Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
577
View
6
Reply

Being professional

[Copy link]

Author: deekhan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2019 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mcm mane nk jd professional in terms of keje. N put aside soal cinta, hati, perasaan tp at the same time nk jage hati orang sebab pi mai tang tu jugakkk (same workplace).

Tq sumerr
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols keje dalam men market, kalau tak tercouple pun mesti ada flirt2 sikit. Even tak semua
Anggap jelah it's a way of maintaining good relationship tak lebih daripada itu
Jangan ambil serius or terlibat dgn suami orang
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok salah satu cara yang meols pnh buat.. anggap la tempat keje tu tempat kita cari mkn je. Utk benda2 selain dari tu, pk diluar waktu keje. Jadi bila ada masalah kt luar opis, kita jd segar balik bila dtg opis sbb benda2 tak best tu kita da tgal kt luar.
Cara ni berkesan sgt sampai 8 tahun meols keje kt situ seblom decide sambung belajar.
Kt tempat keje meols ada je kes, bini org n laki org tah buat apa pi duk kt toilet berdua ja. Boss jepun dgn supervisor cina duk berdua bila ada staff dtg tros mmsg betulkan baju. Memandangkan dorg muka tak malu, besok ya teruskan idop mcm biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Fokus kerja, bila kena interact dgn lain gen terus fokus kerja je, tak payah fikir flirt, sakit hati, menyampah tu semua, fokus job je, dah siap kerja move kerja lain pula. Tolak tepi, sekat, dan cukup setakat itu bila dtg benda macam tu. Kalau ada text pun cukup hal kerja ringkas kalau wish. Tak perlu fikir dia terasa ke because they nada importanto in your life
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by starbug7 at 30-11-2019 12:23 PM

Haa.. am working in male dominated industry. Tak dinafikan sebagai sekuntum bunga dlm sangkar kumbang, ramai sgt lelaki or even suami org yg akan flirt/gurau lucah dlm 5 hari bekerja tu (especially yg weekend husband, hari rabu or khamis diorg gedik lain mcm, hahaha). I pun selalu outstation, attend conferences & perlu socialize masa teabreak, lunch dinner or whatever.

My tips..
-know your boundaries
-jgn reply whatsapp personal yg tak berkaitan dgn keje, di luar waktu kerja
-business card i takde phone number. Work stuff kene melalui email dulu
-kalau ada yg bernada sinis masa berinteraksi, tak perlu amik hati
-gurau2 different gender is ok, but only for that moment. Jgn terbawa2 sampai habis keje-kalau bf/suami/spouse department yg sama @ satu opis, jgn masuk campur personal issues dia dgn rakan kerja lain. Diam2 je

Tapi.... i bercinta dgn team leader sendiri! (Now my husband) Hahaha. Sama2 single boleh laa pas keje gi dating.. jgn terjebak dgn suami org dah..

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 30-11-2019 09:56 PM

Sebegitu ka,  jika gf korang kena ngorat rakan sendiri, staff lain termasuk apek tua, boss, manager , fresh graduate baru masuk kerja, Duda,  laki org, tukang kebun,  driver boss etc apa cerita.
Dan diorg siap hai Sayang, bagi KFC Mekdi coklat cake kat gf korang depan korang Wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu maksudnya gf ko memang hot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086953s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list