Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2059
View
40
Reply


Pakai Selotep Je? - Warga Maya Terkejut Dengan Penganjuran Ekspo Tatoo Di Malaysia

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2019 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Panas! Tular di media sosial Ekspo Tatu Malaysia yang di adakan di Pusat Konvesyen, Kuala Lumpur pada 29 November hingga 1 Disember lalu. Ini kerana terdapat peragaan separuh bogel diadakan pada acara tersebut.






Kredit foto: FB




Acara ini mengundang pelbagai reaksi warga maya yang tidak pernah menyangka ekspo seumpamanya berlaku di negara kita.







Terbaharu, Menteri Kementerian Pelancongan Seni dan Budaya, Datuk Mohamaddin Ketapi akan mengambil tindakan tegas terhadap penganjur Tattoo Malaysia Expo 2019, susulan peragaan separuh bogel diadakan pada acara itu.  


Tahukah anda bahawa acara seperti ini sebenarnya telah biasa diadakan di Malaysia cuma mungkin liputannya tidak meluas. Sebelum ini ia pernah diadakan di Kota Kinabalu, Sabah pada tahun 2015, 2016 dan 2017 dan ianya telah menarik penggiat seni tatu badan dari hampir seluruh dunia berkumpul berkongsi minat dan mempamerkan hasil karya seni masing-masing.


Malah acara seumpamanya juga telah berlangsung di Melaka buat kali yang keempat pada 8 hingga 10 November lalu.


Kredit foto: World Tatoo Event



Sorotan 3 hari acara tersebut dikongsi laman penganjur menerusi laman Facebook rasmi di sini.





Dalam pada itu, orang kuat di sebalik ekspo tatu terbesar di Kuala Lumpur tahun ini ialah Carlos Benny Majakil. Syarikatnya Koiyak Gloves adalah penaja utama dan penganjur ekspo ini. Syarikat 100% milik anak tempatan ini menghasilkan sarung tangan getah yang direka khas untuk industri tatu.


Kredit foto: The Star - Carlos Benny Majakil bertatu sejak usianya 14 tahun



Menurut Majakil, Ekspo Tatu Malaysia adalah salah satu daripada tarikan untuk Melawat Malaysia 2020. Agensi-agensi kerajaan seperti Tourism Malaysia telah aktif mempromosikan negara ke pasaran antarabangsa sejak beberapa bulan yang lalu.



Acara ini meletakkan Malaysia di kalangan negara-negara dengan budaya seni tubuh yang semakin berkembang yang menjadikan tubuh badan manusia sebagai kanvas lukisan mereka.


Apapun penulis berharap, penganjuran seperti ini perlu ada garis panduan yang dikeluarkan pihak berwajib demi menjaga sensitiviti masyarakat berbilang kaum dan agama.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau expo ni buat kat Kuching or KK takde masalah rasanya sebab kat sana byk non muslim & memang banyak yg bertattoo

Kalau buat full body mcm awek tu memang tutup fefek & nipples sajork sebab judges nak tengok lines tattoo tu lawa ke tak.. kaler tu blend cantik ke tak.. ada anugerah utk mcm2 category tattoo

Kalau dh join int expo ni tattoo sebesar 50 cent pun beratus ringgit juga
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape la nak dibanggakan badan banyak tattoo
Nampak kotor dan selekeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2019 12:14 PM | Show all posts
royaldanish replied at 2-12-2019 11:56 AM
Kalau expo ni buat kat Kuching or KK takde masalah rasanya sebab kat sana byk non muslim & memang ba ...

penganjuran acara ni dah lama ada kan.. tapi menda-menda macam ni jadi sensitif sekarang nih..if you know what i mean..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2019 12:14 PM | Show all posts
sapeka replied at 2-12-2019 12:04 PM
Ape la nak dibanggakan badan banyak tattoo
Nampak kotor dan selekeh

masa muda ni takpa la kulit semua tegang lagi...bayangkan nanti dah tua sikit...macam baju tak gosok lah kedutannya
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 12:16 PM | Show all posts
dulu2 tu ada sponsorship atau penganjuran bersama dgn kementerian ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 01:08 PM | Show all posts
Aku tak kesah le nak buat tattoo kat fefek ke futing ker fontot ker.. cuma nak tanya sapa sahkan supaya event ni diadakan.. memang bodoh la bila dah approve pastu bila ada perkara2 seperti ini diwar2 kan pastu baru nak.. "kita akan ambil tindakan" what the fish...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Eleh bende camnie pun bani melayu sentap
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 01:28 PM | Show all posts
x kisah lah nak buat mcm mana pun, kita kena alertlah dgn adat budaya dan agama.. ada sikit rasa hormat..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
wahhh makin maju negara kita..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 2-12-2019 01:08 PM
Aku tak kesah le nak buat tattoo kat fefek ke futing ker fontot ker.. cuma nak tanya sapa sahkan sup ...

Kan..
Tak tengok ke kriteria event
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 2-12-2019 01:30 PM
wahhh makin maju negara kita..

Maju mende
Makin mundur
Pemikiran tahap haiwan
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:21 PM | Show all posts
hhaha keseronokan btol puak2 gini sejak dua menjak ni..pelik2 je event dan kegiatan diorg...sape la luluskan..pastu kementerian berkaitan  buat2 terpinga23 tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:22 PM | Show all posts
dah orang belanja bersyukur je la..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:25 PM | Show all posts
Tak perlu ade di kl/malaysia...byk lg negara lain buat. tak payah la buat kat sini. serabut rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:47 PM | Show all posts
sapeka replied at 2-12-2019 02:07 PM
Kan..
Tak tengok ke kriteria event

Kan.. dah sah2 tattoo kompom memang akan ada yang mencacah kat kawasan sulit

Patutnya at the first place bila dengor tattoo ni tak payah approve lansung...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:48 PM | Show all posts
adehh bukan2 je aktiviti diorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 2-12-2019 02:47 PM
Kan.. dah sah2 tattoo kompom memang akan ada yang mencacah kat kawasan sulit

Patutnya at the fi ...

Sokong
Xde nilai pon
Tak sumbang apa2 pada negara
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri SS tak nak komen ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 2-12-2019 12:14 PM
penganjuran acara ni dah lama ada kan.. tapi menda-menda macam ni jadi sensitif sekarang nih..if y ...

Kannnn ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111802s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list