Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123
Return to list New
1676
View
45
Reply

Bawa anak2 tgk wayang

[Copy link]

Author: drelily       Show all posts   Read mode

Post time 6-12-2019 09:24 AM | Show all posts
Dillydon replied at 6-12-2019 01:36 AM
banyakk. tgv and mbo. tgv hall biasa tapi dia on lampu and voice tone down sket. where as mbo mmg  ...

i dah pegi mbo kecil... serious besttt!! kat depan tu ada playground lagi so after 1 hour into movie mmg banyak je budak-budak yang berlari sana sini but still tak ganggu orang lain pun. seat dia luas, kat belakang ada sofabed. nicceee....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 09:30 AM | Show all posts
ada bawa tengok wayang... anak 3 org jejantansss.. depend atas cerita. first movie yg bawa diaorg tengok didi & friends tu. tapi kami mak pak bosan gilaa... lepas tu cerita wheelie, cerita upin ipin, boboiboy 2 & ejen ali bawa anak anak. paling kecil umur 5 tahun.

mula mula diaorg ada jugak berlari2 dengan anak anak orang lain. tu sebab bosan kot cerita didi. (ambil yg package family & friends). cerita yang lain dah okey. diaorg enjoyy..  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:09 PM | Show all posts
bab tengok wayang ni....time cuti sekolah je
masih ku ingat kata2 anak bujang saya....
bila ibu nak bagi kebenaran pd adik nak tengok wayang dgn kawan2????
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 04:32 PM | Show all posts
Baru je bawa toddler i ols pergi Kecil MBO kat Starling. RM45 for seat yang paling atas. Okay la, ramai je budak2 dalam tu. ada playground semua. anak i ols mula duk helok layan iklan, nampak budak2 main kat bawah dia pon ajak bapak dia p. pastu turun slide dia naik balik ikut tangga. So far okay je. Tapi mata kadang tak focus jgk ke movie sebab nak tengok anak kat mana. tapi so far tkde mslh pon. Cuma first 30min je dia duk round2 dalam tu, pastu tido. Nasib baik amek seat yang jenis sofa, boleh la dia baring.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:40 AM | Show all posts
tak faham parents bawak anak 2 years and below tgk wayang. tak kesian ke dekat budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 03:06 PM | Show all posts
I dulu masa masih belajar sekolah menengah, memang family larang habis gi tengok wayang. even gi dgn kawan2 perempuan yg family diorang kenal.. katanya macam2 akan jadi sebab tempat gelap, sampaila I jadi seriau takut nak pi.

Bila I masuk U, duk berasingan dgn family pun masih I takut nak gi tengok wayang even roommate perempuan I yg ajak.. memang betul2 percaya cerita dr family I.

Tapi bila dah kahwin , husband I ajak gi.. mula2 takut jugak.. tapi sebab tak nak jadi bahan ejekan.. I pun pi la.. rupa2 nya tak dak la ngeri & seram sangat as my family duk momok kan I. emm... sabar je la..

Sekarang tengok wayang ni dah jadi macam aktiviti santai keluarga kami.. bila ada movie yg bagus, maka kami pun tak lepas peluang la dgn anak2.. even kita org dah start bawa anak masa depa umur setahun lebih lagi.. Alhamdulillah anak2 I behave je tengok wayang & mungkin movie tu sesuai dgn dioarg.

Dulu kan I duk kg.. family kan takut jadi apa2 atau buat benda yg tak baik kot..

Sorry TT, I dah kelaut pulak.. macam tak kena topik je...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072294s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list