Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2715
View
66
Reply

"Boleh Bikin Mengidam Ni" - Restoran Santan, Dah Tak Perlu Naik Air Asia Untuk Rasa Nasi Lemak Pak Nasser

[Copy link]

Author: taniabecks92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 10:53 AM | Show all posts |Read mode
Siapalah yang tidak gemar dengan menu makanan yang disediakan dalam penerbangan Air Asia? Lebih-lebih lagi hidangan Nasi Lemak Pak Nasser yang berjaya mendapat tempat di hati rakyat Malaysia yang pastinya pernah menjadi penumpang penerbangan Air Asia.








Kredit foto: Google







Berita baik untuk rakyat Malaysia khususnya, Tony Fernandes, Ketua Eksekutif Air Asia, mengumumkan restoran pertama yang menghidangkan sajian menu penerbangan atau 'in-flight menu' pertama akan dibuka Disember ini.


Restoran yang diberi nama Santan bersempena menu Air Asia itu, akan dibuka di pusat membeli-belah Mid Valley, di Kuala Lumpur. Kini anda tidak lagi perlu naik penerbangan Air Asia semata-mata rindukan Nasi Lemak Pak Nasser!



Kredit foto: Twitter






Selain itu, Tony turut mensasarkan supaya rangkaian restoran Santan akan dibuka kepada franchise supaya lebih banyak lagi restoran dapat dibuka, selain menyatakan hasratnya untuk membuka sebuah lagi di Times Square suatu masa nanti. Air Asia juga merancang untuk membuka 5 cawangan tahun ini dan 100 lagi cawangan dalam 3 hingga 5 tahun akan datang.


Seramai lima orang chef bersama kumpulan pelajar kulinari bergabung untuk menghasilkan menu makanan lain selain menu penerbangan. Ini bermakna pengunjung restoran Santan itu nanti boleh menikmati pelbagai lagi juadah lain yang pastinya istimewa!



Kredit foto: NST


Kredit foto: Twitter






Unik sungguh nama dan ideanya. Tony Fernandez memang tak pernah kering idea strategi pemasaran. Salut! Jom beramai-ramai serbu Restoran Santan! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeayy tmpt aku selalu menyinggah.. Senang la boleh tapau otw balik kije
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ohh igt ke setting restoran pon ada tingkap/kerusi macam dlm flight jugak hehee
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak start?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:29 AM | Show all posts
tapi aku paling suka nasi berlauk daging (tak ingat masak pe) under MAS circa 1990-an padahal meollss stiap tahun naik flight KCH-JHB-KCH jahh tapi serve nasi tu memang sedap gila..AA tak boleh challenge kot nasi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Uuu.....kreatipnya. untunglah....makin kayo
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yay,  Mid Valley.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yay sedapnya
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:02 PM | Show all posts
suke ciken teriyaki kalau AA.,..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya dah lama tak makan sebab dah lama tak fly ke mana2
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa makanan yg sama pada aras laut berbanding 10K atas aras laut adalah tak sama
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:29 PM | Show all posts
dah buka ke belum ni? kalau dah boleh la g weekend ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:12 PM | Show all posts
harap rasanya sama seperti diatas awan
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
aiols sorg jer ker rase nasik lemak pak naser nie biase2 jer??
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Pintu washing machine front load mesti Ada utk yg nak duk mkn tepi tingkap hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:46 PM | Show all posts
blekkep replied at 3-12-2019 04:04 PM
aiols sorg jer ker rase nasik lemak pak naser nie biase2 jer??

i can't understand the hype as well. sorry

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:05 PM | Show all posts
lil_honey replied at 3-12-2019 02:02 PM
suke ciken teriyaki kalau AA.,..

aku pun suka...1st time mkn bln lps...nasi lembik2 tu yg sedap...ayam pun bnyk...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:35 PM | Show all posts
Hmm...x penah makan...xtau...penah makan megi je flight AA...kemain sedap rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 3-12-2019 05:35 PM
Hmm...x penah makan...xtau...penah makan megi je flight AA...kemain sedap rasanya

Selain megi cup, minum coke dlm flight pn rsa lbih sdp drpd biasa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga udara or harga darat?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117527s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list