Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2121
View
95
Reply

Aku Lelaki Biasa2

[Copy link]

Author: TharaGun94    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai I'm new to this forum. Actually tujuan bukak thread ni sebab nak berkongsi masalah and juga dapatkan pandangan semua tentang apa yang patut saya lakukan.

Saya lelaki  berumur 30 tahun. Masih single. Kerjaya biasa2 je. Tak terlalu bagus dan takla terlalu teruk jugak. In terms of physical pulak, saya tak terlalu tinggi and juga tak terlalu rendah but I guess as a guy ketinggian saya boleh dikatakan pendek jugak sbb tinggi saya dalam 168CM je. Berat pun sama. Tak terlalu berat dan tak terlalu ringan. Berat 76KG. Rupa saya pun boleh dikatakan biasa2 je. Tak la xberupa tapi takla terlalu kacak atau handosme jugak. Pendek kata saya ni lelaki yg rupanya average saja. Kulit pun takla putih melepak atau gebu mulus tapi saya pun takla bekulit gelap. Walaupun ada je yg kata saya tergolong kategori yg berupa tapi saya tetap rasa saya ni average je rupa. Dtg dari keluarga yg sederhana. Bukan org susah tapi jugak bukan org kaya..

Masalah saya ialah, saya selalu merasakan yg hidup saya ni serba kekurangan dari segala segi samada rupa, kerjaya ataupun  hidup saya. Pendek kata, saya selalu rasa yg saya ni AVERAGE dalam segala segi. Tak bagus and tak teruk. Ya saya tahu kedengaran macam seorang yg tak reti bersyukur tapi entahla selalu cuba nak buangkan perasaan ni tapi selalu xberjaya. One of the reasons saya rasa hidup saya  serba kekurangan selalu sebab saya takde something yg extraordinary. Kerjaya yg boleh dibanggakan ke, rupa yg kacak atau menarik ke. Jadi hasilnya saya rasa hidup saya jadi terlalu biasa and ordinary...

Saya senang rasa down and rendah diri kalau tgok lelaki lain yg ada kerjaya yg elok atau rupa yg baik dan kacak. Tengok lelaki tu ada ketinggian yg lagi tinggi daripada saya pun saya akan rasa mcm "kenapa la aku tak dilahirkan tinggi macam tu" "kenapala kulit aku tak putih melepak macam laki mixed tu". Bayangkan setiap kali perasaan mcm ni datang. Saya boleh jadi down seharian. Kdg2 balik kerja tu tanpa sedar rasa nak menangis kenapa la segala2nya pasal saya ni terlalu average..
Scroll social media nampak artis korea ke or hero2 Thailand yg muka kacak sgt, tinggi lampai, badan cantik saya jadi down sbb kenapa saya tak macam tu? Kdg2 saya cuba positif kan diri dgn cuba jadi macam dorang tu. Saya diet, pegi gym jaga makan. Jaga kecantikan kulit apa semua. And walaupun org sekeliling puji saya dah kurus and kulit makan putih bersih tapi once saya compare dgn artis2 yg saya rasa terinspirasi tadi saya terus jadi down balik sebab saya tahu sekuat mana saya cuba ubah diri utk jadi mcm dorg saya tetap tak boleh jadi macam dorg. Saya tetap takkan setinggi dan sekacak dorg.. Terus saya down balik dan rasa losernya hidup saya ni..

Saya tahu mesti ada yg rasa masalah saya ni remeh je and tak serius. Tapi benda ni btul2 affect diri saya dgn teruk. Kdg2 time balik kerja saya boleh tiba2 menangis sbb saya stress kenapa saya ni average sgt. Tak de smthg yg extraordinary pasal saya.. Pernah smpai terfikir nak buat benda bukan2 tapi masih boleh berfikiran waras lagi. Tolongla saya. Apa patut saya buat utk tak terus hidup macam ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Key words : bersyukurlah dengan apa yang kita ada....bersyukurlah dengan kejadian tuhan kepada kita....knp pandang orang2 yang lebih dari kita. ...pandang orang bawah dari kita...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Khas untuk tt...



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah lagi. .....

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan lagi.....rentikanlah menangis meratap. ...malu kat orang2 ni...


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni mestii ipann nii nyamar nick lain ni haa

Udah ler ipannn..tektik ko ni still tokleh kalah kan jakpo onn tuu laa..sampeii 3 ribu dok lamar dia fuhhh lembut tuuu..tu ko lom kire pompuan bunian!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ang nak putih tara mana lagi? Ang tu lelaki.. Bukannya perempuan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 1-12-2019 04:15 PM
Dan lagi.....rentikanlah menangis meratap. ...malu kat orang2 ni...

Lawak la kaka
Gigih tu...

Eiii TT ni tu kurniaan Allah
Utk apa persoalkan?
Ak pun pendek, muka jerawat, mulut hangsuang, fizikal mcm knk2 ribena.
G bayar fees entrance mana2 bwk anak2 dgn aku2 skali dpt children rate...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya kau akan nampak hensem bila kau ada confident yg tinggi.
Apa salahnya jadi average?
Hiduplah dlm realiti. Pegi tgk artis2 tu buat apa kau artis ke? Artis pun ramai je tak hensem elok je buat duit
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
TT ni mn nobito aka malaysiadoom ke..

Jd average lah senang.. Dlm masyarakat kita mewakili kumpulan majority tau .. Yg outstanding tu padan la diorg jadi retis. Tp ko ingt jadi retis or public figure tu semua indah belaka ke. Cer ko tgk dh bpa org superstar Korea yg mati bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Meh sini ikut cadangan I..tiap Kali u gi jogging, jalan2 kat public, bila nampak sampah u kutip. Sebab benda ni sgt rare orang Malaysia nak buat. Jadila u not average anymore
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada sesetengah di dunia ini tidak memandang kecantikan luaran, tetapi kecantikan dalaman. Pilih nak jadi yang mana satu. Sudah pastilah secara idealnya mahukan kedua-duanya. Tetapi kelebihan itu kadangkala merupakan suatu ujian juga. Bukan senang menjadi orang yang berlebih, bukan senang juga jadi orang yang serba kekurangan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgk 1st vidclip dah rase sedey. TT ni nak apa sebnrnya? Kalau dah dilahirkan sume average, bersyukur je la. Ke ko mengharapkan rerupa mcm nora danish fasha sandha menjejeh air liur nak kat ko? Be realistic. Pi buat keje kebajikan bebyk, baru ko tau betapa beruntungnya jadi org mcm ko.
Idola ko kpop idols yg bunuh diri bila takde populariti, takde job, kena maki hamun sume tu? Ko bior benor dik ooii...
Idola ko yg mixed tapi last2 kena keje buruh mcm kita semua jugak? Bior benor...
Idola ko yg tinggi, putih, kaya, hensem sbb depa dikurniakan sebegitu dan kenapa bkn ko? Ko bersyukur je la sbb lain org, lain rezeki. Lain org, lain juga dugaan dia. Mana ko tau hensem, kaya, tinggi, putih tu sume bkn dugaan ke atas depa? Kita takkan dibebankan melebihi kemampuan kita. Nak masuk syurga bkn tgk sume tu, tapi tgk iman...
Iols rase u ni tak cukup buat amal kebajikan. Tu je. Pi tolong org2 yg dlm vidclips tu. Atopon memane NGO yg dok ralit bantu org tanpa mengharapkan bayaran mcm soup kitchen ke, ngajar kat umah anak yatim ke, old folks home ke... lepas 6 bln ko buat keje amal, meh balik sini cite pengalaman ko. Kalau ko tak berubah jugak, masalah ko lebih teruk drp yg disangkakan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2019 05:28 PM
Iols tgk 1st vidclip dah rase sedey. TT ni nak apa sebnrnya? Kalau dah dilahirkan sume average, bers ...

Baidewei, berat u 76kg, tinggi 1.68m, bmi 26 overweight.
Screenshot_20191201-173105_Samsung Internet.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
TT seorg yg menjaga penampilan tak? Since dah umur 30 & single lg.. cuba tukar wardrobe + gunting rambut + beli perfume baru + start work out + healthy diet. Kdg2 faktor kepam & tidak bersenam menyebabkan mood down & tak confident. Dah confident nanti kot2 laa jadi magnet jodoh kann.. org pompuan suka lelaki confident. apa2 pun keep healthy.. everything else will follow..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa masalah TT ni sebenarnya cuma low self esteem je ni.. I yakin TT ni sebenarnya Helok orgnya and bukan AVERAGE mcm TT selalu fikir. Based on description TT I dpt rasa mcm tu. TT sendiri ckp ada je yg kata TT tergolong dlm kategori org yg berupa jugakkan so there's no way TT just an average looking guy.

I suspect mesti TT ada sejarah silam yg buat TT rasa rendah diri. Maybe TT selalu ditinggalkan/dicurangi/direject or relationship semua fail before this yg buatkan TT blame diri sendiri and started to develop low self esteem. Tu yg rasa diri loser la average la sebab tu TT try to reasoning yg all those failed relationships ke rejections semua sbb TT ni average person. Begitulah spekuan I haha Sorry kalau salah teka hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
jom tt..kita kawan...
i suka sgt yg biasa2.
yg luar biasa..i tak suka..
yg ganjil..pelik..lagilah out..

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
76 tu heavy. Diet ye
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 1-12-2019 05:11 PM
Meh sini ikut cadangan I..tiap Kali u gi jogging, jalan2 kat public, bila nampak sampah u kutip. Seb ...

Good one.
Neway whats wrong with average?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 1-12-2019 04:39 PM
Lawak la kaka
Gigih tu...


Hehe. .......tak insof lagi x tau lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093142s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list