Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1164
View
44
Reply

Bawa anak2 tgk wayang

[Copy link]

Author: drelily       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2019 12:36 PM | Show all posts |Read mode
Saja nk survey pendapat kat sini...
Rasa jadi trend dah skrg cuti sekolah je ada movie utk budak2 kat cinema. And rasa mcm orang keliling aku ni semua pakat bawa anak2 gi tgk wayang. Smpi rasa eh kami je ke yg xikut trend ni.. haha. Ada lg tak geng yg xbawa anak gi cinema?  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 yang minta .dari mereka kecik lagi ..depa yang ajak...tu sebab akak bawa....baru2 ni anak yg umur 18 tahun duk ajak tengok wayang...so..pergi jelah dengan senang hati....biasanya kita orang ikut permintaan anak2. ...semua movie adalah filem yang mereka minat..bukan akak dan ayahnya minat. ...ikut je. ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 dah besar ni biasa aje pi tgk wayang 1 family. Masa depa masih kecik dulu, pernah sekali aje, movie baru start x sampai 1/2 jam dh merengek, pejam mata aje keluar panggung sebab takut ganggu org lain yg tgh sedap layan movie.

Sebab tu la ni kalau dngar bunyi budak nangis dlm pnggung, rasa terganggu betul mak pak takut rugi duit ticket ke kadang smpai ke habis movie anak melalak lagi x berhenti2
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak kecik lg. Baru setahun. Belum sesuai bawak tgk wayang. Tp sy sendiri pon dan husb dah lama xtgk movie. Waktu pregnant husb ckp xelok tgk wyg nnti baby terkejut. Bila dah bersalin anak kecik busy dan kesian nk tinggalkan anak di rumah jd xdela dating tgk movie dgn husb. Bila dah takde aktiviti luar sgt termengandung lg skali plak.. haha..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak first umur 5 tahun baru 1st time bawa tengok wayang. Tu pun dia kata best lg lepak kat rumah tgk netflix. Sbb iols dgn laki mmg jenis lepak tgk netflix n chill makan rojak/kopok sambil pakai seluar pendek. Sejenis satu fmly tak suka crowds. So mmg byk miss movie baru. Dah keluar netflix baru layan kikiki.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
A'a..jadi trend kn..dulu masa kck prnh skali kot prgi ngn mak ayh..tp xla kck sgt time tu..ats org la..xbwk pun xda mslh..kalau ank2 jnis boleh behave ok la..takut jnis xleh tahan duduk lama2..payah jgk..
Tp i sndri xsuka sbb sound kuat sgt..haha..
Dh besar2 tua ni pun xg tgok wyg..seumur hdup mgkn 2x je kot prnh g cinema..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak2 skrg untung banyak cter best blh tgk.
Aku dlu tgk cter ET, Ali Setan dan Suaran Kekasih.
Semua citer orang besar.
Dah msuk sek menengah gi tengok Home Alone
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
baru smlm g tgk frozen ngn kids kat tgv. amik yg family friends punya hall. byr pon murah. hall family mmg sesuai tuk yg bw anak kcik. sound pon x kuat sgt. lampu pon tak gelap. kerusi pon dikhaskan ada yg leh baring santai2 gitu. mmg bdk2 leh lari2 lah dlm tu masa movie tu on. mcm2 bunyi ada dlm tu..nangis..terjerit2. tp meols ok je..layan je movie.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
My doter umur 7 tahun baru suami bawak tengok wayang. Tengok infinity war sebab dia memang suka superhero. Balik rumah kemain bercerita movie apa dia tengok. Memang nampak la dia enjoyed herself. Am glad tunggu dia betul betul paham baru bawak dia masuk cinema.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:47 PM | Show all posts
br smlm layan kan doter tgk frozen kat MBO

yg hero lak nak tgk ejen ali

terpaksa la bermarathon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 04:00 PM | Show all posts
julielapadite replied at 1-12-2019 01:43 PM
Anak first umur 5 tahun baru 1st time bawa tengok wayang. Tu pun dia kata best lg lepak kat rumah tg ...

sama la... rasa mcm lg best tgk kt umh boleh ulang2..anak baru 7 tahun... belum mintak nk gi wayang. cuma ckp ada movie baru... pastu pandai2 la mak ayh nye cari bg tgk kt umah... hehe

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesekali je bila cuti sekolah ujung taun. Ank2 sibuk ajak tengok Jumanji. Ikut je la.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih bwk sbb cuti sekolah aje..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 1-12-2019 02:31 PM
baru smlm g tgk frozen ngn kids kat tgv. amik yg family friends punya hall. byr pon murah. hall fami ...

Ler aah la yuki
Cheaper... tp mmg 1 adult max 2 children ke? Anak 5 neh kui2...
4yo free meh? Ke ne byr juga?
Pasni g TGV la pulop..

I g GSC yg before 11am, RM8 for adult ke children ke; same rate.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 1-12-2019 02:47 PM
br smlm layan kan doter tgk frozen kat MBO

yg hero lak nak tgk ejen ali

Samalah.. gap sejam stgh. Bkejar nk makan, nk solat, dhla ramai org.
Cter frozen 2 plak.. dah setengah jam tak mula2 asik iklan je
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk wayang mmg aktiviti iols dgn anak teruna maklumla ayahnya 3 bulan sekali baru blk. almost semua cite kartun kami tgk. ni cuti sek kami tak pergi ukur panggung lagi sbb ade bby baru. tggu husband blk la bwk dia. kasi can father & son plak tgl jejak kat wyg tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 1-12-2019 05:40 PM
Donutfilling replied at 1-12-2019 04:33 PM
Ler aah la yuki
Cheaper... tp mmg 1 adult max 2 children ke? Anak 5 neh kui2...
4yo free meh? Ke ...


kita biasa purchase online.
kalau ada purchase guna card maybank, dpt 50% disc. tp ni kalau nk tgk movie on saturday je lah...tp yg ni kena purchase cecepat.
yg smlm tu..sume $55 @ $11 seorg. tak kisah kids or adult. smlm harga full..family friend..ptg. kalau hall standard rasanya dlm $18 kot.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 1-12-2019 05:39 PM
kita biasa purchase online.
kalau ada purchase guna card maybank, dpt 50% disc. tp ni kalau nk  ...

Oke2... mbb eh.. next time.. aah i pon beli online juga

Jumanji lambat plak nk kuar ni... sementara tu kne rikie citer apa nk bwk depa tgk. Lebur pitisku...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini bukan trends, dari zaman wayang pacak makpak dah hangkut anak2 spend time sama2 tgk wayang, bentang tikar duduk ramai2, sekarang giliran anak2 dah besar hangkut anak jua pergi wayang, mengimbau memori dia dengan makpak dulu2 gamaknya,

Sesiapa yang tak pernah join wayang pacak masa kecik2, memang akan rasa tengok wayang2 dengan anak2 tak penting, sebab masa kecik tak rasa memori itu, tapi ada yang hangkut anak pergi wayang untuk cipta memori baru,

Terpulanglah kepada individu, nak bawa anak bawalah tak bawa tak ada masalah pun.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 1-12-2019 05:44 PM
Oke2... mbb eh.. next time.. aah i pon beli online juga

Jumanji lambat plak nk kuar ni... semen ...

bw anak2 ke..
yg apaknya tak ikut ek..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084555s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list