Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
621
View
28
Reply

[KOREA] [JTBC/Netflix] Chocolate - Ha Ji Won, Yoon Kye Sang

[Copy link]

Author: xyla73       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2019 09:02 AM | Show all posts |Read mode
Belek2 kat Netflix tgk ada citer baru rupanya..



https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate_(TV_series)

Baru 2 episod and iols dah tgk kedua2nya..overall it has all the kdrama cliche elements mcm hero datang dari chaebol family, hero-heroin kenal dari kecik, someone ada terminal illness..tapi ada jugak yg bagusnya pasal drama ni yg buat iols tertarik nak layan :
1) cinematography cantik sebab penggambaran kat Greece
2) bagi food lovers you will love this drama sebab dia cerita pasal masakan
3) genre melodrama tapi ada jugak light moments
4) pelakon2 mature so tak nampak mcm citer ni kebudak2an, part sedih tu memang masuk dlm jiwa

iols suka tgk kawan hero tu tapi kenapalah dia cepat nak mati pulak..more interesting kalau the love triangle remain between hero, heroin and kawan hero..


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada kat netflix ya? Assaa!

Iols suka ha ji won.. nanti iols cekidout
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
gummiebear replied at 1-12-2019 10:48 AM
Ada kat netflix ya? Assaa!

Iols suka ha ji won.. nanti iols cekidout

Ye ada..so far iols suka walaupun cliche..
Lama dah x tgk ha ji won x berlakon drama..
Oh iols lupa..hospital ship tapi iols x tgk pun citer tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 08:23 PM | Show all posts
so far bestlah , iols jadi tertunggu tunggu drama ni. kesian hero kena sisih dgn family sendiri.nyampah plak iols dgn nenek tu.
tetiba busy plak,november menderu deru drama best keluar.hawau betul!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kikiharris replied at 3-12-2019 08:23 PM
so far bestlah , iols jadi tertunggu tunggu drama ni. kesian hero kena sisih dgn family sendiri.nyam ...

Rasa nak click next episode punya button tapi blm ada..menyesal pulak tgk awal sgt..

Citer ni sesuai utk org2 yg suka drama klasik korea..sinematografi best, ost pun best..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts


Trailer versi panjang
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-12-2019 01:32 PM
Rasa nak click next episode punya button tapi blm ada..menyesal pulak tgk awal sgt..

Citer ni s ...

Iols pun nyesal follow awal sgt. Sekarang seksa nk tunggu! Sbb kat netflix iols layan chocolate & chief of staff je.

Tapi views mmg cun sgt! Teringat cite mr sunshine.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
kikiharris replied at 3-12-2019 11:35 PM
Iols pun nyesal follow awal sgt. Sekarang seksa nk tunggu! Sbb kat netflix iols layan chocolate &  ...

Yup scenery cantik..feel dia mcm tgk kdrama zaman2 Winter Sonata dulu..storyline pun classic...heroin couple dgn bff hero secara x sengaja lps tu bwk diri sebab x blh nak tgk first love (hero) depan mata..

Chief of staff pun next week dah abis..
Iols pun layan citer kat Netflix je skrg..tunggu Crash Landing on You pulak lps ni..citer ni pun ada kat Netflix gak nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-12-2019 05:01 PM
Yup scenery cantik..feel dia mcm tgk kdrama zaman2 Winter Sonata dulu..storyline pun classic...her ...

oo drama crash ada kat netflix.. ok baru tau!
Plus cite chocolate & crash ni, ada lagik dua drama iols tunggu. Woman of 9.9 billion & stove league.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka both hero & heroine. Rasa nyesal plak tak simpan dulu drama ni.. so far, ok best sebab sebelum ni dok tengok drama crime, thriller, action, etc. Musim sejuk ni, tengok melo romance best lah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 6-12-2019 06:12 PM
Suka both hero & heroine. Rasa nyesal plak tak simpan dulu drama ni.. so far, ok best sebab sebelum  ...

Hehe semua nyesal tgk awal sgt..
Xpe mlm ni ada episod baru kat Netflix..
Esok dah bole layan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-12-2019 09:47 PM
Hehe semua nyesal tgk awal sgt..
Xpe mlm ni ada episod baru kat Netflix..
Esok dah bole layan..

Sulam dengan drama lain la gini gaya... sabo je la nak nunggu tiap2 minggu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Rupa2nya Min Sung tau Cha Young suka kat Kang..nasib baik Cha Young sempat masakkan makanan yg Min Sung nak tu..

Min Sung dlm ni sgtlah gentleman & kawan yg baik..sgt contrast dgn watak dia dlm Vagabond & Arthdal...sapa2 yg tgk 2 citer ni cuba teka dia yg mana satu..

lps ni Kang dah xde sapa2 lagi yg rapat dgn dia..dahlah x blh perform surgery lagi sebab Jun..

Ost citer ni best2 tapi cuma satu je yg dah release kat youtube..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts


Yg ni ost part 4 kot nyanyian Ailee...
Just a snippet from the drama scene..full version belum ada..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 09:35 AM | Show all posts
suka Ha Ji Won ni dari secret garden. Byk drama dia yg best2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-12-2019 10:57 PM
Yg ni ost part 4 kot nyanyian Ailee...
Just a snippet from the drama scene..full version belum  ...

Patut lah best! Ailee rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk 1st ep. Mcm best je sbb aku suka ha ji won.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tertengok cerita ni sebab tak suka karakter Teo Yoo dalam Vagabond, haha. Sekali terus melekat dengan cerita ni lepas tengok how sweet and romantic Teo Yoo is. Beza sungguh dengan karakter ganas dalam Vagabond. OST pun sangat best dan dekat di hatiku. Looking forward to many more episodes of Chocolate
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2019 04:56 PM | Show all posts
saizeriya replied at 12-12-2019 04:37 PM
Tertengok cerita ni sebab tak suka karakter Teo Yoo dalam Vagabond, haha. Sekali terus melekat denga ...

Dia start jadi scene stealer as Ragaz in Arthdal Chronicles lagi..tapi sayang watak dia mati kat epi 1..Watak2 yg dia ambik walaupun x byk scene tapi impactful..

Hopefully ada peluang dia jadi main lead in the near future..

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-12-2019 04:56 PM
Dia start jadi scene stealer as Ragaz in Arthdal Chronicles lagi..tapi sayang watak dia mati kat e ...

Kan. Tapi I tak tengok lagi Arthdal Chronicles tu. Aci tak tengok episode yang dia ada je, haha.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.466600s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list