Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
807
View
43
Reply

SIKAP & PERANGAI

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2019 01:09 PM | Show all posts |Read mode
Apa sikap atau perangai yang u all wish to change or improve?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nak kurangkan kata2 nista

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat terasa dan sentap. Kalau terasa or sentap I akan dduk berdiam diri. Lepastu I jgk susah nk say no. Mungkin sbb kesian. Igtlg sejak kecik kalau I merajuk sebab kena tegur dgn mak, I akan berkurung dlm blik menangis. Mak pon selalu ckp I ni sensitif.
Lg satu nk buang rasa mudah utk kesiankan seseorang. Haish. Teringin sgt nk ubah bila tgk kwn2 yg jenis hati batu, dan akan ckp apa yg diorg rasa tanpa perlu risau perasaan org lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:46 PM | Show all posts
nak kurangkan jerit kat anak2....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak kurang tido, tapi kadang2 penat, ubatnya tido je
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurang kan mengamuk dan rendah kan tone sora

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 03:17 PM | Show all posts
doubleA replied at 29-11-2019 06:49 AM
Nak kurang tido, tapi kadang2 penat, ubatnya tido je

uishhh....ni kuat tido ni....heheheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 03:17 PM | Show all posts
i nak ubah sikap lembut and sopan...i think masa utk be bold
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 29-11-2019 03:17 PM
uishhh....ni kuat tido ni....heheheh


Yela tapi penat fizikal mental uols, tido jela caranya tambah2 bila berbadan dua lagi cepat penat

Tapi dari bujang dulu pun memang kuat tido hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 03:25 PM | Show all posts
doubleA replied at 29-11-2019 07:21 AM
Yela tapi penat fizikal mental uols, tido jela caranya  tambah2 bila berbadan dua lagi cepat p ...

huntungla ada org letak je kepala terus kroh kroh ...oh ok jaga diri and tido yg sepatutnya je ok.




eh masih sopan tulis....ishhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 03:27 PM | Show all posts
meh komen


@pawie
@Buritan
@Foxey
@tawarhati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 03:28 PM | Show all posts
@sarah12
@yuki12
@Catpaw
@Kurex
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 29-11-2019 03:25 PM
huntungla ada org letak je kepala terus kroh kroh ...oh ok jaga diri and tido yg sepatutnya je ok. ...

Iya, letak la dalam khemah ke atas katil ke dalam kereta ke senang nau nak tido. Hatta berlantaikan rumput, berbumbungkan langit

Tenkiu2
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 29-11-2019 03:28 PM
@sarah12
@yuki12
@Catpaw

Tq kaka tag kite

Sikap nak ubah sikap yg ntah hapa2, nak buang susah, nak kena sikit2 huhuu...

Lagi sikap mana nak kena fikir

Kuat sentapkah saya? saya lebih kepada who r yuss ja hehe

Kalau sentap jgn biar dalam hati lama2, belajar letak benda luar ni kat hujung kaki je, tak berbaloi jadi sensitif 24jam ni. Buang masa, banyak benda lain lagi bermakna nak dikecapi dan dihargai. Yang luar2 ni sekeder tuk menguji imanmu.

Err meols tak cakap kat sapa2, lebih kpd hal diri sendiri je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 29-11-2019 04:35 PM

punctuality..
nak g mana2 yg bkn ofice punya matter mesti ssh nak punctual. maybe sbb i rasa tak priority kot. lagi2 kalau nk dating...tu mmg out.
maybe i rank all things in my life following  mana yg priority atau tak. kerja..anak..parents..important. by hook or by crook mesti yg teratas.  others..i tolak tepi. pening mak...perangai gini..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 04:58 PM | Show all posts
kurangkan rasa "cepat panas" dgn kelembapan org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 05:14 PM | Show all posts
nak kurangkan or buang sifat cepat marah dekat anak.heee. xla marah melulu,tapi bile kita da cakap banyak kali tapi dia still buat
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak buang sikap pertikai Allah ... satu lg nak buang sikap tengok cite porno

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 29-11-2019 08:58 AM
kurangkan rasa "cepat panas" dgn kelembapan org lain..

errr ni xpe kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 29-11-2019 09:48 AM
Nak buang sikap pertikai Allah ... satu lg nak buang sikap tengok cite porno

seriously la kak... hehehehe... adehh.. yes plsss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112497s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list