Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
630
View
16
Reply

world war 1

[Copy link]

Author: santaisantai    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
aku dah kahwin dgn laki aku hampir 5thn. ank 3. kitorang ni jarang gaduh tp sekali gaduh mng jerit2 tu biasa. xde la sampai naik tgn. Ni aku baru lepas gaduh dgn laki aku. dia ayah yg baik tuk anak2 aku. td lepas dia tengking2 aku walhal aku gdo masih lg ckp elok. dia terus siap kuar, aku saja cakap nak kua bawak anak package aku hentak meja sekali. pastu dia myb sian kt anak dia, dia bawak kua sekali 3-3. hmm td aku duk lipat baju. skrg mmg semua tergendala rumah terabur aku dah xde mood. korang rasa kalau aku keluar je dari uma ni skrg ok x? g check in mana2 snyp kn diri seminggu dua.. aku stressssssssss

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:26 PM | Show all posts
lima tahun dah kahwin...
apa yang anda buat sekarang, anak-anak anda akan ikut dan buat semula..
mungkin pada anda, mungkin pada kawan-kawan, mungkin pada adik beradik sendiri..

fikir-fikirkanlah tindakan anda...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:25 AM | Show all posts
baru lima taun...  

korang rasa kalau aku keluar je dari uma ni skrg ok x? g check in mana2 snyp kn diri seminggu dua.


set2 BBNU yg tgk drama swasta kt tibi 3 suku je yg buat ni ni dik,

buan karan je ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 04:20 PM | Show all posts
selalu gadoh tu la yg jd anak 3 tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 04:30 PM | Show all posts
Arwah mak aku selalu tanya soalan-soalan ni:-

1. Laki solat ke tak?
2. Laki puasa tak?
3. Laki merokok ke tak?
4. Laki balik rumah tak setiap hari?
5. Laki bagi makan minum(nafkah) ke tak?
6. Laki pukul ke tak?

Kalau dia solat, dia puasa, dia bagi nafkah cukup, setiap hari balik rumah, tak merokok dan tak pernah pukul, cari kesilapan kita pula.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Gado dlm rmh tangga tu biasa. Asal jgn naik kaki tgn sudah la.

Tt marah mcm mana skalipun jgn lari dr rumah. Nanti dari kes kecik je trus jadi besar. Suami tt keluar tu dia nk tenangkan fikiran. Xnk sambung gado. Dh sejuk dia blk la.

Kadang kte pun kne cari silap sndri jgk tt.
Aku ckp utk diri aku sdri jgk ni. Sbb aku pn kuat melawan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la dia keluar rumah bawak anak2...
Ada jenis bapak, lantak kau la anak2..
Kahwin baru 5 tahun anaknya dah 3...
Kecik2 lagi la anak2 tu dibawa bapaknya ke mana la agaknya?
Cukup ke bekal susu n pampers?

Dan maknya terfikir nak check in hotel bawak diri seminggu...
Ni semua pengaruh drama melayu pukul 7pm agaknya...
Mengada-ngada sangat la TT oiii....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2019 04:20 PM
selalu gadoh tu la yg jd anak 3 tu

Hehe...akak setuju...lepas ni mesti jadi yg ke 4.....hihi
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 1-12-2019 08:53 AM
Hehe...akak setuju...lepas ni mesti jadi yg ke 4.....hihi

Dia gaduh dlm konteks berbeza
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia bawak anak2 jumpa mak baru kot? Hahaha.. duk je kat rumah tu.. muhasabah diri..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 04:47 PM | Show all posts
Hi TT ..

Aku pon lately selalu gaduh dgn suami  (7 tahun kawin, anak 3)

Tapi so far, kalau aku keluar aku mesti angkut semua anak2 aku .. x pegi jauh pon .. p umah mak je, baring2 sana ... pastu ajak adik2 aku keluar makan2 ... malam kang balik rumah balik ...

tapi sekarang, kalau gaduh ...malas dah nak keluar .. aku ajak anak2 naik bilik .. pasang ekon sejuk2 ...kitorang tido berjemaah je ..

Anak kecik2 .. kalau kita xde rumah .. lagi la susah hati ... xde nya kita boleh release tension sorg2 kat hotel tu .. lagi serabut adalah ... dok memikir anak2 tu cukup makan ke, jatuh ke, mandi ke x, pampers dah nak terburai meloyot agaknya ...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn buat apa2 keputusan masa tgh marah.. dan jaga mulut..apa yg dah keluar dari mulut tak leh nk tarik balik.. kalau nk keluar, keluar la jap.. tenangkan fikiran.. gi mkn ice cream ke, kek ke.. window shopping ke.. pastu balik la.. kalau x tenang lg, x yah ckp dulu ngan suami.. bg 2-3 ari.. once tt dah cool down.. ckp baik2 dgn suami apa yg tt x puas ati.. words yg keluar masa tgh tenang lain dgn words masa tgh berapi2.. masa approach husband pun jgn terus attack atau focus pd tt je.. kena tny gak apa masalah kat pihak dia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 09:11 PM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 2-12-2019 09:13 PM

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Suami u keluar nak sejukkan hati.  Kalau TT keluar, dpt dosa.  Dulu ada pi kursus kahwin kan?  


Sabarlah TT.  Mcm tu la alam rumahtangga.  Yg penting, toleransi.  Kita isteri mesti jd cerdik.  Jgn sama2 naik.  Diam tak semestinya kalah.   Dia tengking2 tu, mesti ada sbbnya kan?


Semoga TT dan suami lebih matang dan bertolak-ansur dlm melusuri alam rumahtangga.  Semoga keluarga kalian menjaga keluarga sakinah, mawaddah wa rahmah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
TT banyakkan sabar. Zikir banyak2
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:53 AM | Show all posts
korang rasa kalau aku keluar je dari uma ni skrg ok x
boleh la kalau ko pasti & yakin, husben ko sayang gila & cannot live without u. I will die without u gitieww...
jangan ko memalukan diri, terhegeh2 nak balik umah sebab rindu suami (alasan rindu anak2 ) dah ye. takut dah ada orang standby aje nak slot in diruang hati suami ko. Suami ko perlukan 1 sebab aje.

jangan buat sebarang keputusan ketika tgh marah.
ada baiknya ko kemas umah ko cantik2 alang2 takde orang tu. rumah kosong. ape pulak nak biarkan sepah2. nanti MIL/ipar terjah tak pasal2 aje.
Nama sapa yang busuk? nama ko jugak.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:43 AM | Show all posts
ok lah tu dia keluar angkut sekali anak 3 orang.  kira dia pun nak bg TT time to cool down dan x serabut ngan anak2.  

u nak kuar umah untuk apa? ingat...children see, children learn...

habiskan lipat baju..kemas rumah.

karang dia balik, dia pujuk la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:41 PM | Show all posts
TT ni muda lagi kot. Masih panas. Mohon jangan gaduh depan anak2. Elakkan yg tu.
Setakat tt nak keluar sekejap amik angin, makan eskrem ok kot. Sanggup ka tinggal anak2 seminggu dua?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092205s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list