Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5999
View
96
Reply

[Tempatan] Patut la Dr Rozmey lama menghilang

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/11/631958/perniagaan-musnah-ditipu-rakan-dr-rozmey-kini-bangkit-semula


KUALA LUMPUR: Dikhianati teman rapat yang dianggap seperti darah daging sendiri meranapkan kepercayaan dan persahabatan yang digenggam lebih 10 tahun.


Empayar yang dibina hasil keringat dan doa orang tersayang musnah gara-gara persahabatan itu disulami dengan iri hati.


Begitulah kisah usahawan terkenal, Datuk Dr Che Rozmey Che Din yang pernah tersungkur akibat dikhianati bekas penasihat peribadi dan kewangannya ketika namanya berada di puncak.

Kini, beliau yang popular dengan panggilan Dr Rozmey, tekad untuk bangkit membina semula empayarnya dengan memperkenalkan produk terbaru, DDR Bio Grow, baja organik kombinasi formula bio dan lautan yang dihasilkan menerusi penyelidikan serta kajian saintifik teknologi terkini.

Beliau yang kini menetap di Jitra, Kedah komited mahu membantu petani meningkatkan hasil tanaman ke tahap optimum, sekali gus menambah pendapatan petani.
Screenshot_2019-11-28-11-10-58-646_com.facebook.katana.png
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 11:46 AM | Show all posts
eloklah meniaga baja daripada produk kurus tu....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Dr azizan osman juga insof
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 11:49 AM | Show all posts
nk cepat kaya...pastu percaya pulak dgn org... formula nk cepat kayap..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 11:57 AM | Show all posts
pic latest pewishhhhh...sebab nak tengok rambut heshe
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
@sarah82 orang kg hg ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 28-11-2019 12:06 PM
@sarah82 orang kg hg ni

Hahaha.. Aku org alor setar.. Dia dok jitra... Hotel dia ada lagi kat bandar darul aman..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:14 PM | Show all posts
masih dengan style rambut lama or dah tukar style baru..??

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:40 PM | Show all posts
Nama apa penipu tuh ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:50 PM | Show all posts

yang menipu suh dia labur filem puloh-puloh juta pasal transgender ke apa ntah tu .. aaron aziz pelakonnya kan?
dia kata leh untong puloh-puloh juta.
lepas filem tu terus dia hilang tenggelam.

salah melabor la kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 28-11-2019 11:57 AM
pic latest pewishhhhh...sebab nak tengok rambut heshe

Rambut cendawan takde uolssss sobsobsobbb
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
K_Lily replied at 28-11-2019 12:50 PM
yang menipu suh dia labur filem puloh-puloh juta pasal transgender ke apa ntah tu .. aaron aziz pe ...

Dia yg borobudur nak ckp org menipu kononnn
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:59 PM | Show all posts
ala nape pakai topi.. tak nampak fashion rambut cendawan butang dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:01 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 28-11-2019 12:53 PM
Dia yg borobudur nak ckp org menipu kononnn

sis agak jer...
mungkin ada kes penipuan lain la kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:02 PM | Show all posts
Edited by HannahMontana at 28-11-2019 01:03 PM

Orang bodoh tidak boleh berniaga.

Bila berniaga kita kena tahu kesemua proses perniagaan kita ,bukannya semata-mata  letak pekerja dan lantik penasihat utk nasihatkan kita yg bodo tongong. Tentu-tentu org xamanah  mcm penasihat xamanah akan nasihatkann ko supaya terjun gaung.

Dan ,bila berniaga , jangan show off xtentu hala hanya mahu dilihat berjaya.

manusia bergaya ramai yang papa kedana.

Orang yg kaya sejati hidupnya  smooth ,damai dan nak makan apa2 pun xmerungut harga , nak melata keserata dunia tidak mampu tahan-tahan lagi...mampu kemana punnn.

Jadilah manusia berilmu, ingat  pesanan Allah ,solat itu menuju kejayaan. Kalau belum kukuh solat jangan berusaha segigih semangat konon mampu merobohkan gunung yg Allah cipta , itu hanya bisikan syaithan yg mahu ko terus berkhayal dan melupakan taubat.

Jika sesiapa pun mahu berjaya , solat diawal waktu,bertaubatlah, pintu rezeki akan dibuka ,yg mana diberikan dahulu xkira wang ringgit atau peluang-peluang ,Allah lebih tahu apa yang  ko patut terima di awal taubat ko.

Jangan dengar kata-kata motivati dari manusia duniawi  lantas ko pun meluru menuruti mentah-mentah.

Kita kalau nak berjaya ,sila power kan solat.

Itu kunci segala-galanya.

Marilah kita solat

Marilah menuju kejayaan.

Buat, jangan lengah. Ko akan rasa kelainan hidup ko. Selamat Berjaya !

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah try produk dia ni dlu..asyik kencing manjang..xde la kurus pun
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:34 PM | Show all posts
contohi alip cukri....mendonia tak hingat
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbuat baik berpada2 je.
Jgn terlalu baik dan percaya dgn org lain.
Semua nk ambik kesempatan je tu bila dah kaya
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:38 PM | Show all posts
pemangsa dah jadi mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 28-11-2019 01:02 PM
Orang bodoh tidak boleh berniaga.

Bila berniaga kita kena tahu kesemua proses perniagaan kita ,bu ...

Sama kes dgn kedai roti mahathir. 12 tahun tanggung rugi x pernah untung. Siapa la penasihat mahathir. Last2 mahathir salahkan najib punca kedai roti The Loaf x pernah untung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119837s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list