Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1432
View
49
Reply

[Tempatan] AG REPORT 2018: Over 95% of Chinese and Indian tourists have no exit records

[Copy link]

Author: glump    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: There are no records of exit dates involving more than 95% of Chinese and Indian nationals visiting the country between 2016 and last year, states the Auditor-General's Report 2018.

"For the year 2016 to 2018, it was found that out of the 79,799 Chinese tourist arrivals through the Malaysian Immigration System (MyIMMs), a total of 76,258 (95.6%) have no records of exit dates.
"As for Indian nationals, out of the 41,243 arrivals between 2017 and 2018, it was found that 39,806 (96.5%) have no record of exit dates.

"The audit also found that the data of some 1.26 million Chinese nationals and 295,634 Indian nationals are still being processed manually under the MyIMMs," it said.


Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/12/02/audit-over-95-of-chinese-and-indian-tourists-have-no-exit-records#4qctyX3CiFrzQgqX.99

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
tak blh ke malaysia buat mcm australia..check tourist..tiket pegi balik...and iternary..kalu takda takleh masuk
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tamau keluaq dari developed countries dan rela dok sbg PATI kat sana,  aku boleh faham lg.

Apa yg depa dpt tak keluaq dan duduk di Malaysia yg selalu dikeji dan dihina oleh sedara mereka yg lahir di sini? Tak faham aku....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:16 AM | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 12:11 AM
Kalau tamau keluaq dari developed countries dan rela dok sbg PATI kat sana,  aku boleh faham lg.

...

mereka nak jadi  babu dan tukang kebun macam cina Malaysia dan India malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:17 AM | Show all posts
Chicken brand countries such as  china and India are always problematic
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan la keling ngan chopstick yang tak fasih berbahasa Melayu bersepah kat KL.

Rogol pun makin berluasa sebab rogol race dah jumpa jackport kt Malaysia. Taknak balik India sebab kulit cerah suma dah mati kena rogol bunuh bakar buang kt tong sampah dan lorong2.

Meanwhile race pengtipu scammer pun makin menjadi sewa hotel duk Macau scam dan segala scam yg boleh imagine.

Imigresen Malaysia is laughing stock of the world. Semua world citizen take advantage of its incompetency. Lagi govt ada hati nak intro multiply new taxes??? Citizen confidence at highest low of fckin monkeys in suits in Parliament maderfuckr.

Look in the fckin mirror once in a while yea chimp??
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 3-12-2019 08:19 AM
Padan la keling ngan chopstick yang tak fasih berbahasa Melayu bersepah kat KL.

Rogol pun makin b ...

aku suka dgn statement ko
imigresen malaysia mmg laughing stock of the world
no wonder bang ipan slalu ckp anak2 immi tak menjadi sbb bapak2 diorg slalu makan rasuah dan keje sambil lewa
PATI dah jd barah kt msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
The reason why some kaum benci banci. Eh... talking about.banci, lama dah x nampak org Mai banci. Banci ni brapa Kali setahun org buat ek?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:29 AM | Show all posts
ic boleh diwarisi giteww
haikktuihh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Forfoxache at 3-12-2019 08:34 AM
cmf_premierleag replied at 3-12-2019 08:21 AM
aku suka dgn statement ko
imigresen malaysia mmg laughing stock of the world
no wonder bang ipan ...


Spot on brother...

Anak2 govt servants yg makan hasil tak berkat suma jadi sampah the truth be known. Dorang replace the previous batch. Lagi mulia hati rider Grab, Foodpanda dan seangkatanya. Lagi mulia dan murni cashier supermarket, 7-eleven dan rider despatch (Melayu la of course). Lagi mulia hati tukang kebun India duk kehulur kehilir naik basikal purba dia. Lagi mulia hati Cina dok jual sayur kat pasar pagi. Lagi mulia dan murni hati pesawah padi nusantara yg duk keje bawah matahari panas.

Government servants semua racketeering high level punya. And they wonder why their children turn into rubbish..if not their own medicine tasted known as karma.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:45 AM | Show all posts
bukan org lain pon jual negara
rakyat malaysia sendri yg jual
so tayah berdegar2 nak patriotik sgt

malaysia kan baik
welcome sgt 'pelancurng2' ni

selagi boleh nak nampak baik kat frontliner tu

kalau kita pi luar negara duit x cukup, return tiket xde
xdpt nye nk masuk, silap2 terus kena halau balik

utk set2 kelly/cina tu, standby la IC mane2
boleh la warisi. no wonder berak bersepah.
suh nyanyi negaraku terkincit conceng2
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Imi ni bole diketegorikan talibarut malaysia la kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:07 AM | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 08:23 AM
The reason why some kaum benci banci. Eh... talking about.banci, lama dah x nampak org Mai banci. Ba ...

tahn depan start banci.

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramainya....patut perangai set depa makin pelik sbb dah bertambah ramai kt msia ni....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sbb tu ko dpt sense bilangan mereka semakin ramai
walaupun bancian kata jumlah mereka nerosot sbb fertility family plannning dan emigration
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:22 AM | Show all posts
Iols memang perasan semakin ramai, especially bilangan cina2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:42 AM | Show all posts
takkan hangpa tak tau yang sepet2 dan rentung2 kat sini masih lagi ada pertalian saudara depa kat kampung tempat asai depa dari mana depa datang..pengundi2 baru pru14 itu hari mana depa tau....yang depa tau dapat jadi kuli sepet baru lepaih grad gaji dekat rm4k dah power dah...boleh beli honda city...wakakakakakakakakkakakakakaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:43 AM | Show all posts
Jiddin replied at 3-12-2019 08:23 AM
The reason why some kaum benci banci. Eh... talking about.banci, lama dah x nampak org Mai banci. Ba ...

9 tahun ka 8 tahun tak silap..lupa dah...wakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 3-12-2019 08:19 AM
Padan la keling ngan chopstick yang tak fasih berbahasa Melayu bersepah kat KL.

Rogol pun makin b ...

Tu al fox..padan la..so skang bukan pati indon la dominan dia malaysia agaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:29 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 3-12-2019 08:10 AM
tak blh ke malaysia buat mcm australia..check tourist..tiket pegi balik...and iternary..kalu takda t ...

idea yang bernas
kan?
mesti ada tiket balik dan itinerary baru boleh masuk

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087807s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list