Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1866
View
63
Reply

[Bahasa] Handphone korang guna bahasa apa?

[Copy link]

Author: CinnamonR    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2019 03:08 PM | Show all posts
Phone @ ATM in English

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
English kalau tukar ke bahasa melayu lagi la tak faham.macam pelik pulak susunan ayat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hp lama akak bi tapi yang sekarang hadiah dari suami dah set dalam bm, tak kuasa nak tukar sebab tak banyak benda pun akak guna.
Selain cari forum, whatsapp, harian metro, sesekali lazada atau mudah. Fb dah lama tutup. Itupun ada masanya seharian tak buka sebab sibuk entah apa2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 1-12-2019 01:24 PM
Guna Bahasa Inggeris..mula2 beli adik kedai handpon set up dalam BI..terus aje lah guna BI..bila tuk ...

Tq mod seribulan bagi kredit


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Atm & hp in English
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 1-12-2019 02:35 PM
Henfon saya bahasa Inggeris...tapi bila pegi ATM pilih mandarin.... Hihi

Hahahaha.. Lagi hebat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
English, sebab english saya ke laut dalam, jadi kena biasakan belajar , semua device memang set up english.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols guna english sebab kalau setting BM mcm dlm sinetron perkataan dlm tu

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Set English. Bahasa melayu or Indonesia mcm tak biasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
English. Klu bhs melayu jd mcm x faham plk.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Setting dalam english jugaklah kita..kalau bahasa lari merata-rata bunyi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah beli phone keluaran malaysis tak tau jenama apa...semua setting dlm bahasa msia...aku tukar ke english, dia automatik tukar ke BM semula....satu hari suntuk aku nk pahamkn....mcm nk menangis nk setting kan tu

Esoknya aku gi balik kedai kat Pertama tu ckp aku x reti guna....nk amik phone lain...nasib baik tokey tu nk amik balik & tolak rm100.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 05:46 PM | Show all posts
Handphone guna english...pernah sekali masa tu guna blackberry buat setting bahasa melayu...esok tak faham...tanya family...kena perli pulak kata ehh kat sekolah belajar bahasa apa? kat rumah cakap bahasa apa?? serious tak faham maybe sebab BM untuk gadget terlalu formal hahaha..
Pergi ATM guna bm sebab dalam otak memang dah set ini untuk apa tu untuk apa...kadang2 nak tukar password ke transaction lain ke..main tekan je mesin atm tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
English le senang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols guna english sbb kalu ada error atau mslh ke apa senang nak google n follow

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna English lagi senang. Kalau guna BM terus rasa sel2 otak tak berhubung.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 1-12-2019 08:05 PM

gadget guna english
laptop guna english
atm guna BM
bila guna english pening semacam

laptop aku tu masa beli org tu pi set ke BM
aku suruh dia reboot balik english US wpun aku prefer english UK

rupanya english UK kibod tu ada lari sikit dua tiga button, habis asik typo je masa mula2 tak tau tu

so terpaksa set lagi sekali ke kibod english US

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua english sbb kalau guna bahasa bm nnt bm dia jadi pelik..lg xpaham
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Semestinya English UK. Dijamin tidak mengelirukan walaupun diri adalah Melayu sejati.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
English
Mudah difahami dan ringkas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086436s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list