gila betul..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092172s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list