Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2496
View
86
Reply

Putu yang korang tahu

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
First time mak dengor putiu halba.. Teringin gak nak rasa. Pata timor je ke ada?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 1-12-2019 06:52 PM
Putu mayam, putu bambu, putu piring, putu halba.

Kat beserah area mana? Sedap makan time hujan2 n ...

Perasan tak PETRON kt trafic light. Depan skit ade gerai jual mcm2 kuih.kalau dr Kuantan, belah kanan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu mayam pilihan keluarga kita di waktu kecil. Kerap sangat ayah kita beli. Tapi bila dah dewasa ni kita jadi jemu. Sekarang kita lebih suka putu bambu. Yang kedua putu piring.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy suka putu bambooo. Kalau takde putu piring pon sedapp.. Putu mayam penah mkn tp tak feveret la.

Putu perak penah mkn kawan bawak. Tp tak suka pasal takde manis gula melaka ke gula merah aku pun tak tau hahaha... Tp depan kawan gigihla cuba habiskan. Nak jaga hati punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 1-12-2019 08:04 PM
noraidil_06 replied at 1-12-2019 04:45 PM
Boleh la noks rase dia. Akk kureng skit bau halba.


Td nampak org niaga tu dia masak kat situ gak hujan2 nampak cam sedaplaaa tapi mak aihh ramai deru derang orang beratur.
Tak larat nk diri lama2 dorang jual 7 butir Rm5
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
I tau putu, tapi putu mak I. Putu yang tak boleh dimakan. Tapi boleh digentel gentel aje. Hihihi putu yang bole nangis. Muahahah dalam bahasa Jawa, putu maksudnya cucu. Maaf ye tt..saja gurau hihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 1-12-2019 04:46 PM
Caner buat tu

Putu ni kalau duk KL pun kadang susah nak cari
Senang je rebus bihun macam biasa, season kelapa parut dengan gula garam, buh brown sugar..sedap lah kalau teringin tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 1-12-2019 06:58 PM
First time mak dengor putiu halba.. Teringin gak nak rasa. Pata timor je ke ada?

So far pata timur jelah boh. Kt Pahang pun ssh nk dpt. Asal kuih ni dr Kelantan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
susah nak jumpa putu bambu sedap.. inti pun ciput jeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
pinklepie replied at 1-12-2019 12:16 PM
Putu bamboo.. Saya paling suka putu bamboo kt Air Hitam Johor. Makan sekali nak lagi, terutama masa  ...

walaupun iols org johor dr kecik salu lalu dpn kdai tu. tp dah kertu ni br dpt mkn. yg kt lori rnr2 pn sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 1-12-2019 01:13 PM
Iols suka makan putu hijau ni ja.. sbb yg jual kat pasar malam tu abang2 yg selalu pakai jersey keda ...

putu yg mcm mee tu mkn mcm mana? gula tu kena gaul sekali or cicah2 mse nk ngap?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 1-12-2019 09:16 PM
putu yg mcm mee tu mkn mcm mana? gula tu kena gaul sekali or cicah2 mse nk ngap?

cicah masa nk makan..klo malas gaul kelapa dgn gula melaka siap2
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah mkn putu halba lagi.
Putu mayam maintain sedap beli dgn india muslim naik motor.
Putu piring dgn putu bamboo,rasa tepung jer gula kedekut.

Dangai tu sejenis putu ke kuih? Kena tunggu ramadahan baru ada jual. Fav mak kite.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 1-12-2019 04:48 PM
Putu perak ni, nama ke or dianye dibuat di Perak.

Mak Nora..mmg nama kue ni Putu perak..dulu2 terdapat di negeri Perak je...org tua dulu2 buat lagi sedap
Skrg ni mn2 tmpt pun ada dah dikomersial kn
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu halba.. Sedap... balik kampung last last week sempat merasa. Musim hujan je ada jual
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 1-12-2019 12:40 PM
Sama la. Kalau travel dari jb mesti paksa laki exit kat air hitam beli putu bambu juriah dulu. Mak ...

Sama dgn mak saya. Mesti nak beli putu bamboo air itam.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka putu. Yg belum pernah mkn putu perak and putu halba.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2019 08:18 PM
Putu ni kalau duk KL pun kadang susah nak cari
Senang je rebus bihun macam biasa, season kelapa p ...

ala2 putu mayam lah Kim kan..betul tak



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 1-12-2019 10:01 PM
ala2 putu mayam lah Kim kan..betul tak

Hihu ya @Lengkong putu betul kena buat mee beras dia pakai acuan
Kekurangan acuan sebagai makhluk bujang
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2019 10:05 PM
Hihu ya @Lengkong putu betul kena buat mee beras dia pakai acuan
Kekurangan acuan sebagai makhluk ...

Acuan tak de tak pe kim...yg penting dapat makan hasil masakan sendiri


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list