Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1482
View
84
Reply

Putu yang korang tahu

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Heya, sis bersiaran dr Tanah Serendah Sekebun Bunga ni. Lalu-lalang kat jajahan Jeli. Nampak ramai adik-kakok jual putu halba. Korang pernah makan?

Kalau di Kuantan, kat Beserah ade jual putu halba. Kt Temerloh x de . Tempat korang ade jual putu yg mcm mn? Jom share. Putu Halba.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu bamboo.. Saya paling suka putu bamboo kt Air Hitam Johor. Makan sekali nak lagi, terutama masa panas-panas.

IMG_20191201_121420.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
I tau putu piring, putu bambu dan putu mayam...haha
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapnya putu
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
pinklepie replied at 1-12-2019 12:16 PM
Putu bamboo.. Saya paling suka putu bamboo kt Air Hitam Johor. Makan sekali nak lagi, terutama masa  ...

Sama la. Kalau travel dari jb mesti paksa laki exit kat air hitam beli putu bambu juriah dulu. Makan panas2, layan dengan coconut shake dia.. Heavennyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai suka putu piring (selalu request extra gula), putu mayam, putu bambu. Putu halba kureng sikit sebab tak suka bau halba tu, macam makan majun
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20191201_130403.jpg
kebetulan.. smlm beli putu ni, yg bentuk bunga tu isi gula merah, yg bentuk bulat tu isi kelapa+gula putih..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu perak mcm putu piring tapi isi dlm kelapa je....putu piring jauh lebih sedap
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya makan putu..paling suka putu piring perak.

Putu kacang best jugak


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pinklepie replied at 1-12-2019 12:16 PM
Putu bamboo.. Saya paling suka putu bamboo kt Air Hitam Johor. Makan sekali nak lagi, terutama masa  ...

Terbayang2 putu panas2


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_4047_2.jpg Iols suka makan putu hijau ni ja.. sbb yg jual kat pasar malam tu abang2 yg selalu pakai jersey kedah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Putu halba - makanan feveret di musim hujan

20191129_124224.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua di atas peberet iol..yang paling sedap putu bambu juriah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 1-12-2019 04:40 AM
Sama la. Kalau travel dari jb mesti paksa laki exit kat air hitam beli putu bambu juriah dulu. Mak ...

Memang laris putu bambu kat situ, kena Q panjang bila nak beli. Putu dia lembut dan manis.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 1-12-2019 05:10 AM
Terbayang2 putu panas2

Sedapkan. Lepas beli ja, lepak kat mana-mana makan dulu sementara masih panas yum yum.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 1-12-2019 05:13 AM
Iols suka makan putu hijau ni ja.. sbb yg jual kat pasar malam tu abang2 yg selalu pakai jersey keda ...

Putu jenis ni kegemaran mak saya. Pun sedap kalau makan masa masih panas.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
gummiebear replied at 1-12-2019 05:14 AM
Putu halba - makanan feveret di musim hujan

Putu jenis ni, belum pernah rasa lagi. Sedap tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
pinklepie replied at 1-12-2019 01:53 PM
Putu jenis ni, belum pernah rasa lagi. Sedap tak?

Sedap sis. Tambah2 makan masa panas2. Mebeles sangatt
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
gummiebear replied at 1-12-2019 06:11 AM
Sedap sis. Tambah2 makan masa panas2. Mebeles sangatt

Oo kalau macam tu nanti kalau jumpa orang jual, saya boleh la cuba rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka putu mayam,putu piring,putu buluh
Tak suka putu perak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092406s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list