Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1672
View
49
Reply

[Tempatan] AG REPORT 2018: Over 95% of Chinese and Indian tourists have no exit records

[Copy link]

Author: glump    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2019 12:29 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 3-12-2019 08:10 AM
tak blh ke malaysia buat mcm australia..check tourist..tiket pegi balik...and iternary..kalu takda t ...

idea yang bernas
kan?
mesti ada tiket balik dan itinerary baru boleh masuk

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 3-12-2019 12:29 PM
idea yang bernas
kan?
mesti ada tiket balik dan itinerary baru boleh masuk

mcm korea pn dah susah nak masuk..kena tnjuk iternary bagai..ada kredit kad atau tak..berapa duit kita bawak...huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:56 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 3-12-2019 01:07 PM
mcm korea pn dah susah nak masuk..kena tnjuk iternary bagai..ada kredit kad atau tak..berapa duit  ...

elok sebebnarnya kita implement macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
immi kenyang ,macam immi taman rumahku.immi klia.tapi lifestyle wow sakti sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 3-12-2019 08:10 AM
tak blh ke malaysia buat mcm australia..check tourist..tiket pegi balik...and iternary..kalu takda t ...

Boleh sangat sebenarnya. Entah mengapa tak dilaksanakan. Mungkin budi bicara. Tetapi melihatkan statistik terbaru ini, harap-harap Pengarah imigresen menggunakan budi bicara yang sama.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila bagi muka sangat, warga asing akan pijak kita.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Forfoxache at 3-12-2019 03:01 PM
honeybee1802 replied at 3-12-2019 11:59 AM
Tu al fox..padan la..so skang bukan pati indon la dominan dia malaysia agaknya...


Gi KL, tengok macam kat Bombay dah. Not safe for females to roam around alone. Because the rogol race = manusia terlajak melanin (curse) dari India, Bangladesh, Rohingya, Mynmar dan seangkatan dah membanjiri setiap pelusuk corner.

Whos fault?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru sekarang terbongkar. Harap kerajaan lakukan sesuatu. Dulu BN diam-diam tapau bawah karpet aje.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi 3@4 thn jadi pengundi
Itu masa balas budi
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:53 PM | Show all posts
Macam ada orang yang nak jadikan Malaysia sebegini.

Malaysia banyak sgt berpolitik berbanding  banyak memikirkan hala tuju bangsa ,agama,pembangunan ekonomi,perancangan masa depan belia ,dan penyatuan  rakyat Malaysia.

Berlaku krisis pengabaian yang teruk di Malaysia. Seolah-olah yang menjadi pemimpin hanya mahukan kedudukan,pujian dan KPI di bentangkan .

Malaysia perlu  dikawal secara drastik.

Ramai sgt warga asing , mana pergi  penguatkuasaan?Ramai warga asing naik motor ,kereta xde lesen.Halau balik negara mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 04:57 PM | Show all posts
Ketegasan kita  mengawal kebanjiran warga asing luar bertujuan menjaga negara kita sendiri.

Jika ada warga MALAYSIA YG  nak kahwin dgn warga asing , anak-anak dan  pasangan yg warga asing tu perlu jelaskan apa-apa bil dengan kadar 5x ganda.

Yuran sekolah 5x ganda, taska,tadika

kesihatan,pengangkutan semua bayar 5x ganda

tak mampu jangan kahwin warga asing .

Jaga Malaysia jangan sampai tergadai.

Jangan hanya sibuk berpolitik.

Doa aku ,semoga Allah datangkan ketegasan pada seorang hero pemimpin yang betul-betul taat setia sayang Malaysia ,bangsa Melayu dan agama Islam.

Kalau anwar ibrahim baca komen aku ni  ,  aku xmaksudkan hang ok, hang tu talibarut DAP Komunis saja hang lebih hina dari babi hutan di mata aku.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu duduk setahun dua,gi berhimpun kat putrajaya claim i.c..kate nyer xder i.c dari kecik. X dapat i.c memberontak kate kene tindas. Cam kimak. Yg berduit pulak beli i.c...heran aku,dalam dop benci ker melayu sunni isle hadap gak suruh keturunan die membiak sini. X malu ker??lagipun China India bukan ker power,negara maju nuklear semua ader. X kan la hadap kot negare isle rasis sekangkang kera ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:47 PM | Show all posts
Tahniah ... Inilah bukti bahwa Malaysia telah menjadi kecintaan umat Cina dan India  ...Cinta bersemi di bumi melayu ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde rekod online cuma ada rekod manual ke, atau mmg takde rekod langsung?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 3-12-2019 12:29 PM
idea yang bernas
kan?
mesti ada tiket balik dan itinerary baru boleh masuk

Hari tu ada baca mcmana org tipu bukti tiket balik. Agent hold tiket tu tak confirm ke camne tah dia buat. Mmg pass lalu immigration pastu dia cancel.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ang_bess replied at 3-12-2019 07:12 PM
Pastu duduk setahun dua,gi berhimpun kat putrajaya claim i.c..kate nyer xder i.c dari kecik. X dapat ...

sebut psl IC ni pun kita kene hati2
sbb ada yg guna IC org dah mati
so sapa2 yg ada org tersayang dh meninggal, pegi la cek sama ada IC dia masih hidup atau sudah dilupuskan
sbb mmg ada kes guna IC org dh mati kt forum tred CI ni few yrs ago.ada isu psl ni

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:06 PM | Show all posts
Kalau zaman BN takde kantoi ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 3-12-2019 08:47 PM
sebut psl IC ni pun kita kene hati2
sbb ada yg guna IC org dah mati
so sapa2 yg ada org tersayan ...

Mungkin wujud kot..imegresen pun pening gak kalau nak rush puak2 ni. Orang local kite ni lah yg cover juak2 ni. Sebab tu lah x bagi banci, tanya bahasa melayu sepatah habuk x faham. Benda ni jadi barah x lame lagi kalau x bendung awal.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus kerajaan PH bongkar isu ni.. Taik2 peninggalan BN perlu dicuci sebersih2nya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
semua ni la yg bakal dpt IC nanti.. eh bila kerajaan PH nk buat siasatan RCI pasal isu jual IC ni.. diam je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086793s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list