Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2128
View
41
Reply

[Tempatan] Kak Hassanah kini di offshore pula uoulss

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 08:52 AM | Show all posts |Read mode




Tidak semua manusia yang bersikap kejam terhadap binatang. Ada sahaja manusia yang sanggup bersusah payah membantu binatang yang dalam kesusahan. Malahan, ada orang yang sanggup menghabiskan wang ringgit yang banyak kerana seekor binatang peliharaannya.

Begitu juga kisah yang berlaku keatas seekor anjing malang yang tidak diketahui dari mana ianya datang di tengah-tengah sebuah lautan.

Seekor anjing telah berjaya diselamatkan oleh sekumpulan pekerja offshore di tengah-tengah laut ketika sedang menjalankan tugas.
Kredit Foto: facebook Ben Mr Red

Anjing tersebut didapati telah hanyut ke tengah-tengah laut dan dijumpai oleh sekumpulan pekerja offshore yang sedang bertugas pada ketika itu.

Oleh kerana sikap prihatin dan simpati terhadap binatang menebal dalam diri mereka, kumpulan tersebut telah berusaha menyelamatkan anjing itu daripada mati kelemasan di dalam lautan tersebut.

Anjing tersebut kelihatan kepenatan dan tidak bermaya setelah ianya berjaya diselamatkan oleh kumpulan pekerja offshore tersebut.

Bukan setakat menyelamatkan haiwan berkenaan, malahan pekerja offshore tersebut juga memberikan makan dan minum kepada anjing berkenaan.
Anjin tersebut diberi minum setelah diselamatkan oleh pekerja offshore (Kredit Foto: facebook Ben Mr Red)

Anjing itu dijaga dengan baik oleh kumpulan pekerja tersebut. Pekerja itu juga dilihat memberikan layanan yang baik terhadap anjing tersebut.

Hal ini telah mengundang tanda tanya daripada netizen yang ingin tahu dari mana datangnya anjing tersebut sehingga hanyut ke tengah-tengah lautan.

Namun, terdapat segelintir netizen yang menyatakan anjing tersebut mungkin anjing yang dibawa oleh nelayan dari vietnam yang menjadikan anjing sebagai bekalan makanan untuk mereka ketika berada di tengah lautan.

Ramai juga memuji tindakan pekerja offshore tersebut yang membantu menyelamatkan anjing itu daripada mati lemas.

Thanks you abang-abang offshoreGod bless u all

Macam mana pula sampai hanyut tengah laut

Anjing dari bot Vietnam kot, biasa orang Vietnam bawak untuk jadi bekalan makanan time atas bot..maybe terlepas

Sumber: Ben Mr Red
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:04 AM | Show all posts
celah mane yg hassanah benda ni mmg ade proof  bergambar siap ada jalan citer kt page offshore life dik bukannye org create citer
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut kena ada kategori yg jelas golongan hasanah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Apesal ada org buat mende baik je di Hassanah kan? Screw loose ke kat atas tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:23 AM | Show all posts
Biasalah...TT pun nak fofular gak, biar ramai yg komen thread dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:24 AM | Show all posts
Ko selalu salah label hasanah. Hasanah untuk cerita fake acah2 bagus je.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Plot twist*

Malam nanti kena barbecue la Anjing ni. Rupanya pekerja offshore suka makan exotic mit
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:25 AM | Show all posts
grouper replied at 3-12-2019 09:08 AM
Patut kena ada kategori yg jelas golongan hasanah ni...

Memang jelas pun hasanah untuk cerita fake acah2 good, tt yang selalu salah guna.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:26 AM | Show all posts
korang kutuk TT kaw2 pun dia buat bodoh jer.....sama mcm wartawan CARI dah....kejar payment kot....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt @Modngengade besama tered kak hasanah berpisah teda
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 3-12-2019 09:08 AM
Patut kena ada kategori yg jelas golongan hasanah ni...

Fuyoooo kena buat detailing ke konsep citer2 hasanah neh
Relaks la
Hasanah ke idok, tered kaka mod sentiasa menceriakan
Nak siyes2 baca sotkabar aaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:53 AM | Show all posts
Forfoxache replied at 3-12-2019 09:24 AM
Plot twist*

Malam nanti kena barbecue la Anjing ni. Rupanya pekerja offshore suka makan exotic mi ...

plot twist

anjing tu dijaga dengan baik dan dah selamat dibawa ke darat dah








Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:56 AM | Show all posts
aku rasa la, cerita hasanah = cerita acah2 good2
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:56 AM | Show all posts
diorg paham tak kisah "Hasanah" tu mcmne?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
ni abang hasanah ni...bkn kak..
hah..tegap sado lagi abg hasanah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:05 AM | Show all posts
bila semua org nak di hasanah kan....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Anjing laut kut..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:23 AM | Show all posts
Rasanya cerita ni dah ada dulu.. cerita lama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau semua hasanah.. Maka tak ada benda baik yg manusia buat la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:31 AM | Show all posts
anjing berevolusi...kata mangkaq2 etis la...wakakakakakkakakakakakaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084343s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list