Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3151
View
102
Reply

Aku Lelaki Biasa2

[Copy link]

Author: TharaGun94    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Stop la bandingkan diri tu ngan artis. Kalo semua nak tinggi, putih, kerjaya hebat sapa nak jadi muka biasa2, kerjaya biasa2?

Ada sebab la tu kenapa Allah tu bagi muka uols biasa2 saja. Mana tau kalo muka uols kacak, putih, tinggi kerjaya hebat uols jadi orang sombong, bongkak, riak, takbur sampai hujung nyawa, xke sia2 je d humban ke neraka.

Apa pun kerjaya kita, ia akan jadi hebat jika kita amanah.

Jaga solat, berpenampilan kemas, rajin senyum n hormat wanita.

Jangan terkejut kalo sampai 25orang ajak kawin bukan 18 ok.

#DoneJadiSetajah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:29 PM | Show all posts
yuki812 replied at 1-12-2019 06:04 PM
jom tt..kita kawan...
i suka sgt yg biasa2.
yg luar biasa..i tak suka..

wow yuki... hapgred nampok.. ni bkn antertu.. ni teru na
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
tt masih single dan ada rupa?? pm sis ye tt. kita kawen ehhh kawan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam TT,

Serabutnya aku dengar masalah kau haruslah kau pun serabut memikirkannya, TT ni sebenarnya ada masalah FOKUS yang sangat teruk, overthinking dan buat terlalu banyak benda dalam 1 masa, semua hal tak dibuat sehabis baik jadi hasilnya suam2 kuku ja

Orang kalau nak bina kerjaya, dia fokus dekat area itu saja, dari kerja cuma ada SPM, dia cuba ambil Dip, dah ada Dip dia ambil ijazah, Master dan yang lain2, dia push education dia sampai dia dapat capai tahap tertinggi untuk achieve kerjaya dia,

Dah cukup mantap, jawatan yang dia set dia dapat, lifestyle kerja yang dia nak dia dapat, gaji berapa sebulan dia mahu pun dia dapat, ni baru betul FOKUS, langit runtuh ka, bumi terbelah dua ka, dia tetap jalan lurus, no belok2, takat makan tahun 5,6 tak rasa apa pun, sebab FOKUS dah merasuki diri,

Begitu jua kalau TT nak capai apa saja impian yang TT nak, make sure kalau ada banyak impian, buat satu2 dahulu sampai success baru buka impian yang lain, saya tak pernah jumpa orang yang berpangkat besar muka glowing, mesti dia naik pangkat dalam keadaan muka kepam, bila dah bergaji besar baru dia buat muka, buat badan, jaga imej dan jaga pakaian, 99% orang berjaya memang mcm ni, yang 1% tu macam Tinvy dan Jahlop, almaklom anak orang kaya,

Saya selitkan perbualan antara abang ipar saya dengan bff dia, bff dia ada staff melayu yang memang talented giler, buat kerja memang excellent apa semua, abang ipar saya tanya kenapa tak lantik budak tu jadi project manager apa semua, bff dia jawab "bahasa english pun malas nak belajar, dah bagi tuisyen tak nak masuk kelas, susah lah nak naikkan pangkat nak meeting dengan client, nak command staffs foreigner nak book barang kat oversea lagi semua kena english", see TT semua orang ada potensi tapi diri sendiri yang menjadi penghalang,

Jadi TT carilah halangan yang menyebabkan TT tersekat di skala 6, perlahan2 tukulkan tembok halangan itu, bakalan ambil masa, kesabaran dan fokus TT amat2 diperlukan pada waktu ini, set matlamat yang betul, semoga berjaya dan selamat mendunia menjadi diri TT yang baru, menjadi orang yang menghabiskan lebih banyak masa dengan membaiki diri dari menangisi diri itu, kerana hidup cuma sekali, jadilah orang yang bakal TT bangga kan dihari tua nanti, Good Luck TT

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk komen 1 je,

Sbb ni ni la iols suka badboy. Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
No self esteem + inferiority complex
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah


Maka nikmat tuhanmu yang manakah engkau dustakan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai suggest u add i.g andikaputeraa.
Cuba request jadi anak didik dia.  Mintak tips dia dr segi fitness, petua menjaga wajah, dan ketrampilan diri....dan cara2 berfoundation yg sesuai utk lelaki.

Ai fikir itulah ubat terbaik untuk u.  Cuba dulu ye
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon tt tepek gambar untuk kami judge average ke tidok rupa tt

Ok gurau2 hehe. Iols rasa tt kena deactivate socmed. Sebab tt selalu banding2 kan hidup tt dengan retis2 pastu, down. No one is posting their failures online. Jadi haruslah yang indah2 sahaja kat ig, fb tu. Ntah2 hidup dorang lagi tak bahagia. Contoh dah banyak, tinggal kita jah yang nak amek pengajaran atau tak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang je nk jadi lelaki luar biasa.. Ko potong tulang kaki sebelah biar seblah pendek sbelah panjang.. Rambut pun camtu gak.. Pastu cukur kening sebelah.. Jahit lubang idung sebelah.. Mulut tu ko buh filler sebelah..

Ikan sebelah pun x menyerupai saudara diknon..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 1-12-2019 05:06 PM
TT ni mn nobito aka malaysiadoom ke..

Jd average lah senang.. Dlm masyarakat kita mewakili kumpu ...

Nobito tu laki ke bkn sissy?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukur la.kang tuhan tarik nikmat yang ada baru tahu langit tinggi rendah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 1-12-2019 07:38 PM
Nobito tu laki ke bkn sissy?

Lelaki lah jgk wpun gayah kedaung.. Tp kadang2 feeling biseks ada heshe bukak thread ckp nk tunang dgn pompuan katanya.. Lps tu kena reject agaknya xde kedengaran dh psl nk tunang tu. Lately nmpk heshe aman bahagia bukak thread psl hobi pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt xde ke matlamat hidup?org lain pk nak bahagiakn makpak/bahagiakn diri sndiri,tp tt nak jd mcm retis y mmg sah2 dah buat something utk jd mcm dorg skrg..plastic surgery,sulam bedak,cucuk vit,ape je benda y boleh ubah fizikal dorg,retis2 ni akn buat..

So,tt pk laa,nak hidup berdosa ke nak hidup biasa dgn identiti sendiri?

And another thing is,tt create ur own labeling laa..xyah nak tiru org..aiolzs cukup pantang dan benci tgk spesis y xde identiti,asyik2 nak kopipes org lain..wadehek sgt..psl jodoh tu,betul ke xde y nak?ke tt memilih sgt,kot2 nak sejenis keding mcm retis kpoop?huhu~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kitty_catz at 1-12-2019 08:42 PM

Ni effect socmed le ni.. tt hang katup je socmed hang bak 2-3 weeks tengok , unfollow le so called social influencers yg x bawak apa2 makna dlm kelangsungan hidup.. rata2 nipoo & propa jah kat IG tu

N at d same time belajar le bersyukur.. compare ngan org lg kepam busuk gundu dr chuols or yg still tanam anggur kat umah xde kerojer lg

Baideway.. tinggi kita beza 3cm jew.. but berat hampir 27kg beza tu.. dr duk scroll ig kpopers tu baik la TT pi gym ka jogging ka masuk zumba ka...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 1-12-2019 07:44 PM
Lelaki lah jgk wpun gayah kedaung.. Tp kadang2 feeling biseks ada heshe bukak thread ckp nk tunang ...

Ooo..georgie parakiss ka. Kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukur..senang je pun
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bro, kenapa nak bandingkan diri dengan artis yang ada rupa semua tu? Kalau macam tu, aku terpaksa down dan murung sebab tak sekacak Captain America

Cuba jangan "jadi handsome" TAPI "jadi charming"
Nanti orang sekeliling lagi senang berdampingan. Jangankan perempuan, lelaki pun akan "jatuh suka"

Daripada fikir semua benda tu, baik awak cari hobi yang bermanfaat...berkebun ke, berbakti kepada orang tua (jika mereka masih ada), dengar ceramah kat masjid ke... Bahagiakan diri sendiri dulu.

Good luck bro...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:12 PM | Show all posts
come on la u r man

dun be a looser
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 1-12-2019 07:09 PM
Nah



wah..cuols..komen pon time magrib. trs tepek ayat quran. good..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101659s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list