Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7210
View
164
Reply

Suami Lufya Omar Bagi RM250 Je Sebulan Untuk Perbelanjaan Anak?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makneng at 3-12-2019 02:27 PM

Yg kata cukup tu.. Mmg minta ditapak kaki kan tang muka ssmpai lunyai ye... Mak punya groceries sbln pun lbh dari tu... Tak masuk lg expenses utk anak bulus mak... Well, mak masih membutuhkan explanation dr suami doc beliyau
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:29 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 3-12-2019 01:04 PM
ok korang.....kalo 250 xckup...braper sepatutnya? aku just nk tau jer.....

cadangan aku, doktor tu beli je barang2 keperluan yg disenaraikan lufya tu, ikut kuantiti yg diperlukan dalam sebulan..pakaian utk anak pun patut dia belikan, xkisahlah tiap2 bulan or selang beberapa bulan. duit rm250 tu kena bagi jgk utk belanja anak jalan2, makan aiskrim, mainan, kot barang yg dibeli tu habis sblm cukup sebulan boleh pakai duit tu. kalau ada lebih si ibu kena jujur, duit tu kena simpan dlm akaun anak utk masa dpn
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:32 PM | Show all posts
matchstick replied at 3-12-2019 01:29 PM
cadangan aku, doktor tu beli je barang2 keperluan yg disenaraikan lufya tu, ikut kuantiti yg diper ...

jangan kaitkan dgn doktor & lufya...bygkan kalo org biasa2 dlm keadaan mcm ni...income laki 3k-4k per month...so???
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:34 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 3-12-2019 01:32 PM
jangan kaitkan dgn doktor & lufya...bygkan kalo org biasa2 dlm keadaan mcm ni...income laki 3k-4k  ...

Tak kira doc ke tidak, tu memang cara yang betul. Fair and square si bapak takleh nak tuduh emaknya menyelam duit nafkah anak sebab dia sendiri yang pergi beli.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:39 PM | Show all posts
noell replied at 3-12-2019 01:22 PM
tak abih buat houseman lagik ka dia sis??buat houseman sampai 10 tahun ka camna??

Entah lah sis..I pun tak sure laki dia dah habis HO ke belum..I cuma balas komen org..I rasa kalau tak ada extend posting maybe dah habis HO training laki dia tu.,,kalau dah MO gred UD44 gaji lagi besar dan boleh buat locum kat luar pun..mesti masyukk..so boleh bayar nafkah anak lebih sikit kot..RM250 tu sikit sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
RM250??? Buat anak pandai,  tanggungjawab pada anak kelaut.

Harap nama ja DOKTOR  tapi perangai mcm lelaki yg tak ada pelajaran.

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:42 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 3-12-2019 01:32 PM
jangan kaitkan dgn doktor & lufya...bygkan kalo org biasa2 dlm keadaan mcm ni...income laki 3k-4k  ...

mcm tu lah juga..beli barang keperluan. yg income kecik beli lah brand pampers, susu yg ikut kemampuan korang. duit cash mungkin rm100 ke atas. kalau x mampu jgk x payah beranak lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 3-12-2019 01:29 PM
Yg kata cukup tu.. Mmg minta ditapak kaki kan tang muka ssmpai lunyai ye... Mak punya groceries sbln ...

Kan makneng.. Iols yg x ada anak tapi ada anak bulus belanja utk si tenit tu kadang2 lebih 200 sebulan.

Ni pulak anak manusia.. Pampers, susu bukan harga murah2
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bedahmulutpuaka at 3-12-2019 05:52 AM
msdummy.2018 replied at 3-12-2019 05:04 AM
ok korang.....kalo 250 xckup...braper sepatutnya? aku just nk tau jer.....


Me x pernah cerai..
Contoh perbelanjaan anak utk rakyat marhaen macam me..

Pampers anak 3 pack sebulan: RM99.00 (Drypers).  Kalau pakai mamy poko lagi lebih
Susu tepung: Satu pack dah 24.00 (Dugro). Anak me sebulan dalam 6-7 pack.  RM170.
Baju: Satu anak bajet  dalam 100-150 baju baru..Me ade anak 3 org ye..kalau bajet mcm ni baju mur mur online, tesco,  anakku jela..  
Duit sakit standby: RM 100
Duit makan,  jajan: RM 100-150
Duit utk tmpt tggl anak lgi..  belom duit anak yg dah sekolah..

huhuhu..  
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-12-2019 05:41 AM
RM250??? Buat anak pandai,  tanggungjawab pada anak kelaut.

Harap nama ja DOKTOR  tapi perangai  ...

Kak jangan komen cam japg ade yang kata lufya birah kebuloq duit laki dia.. Hahahaha.. Siap cash patut dapat banyak tu je sebulan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:14 PM | Show all posts
jantan sebegini sgt byk di mana2
pelbagai kaum bangsa dan darjat
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:14 PM | Show all posts
aina_shaira replied at 3-12-2019 12:51 PM
range gaji doktor kalau umur 30 tahun berapa?

aku takde la nak tembak tepat tapi ni bukti depan mata aku doc baru 30 tahun boleh beli rumah 600k kat johor ni..loan lepas gittuh..so tangga gaji basic dlm 5k cmtu..banyak la jugak kalu nk dibandingkan dgan aku kuli2 sahaja gaji kecik nih

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:15 PM | Show all posts
Kurex replied at 3-12-2019 12:51 PM
ye.. cukup la tu.. kurex kena jugak beli barang dapur, beli perabut yg silih berganti, pinggan m ...

alah kurex makan sardin je la jadi raykat marhaen skit boleh x?ni x asyik nak fine dining je habis la doc smpai kena buat PL semata2 nak nampakkan diri itu kaya sebagai instafemes..hihiihihii

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 3-12-2019 02:13 PM
Kak jangan komen cam japg ade yang kata lufya birah kebuloq duit laki dia.. Hahahaha.. Siap cash p ...

Pulak dah.. Kena komen... Mcm ni meh

Ala.. Suami dia kan dr.. Sibuk la tu dgn pesakit.. Tu yg sempat bank in 250 sajork.

Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:17 PM | Show all posts
aku tunggu je jawapan balas dari pihak en suami lufya plak

thread baru teramat-amatlah dialu-alukan




Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 3-12-2019 01:06 PM
Kalau baru setahun kerja dekat 3k lebih campur elaun semua

Nurse pun DH lebih 3k gaji...doctor apa tah lagi...Aku husnozon je lah..maybe laki dia gaji besar juga tp komitment byk...sebab kalau Bab nafkah ni si isteri Minta sekian2 belum tentu dpt...kalau naik court pun tp suami byk benar nk byr..so dia hanya boleh byr setakat mana dia mampu byr...biasanya begitu lah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-12-2019 01:44 PM
Kan makneng.. Iols yg x ada anak tapi ada anak bulus belanja utk si tenit tu kadang2 lebih 200 seb ...

Tu la.. Mak roll eyes je kalau kat tmpt lupia.. Sengkek nau hubby doc sheolls.. Well mak masih menanti jawaban dr pihak sebelah sana.. Gituh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 3-12-2019 02:28 PM
Tu la.. Mak roll eyes je kalau kat tmpt lupia.. Sengkek nau hubby doc sheolls.. Well mak masih men ...

Gaji ribu raban tapi bagi rm250 utk anak.. Plus lufya pun still isteri dia kan? Jadi nafkah utk lufya pun dia kena bagi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat masa skrg terima jer lah. Later2 mintak lah lebih. Tapi bila di viral kan camni dia dah jatuhkan maruah bukan jer suami but mak bapak mertua sekali. Ntah lah... zaman skrg semuanye nak cerita... last2 backfire balik kat diri sendiri.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087509s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list