Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1525
View
27
Reply

Ini Baru Rare - Aksi Gagah Tarian Perang Putera MTD Rai Tamat SPM Buat Ramai Gadis Cair!

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 10:31 AM | Show all posts |Read mode
Tarian perang yang dipersembahkan putera-putera MTD (gambar hiasan)
Kredit foto: Facebook




Sudah tentu pelajar Tingkatan Lima di seluruh negara mampu menarik nafas lega apabila selesai menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), baru-baru ini.


Bagi sekumpulan putera-putera kanan Maktab Tentera Diraja (MTD) pula, mereka mempunyai cara tersendiri untuk meraikan peristiwa itu.


Mereka melakukan tarian perang atau lebih terkenal dengan tarian haka yang secara tradisinya dilakukan oleh pahlawan-pahlawan Maori pada zaman dahulu.


Tarian perang tersebut seterusnya dipopularkan ke seluruh dunia oleh pasukan ragbi New Zealand All Blacks yang mempersembahkannya sebelum perlawanan bermula.







Aksi putera-putera kanan MTD itu dapat dilihat melalui rakaman video berdurasi 1 minit 56 saat yang tular setelah dikongsi @xharfanaliyan melalui Twitter.


Setakat ini, video tersebut telah ditonton lebih 400,000 kali serta menerima lebih 27,000 likes dan 18,000 retweet.


Tarian haka yang dipersembahkan selepas selesai peperiksaan SPM 2019
Kredit foto: Twitter





Inisiatif mereka itu menerima reaksi positif para netizen, lebih-lebih lagi wanita muda dan gadis remaja.




Kredit foto: Twitter

Kredit foto: Twitter




Semoga mereka semua memperolehi keputusan SPM yang cemerlang dan terus gagah mengharungi dunia yang sangat mencabar. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow. So hot!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:59 AM | Show all posts
hot mmg hot, sampai menggelitik awek2 twider mengciap...
dok jodoh kehulu hilir..
ya awlohhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:01 AM | Show all posts
dorang punya uniform pegi kelas pun baju hijau tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel: dorang punya uniform pegi kelas pun baju hijau tu ke?


Baju hijai muda & seluar hijau tua tu rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalau jadi pengawai.. Acik doakan angpa jadi pengawai yg bertimbang rasa kat anggota angpa.

Dan kalau sambung study kat UniPertahanan angpa jgn dok buat perangai senior hamjad angpa sampai mati anak org dibulinya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:37 AM | Show all posts
better la dari budak2 yang buat haru biru tgh jalan raya...menyusahkan org je.

budak2 sekarang ni panjang akai naaa...kita dulu2 lepas exam terus balik rumah qada' tido...lepas tu tunggu la panggilan PLKN hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus anak2 muda. This is wayy more better than bdk2 rempitz blok jalan tu. Cuma kaka nk pesan. Jadilah ank muda yg berjaya pelajaran & akhlak ya... {:love
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami saya pun bekas pelajar MTD. Tiber
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:25 PM | Show all posts
Ok ler tu dari buat perangai beruk kat tengah jalan
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:27 PM | Show all posts
mujur baca. aku ingat company yg buat highway tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangsa bapok saja  menari tertungging  tertonggek  bila nak  bertempur.  Kita melayu  jangan  tiru  budaya  paknyah  itu  semua
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
MTD ni takda puteri2 ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo msuk U jgn iron ank org tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:14 PM | Show all posts
harap bukan pelapis pembuli

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:15 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 3-12-2019 11:01 AM
dorang punya uniform pegi kelas pun baju hijau tu ke?

yeap.. all support by MOD
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:16 PM | Show all posts
Catpaw replied at 3-12-2019 01:08 PM
MTD ni takda puteri2 ke

x dak...semua putra...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Anggun05 replied at 3-12-2019 02:16 PM
x dak...semua putra...

Owh ok thank u. Ingatkan ada puteri2 kalau idok mesti join hentak2 kaki sama
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:35 PM | Show all posts
happening betul budak2 spm sekarang, aku dulu lepas abis periksa nak balik umah cepat2 je bantal dgn tilam dah panggil
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:25 PM | Show all posts
ok mmg smart
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.157044s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list