Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2336
View
86
Reply

Putu yang korang tahu

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by emelia1509 at 1-12-2019 02:53 PM

Hari tu first time makan putu perak.
Selalu makan putu bambu, dan piring je.
Putu mayam x puas makan, x kenyang


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka putu bamboo kaler ijau..comel2..tak besar sngt tak kecik sngt..terlagi2...
Putu perak tu kue kesukaan arwah abah...
Boleh masa kat wad spital dia minta nk mkn putu perak..
I cari kn sebekas besar dpt dlm 15 biji..12 biji dia hbis mkn..
Abah..abah...misi bg diet bubur kosong je...dia beria mkn putu perak.siap cicah kopi lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols selalu buat putu mihun Kat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
putu halba ni mknan bermusim kan? musim tengkujuh je ada kwn org kelate la yg ckp.
suke putu bambu yg pandan dan jagung
putu bambu world yg franchise berlambak tu overrated sgt byk tmpt dah beli tp tak sedap.sedap lagi putu kat psr mlm tmpt iols.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu mayam dan putu bambu ja yang pernah saya makan pon .putu jenis lain tak dak pulak saya nampak orang juai di tempat saya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat bangi ni ade org jual beratur katanya nk try la rasa putu halba ni sedap sgt ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling suka putu piring. Putu bambu kurang sikit. Tp kalau ada yg belikan, makan je

Putu mayam pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya suka putu bamboo lejen yg uncle india Muslim datang kat flat saya dulu. Berderai. Bukan macam putu bamboo sekarang yg kecik2 tuh sejenis melekat dgn gula merah.

Budak2 lain berlari2 dari tingkat umah beli putu mayam, meolls rileks order putu bamboo sajorkkk... then putu bamboo uncle tuh acuan besar2 puas makan sorang heeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sepanjang jln nmpk putu halba, tapi hujan lebat dooh lalu, so mls berenti. Mkn kat beserah jelah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 1-12-2019 01:06 PM
kebetulan.. smlm beli putu ni, yg bentuk bunga tu isi gula merah, yg bentuk bulat tu isi kelapa+gu ...

Terliurnya yang bulat tu kelapa + gula putih


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 1-12-2019 03:59 PM
Kat bangi ni ade org jual beratur katanya nk try la rasa putu halba ni sedap sgt ke?

Boleh la noks rase dia. Akk kureng skit bau halba.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pinklepie replied at 1-12-2019 01:51 PM
Sedapkan. Lepas beli ja, lepak kat mana-mana makan dulu sementara masih panas yum yum.

Wahhhh bestnya


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2019 03:12 PM
Iols selalu buat putu mihun Kat rumah

Caner buat tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 1-12-2019 03:05 PM
I suka putu bamboo kaler ijau..comel2..tak besar sngt tak kecik sngt..terlagi2...
Putu perak tu kue ...

Putu perak ni, nama ke or dianye dibuat di Perak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 1-12-2019 12:42 PM
Ai suka putu piring (selalu request extra gula), putu mayam, putu bambu. Putu halba kureng sikit seb ...

Sama la, x tahan bau halba. Tp dlm nasi dagang boleh plak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 1-12-2019 08:46 AM
Wahhhh bestnya

Hehehehe.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah makan putu bambu, putu mayam, putu perak, putu piring dan putu kacang.
Putu kacang time raya ada jumpa tp tak semua rumah ada.
Putu mayam tunggu bai jual dgn motor datang area rumah petang2.
Putu bambu, putu piring dan putu perak kt pasar malam ada jual. Putu bambu skrg ni ada yg buat kaler hijau.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
My favvvvv

....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu mayam, putu bambu, putu piring, putu halba.

Kat beserah area mana? Sedap makan time hujan2 ni.. panas badan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu bambu sedap,  putu piring x suka tekstur kasar, putu mayam india yg bikin pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082990s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list