Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3987
View
116
Reply

[Tempatan] Pekerja indon dibaham buaya gara gara mencari kangkung diparit

[Copy link]

Author: ArvindArvind    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ArvindArvind at 30-11-2019 09:35 AM

Mohon pihak imigresen ambik abam buaya jadi pegawai
https://www.utusanborneo.com.my/2019/11/29/lelaki-maut-dibaham-buaya-ketika-cari-kangkung-di-parit
FB_IMG_1575077175850.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 09:53 AM | Show all posts
mangsa ni cari rezeki, kutip tepi parit, tak kirela dia pati ke apa, tapi seorg manusia

kamu pula perli dia dgn ayat tu

takde sivik pnya manusia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Pati ke tidak keja dieorg dkt ladang bukan senang..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Parit2 ladang sawit pon bahaya   selalu semenanjung banyak ikan puyu je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupn i xsuke negara dan forumers indog tapi this is pure sad

Heshe kutip kangkung either nk jual kat pasar or masak kangkung belacan sbg lauk

Sbb mk makan
Nk makan sbb lapar
Xde duit nk makan kt tony romas

Endup mcm ni. Takziah om

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 30-11-2019 10:18 AM
Kesiannya. Parit2 ladang sawit pon bahaya   selalu semenanjung banyak ikan puyu je.

parit dkt sana lebar dan dalam.. bot fiber berenjin pun boleh lalu masuk..
kalau dkt semenanjung.. parit ni cetek dan berlumut.. kt sana mcm anak sungai paritnya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
DumBell replied at 30-11-2019 10:31 AM

tgk parit di ladang kelapa sawit kinabatangan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Simpati..hidup susah nak cari rezeki akhirnya jadi mangsa buaya





Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:48 AM | Show all posts
besar jugak eh paritnye
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Parit pun dh mcm sungai kt kampung aku
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
DumBell replied at 30-11-2019 10:31 AM

Video ni ada tunjuk mayat ke? Skip2 tak nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 30-11-2019 11:09 AM
Video ni ada tunjuk mayat ke? Skip2 tak nampak.

Tak nampak pape. Cuma last few seconds nampak darah kat rumput
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 30-11-2019 09:53 AM
mangsa ni cari rezeki, kutip tepi parit, tak kirela dia pati ke apa, tapi seorg manusia

kamu pula ...

Ha ah. Betul. TT takde empati.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Air yg tenang, jgn disangka tiada boya. Kat mesia boya laut, boya sungai, boya darat, sume ada. Kesian baca. Bersyukurlah kita2 ni yg cukup mkn setiap ari.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah.. Dia cari rezeki halal.. Cari kangkung buat makanan.. Walaupun aku meluat tahap cipan yg comel kat indo yg suka meroyan.. Tp yg ni dikecualikan.. Sebab dia bukan mencuri
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
parit ni iols kat kampung dulu panggil sungai,besar.bezanya cuma buatan manusia.tak hairan segala mak pak biawak buaya locness pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama dia mcm lelaki. Tp kt vid ckp wanita ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian.. Konsikong Indon kt site aku mmg mkn je whatever sayur or ulam yg tumbuh tepi2 parit tu.. Happy diorg boleh kutip pucuk paku, pisang pun ada. Dpt pulak ikan keli drpd parit mmg jadi lauk la.. Kita tgk geli tp bg diorg dh syukur sgt dh
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:52 PM | Show all posts
siannya nak cari makan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106823s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list