Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3333
View
102
Reply

Aku Lelaki Biasa2

[Copy link]

Author: TharaGun94    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-12-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 2-12-2019 06:06 AM
Thanks for the heads up. Iols mmg tak tau sgt psl bodyshape sbb dah biase dgn bmi.
Gigih iols men ...

Aiol perati urang sekeliling. Contohnya, anak2 aiol.

Anak aiol yang first and third jenis slim tinggi. Badan lean takda lemak. Yang second jenis bahagian atas badan lebar. Pehtu badan seperti daging lembut berlemak yah, gebu jah if pelok. Walau ukur lilit pinggang sheol lebih kurang sama ja dari kakak sheol, dan berat pon beza 1kg ja (sheol lagik ringan), tapi sheol nampak gemok karna body shape sheol. Even if dukung sheol pon, sheol macam berat 8kg banding kakak sheol. So yah, memang body shape memainkan peranan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-12-2019 09:48 AM
Yes yes yes. Jd charming. Charming tu buat org melt

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana tah tt. Senyap je. MN lettew
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 2-12-2019 09:35 AM
Abang aji kira tak dah berapa perempuan melamar abang?

Abam tak pass ilmu hisab laa sarah..ciannn..kan?

Oleh sebab itu abam owes di tipu aweksss

Aritu kata 2000 aweks berbaris nk lamar..ada kata 20000..ada kata 2 owang jeee..tuuu punnn dah monopos

Kita saborrr aje la..kut pojiah latip kaaa erra pajero kaaa zana zen kaaa mai lamar

Kocikkkkk tapak tange abam...stadeom bukit jalil abam tadah kan haaa..tun jadi pengapit dah ler...ok dak sarah?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-12-2019 09:48 AM
Yes yes yes. Jd charming. Charming tu buat org melt

Yorla tuuu..ebby yus bukan charming lagi haaa...roasted n shining...punnn tadak sapa mau lamar
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:07 PM | Show all posts
aku tak tahu nak kesian ke ape kat tt ni..
dia nak low self esteem tu aku boleh terima lagi, atleast boleh bg kata2 semangat,
ini smpai dah nak putih melepak bagai, dah mcm ppuan pulak..
tt ni kena belajar bersyukur dulu, pastu boleh fikir yg lain2..
sbb kalau tak bersyukur, semua benda tak jadi..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis korea ko bandingkan diri ko? Tu bukan average dah dik non. Extraordinary ko punya taste. Artis korea tu putih sebab dia korea kot. Lain la mak dia negro. Ada la itam skit. Lagi pulak makan cucuk bagi cantik utk TV. Hang ok laaa dok Malaysia kulit kuning langsat. Putih sgt pun x elok. Senang kena ruam dik. Tinggi sangat pun susah nak cari baju seluar yg selesa kena size dik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2019 05:33 PM
Baidewei, berat u 76kg, tinggi 1.68m, bmi 26 overweight.

Dlm erti kata lain tt gundu
Mesti berkerak khennnz

Acik mohon tt pegi acah2 nak terjun rail lrt kat kl sentral. Konfem chuols takkan jadi average Joe lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah zaman childhood tt dulu selalu kena compare ngan someone yg camtu???maksud aq rupa ala2 kpop,tinggi,kulit putih melepak gitu....mmg ko xkan leh ubah genetik,melainkan ko g wat plastic surgery kt korea,tapi pecayalah bila ko dh start nnti ko akan jadi addict...x sure ko muslim ke x tapi belajar lah bersyukur,ko tengok org yg lebih kurang dari ko,tapi dyorg bahagia je ngan hidup dyorg...ko tngok messi,dia pon rendah je tapi leh jadi antara footballer terbaik dunia,ko tngok rajini,superstar filem tamil tu,elok je famous walaupon gelap...tinggi2 sanggat cam kwang so pon susah wey,pendek cam aq pon susah gak jadi belajar la bersyukur,be grateful with what u have.. dari sana cuba build up ur confident level...kalo ko muslim rajinlah bukak utube dngar tazkirah agama
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 04:18 PM | Show all posts
mindset tu kena ubah dik..
kalau kau selalu sgt tgk diri sendiri rendah n suka sgt compare with others mmg kau takkan kemana la..
bersyukur dgn diri apa yang ada.. tak kisah la rupa paras ke, kaya or miskin ke..
janji kau jalan kan tnggungjwb yg btol utk diri kau..
bersyukur n enjoy ur life..
byk perkara lagi kau kena trus teroka..

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Untunglah average, mesti ramai peminat ni. Kau bayangkan, aku yang below average ni pun ada yang nak. Below average tu maksud aku hitam, tak kacak, hidung penyek, berjerawat, cakap dengan perempuan pun kasar kasar je, meng-ayat pun tak reti. Aku pun kadang kadang tak faham. Kalau kau, aku rasa ramai je yang terkejar kejar nak kan kau. Kleteng kleteng lah kau lepas ni. Hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 2-12-2019 07:18 PM
Untunglah average, mesti ramai peminat ni. Kau bayangkan, aku yang below average ni pun ada yang nak ...

Hmm.. duit berkepuk ke? Daa harta ke? Ke orgnya suci murni baik hati?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 2-12-2019 12:06 AM
Laaa... Ingatkan ang perempuan

pasai pa ingt aku perempuan plk? Huhu. Cek lelaki sejati no..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 2-12-2019 07:38 PM
pasai pa ingt aku perempuan plk? Huhu. Cek lelaki sejati no..

Tak la.. Mostly kan dlm ni byknya perempuan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 09:26 PM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 2-12-2019 09:29 PM

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Nak buang rasa mcm tu, senang je TT.  Carilah ilmu.  Antara nak buat dgn tak nak je ni.

Before gi kerja tu, gi masjid dulu utk Subuh berjemaah.  Balik terus ke masjid utk Maghrib berjemaah dan stay sampai Isyak.  Tak tahu la TT dok area mana kan, tp selalunya kat masjid2 akan ada kuliah Maghrib hari2.  Alhamdulillah, nikmat Allah bagi tu.  Untung betul kita ni, takyah gi jauh2 nak cari ilmu.  So rajin2lah ke masjid utk solat berjemaah.  Rapatkan diri dgn kariah masjid yg lain.  Kalau kehausan ilmu, carilah guru yg mursyid.  

Dari ilmu, akan meningkatlah amal.  Dari amal, akan tinggilah iman.  Dari iman, akan lahirlah kesabaran, kesyukuran dan rasa cukup dgn apa yg ada.  Serahkan segala2nya kpd Allah.  Semoga TT berjaya mendidik hati dan menjadi pemuda yg muttaqin.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:49 PM | Show all posts
Mesti bosan hidup kau kan,asyik nk bandingkan diri dngan orang lain je,langsung tk nk cari kelebihan diri sendiri,
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 03:48 PM | Show all posts
aku rasa TT kene bergaul lebih banyak lagi, make more friends, tengok kehidupan orang lain yang lebih pelbagai so that TT akn rasa life is more than what it seems.
mungkin TT rasa down atau average sbb xtengok kehidupan org lain ada yang lagi teruk drpd TT tp tetap boleh positive.

All the best TT!
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Senyapp je tt... krik krik krik
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2019 02:05 PM | Show all posts
kenapa perlu membandingkan yg cantik2 depan mata? bandingkan diri kite dgn org lain yg lebih susah...perlu bersyukur semuanya kurniaan ALLAH..

cari kekuatan diri..kite semua bukan perfect.. jadi diri sendiri..positif.... buat org suke dgn karakter kite..
setiap kite ada ujian masing2... yg lawa cantik tu pun ada masalah lain...
jodoh, rezeki dan ajal semua dh tertulis.

appreciate masa yg ko ada ni dgn buat yg org akan ingat ko sampai bile2..

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2019 04:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Tutup atau kurangkan tgk IG, FB semua tu,  dusta semua ituu.. follow apa yg you minat mcm masakan,  senaman, beauty apa ka,  iols da dekat 2 bulan tak update apa2 status, skrg lebihkan berbual dgn family dan kawan lama,   tak pun membawang kt porem ni je ... Hahahahabaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084467s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list