Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4465
View
152
Reply

Aku kah yang mendesak?

[Copy link]

Author: tawarhati    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-11-2019 02:05 PM | Show all posts
you takde lah rugi mana ..lelaki tu bantu duit, org pertama tolong bila u susah, tt nak offer diri sendiri  laki tu nak tak nak.
see u tak rugi apa2....
continue je byr loan 100 sebulan tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 05:28 AM
Ya Allah terima kasih sgt2 dengan segala tuturan ayat yg sgt lembut sampai i tetiba rasa nak nangi ...

hehehe rasa kembang pulak. I can understand how u feel. Tapi that is life dik. Mmg kdg kita rasa bodohnya rasa.. bila kita xble buat keputusan yg make us move forward. Utk be fair pd diri kita.. apa yg kita harapkan and apa yg kita perlu buat i feel itulah yg paling elok utk dibuat as this particular time. Org ble je kata mcm mcm sbb mybe mereka x lalui apa yg u rasa... akan kata apalah hadap sgt.. xble hidup ke tanpa lelaki.. boleh mmg boleh tp bila ada perasaan syg tu la yg buat susah utk decide. Takpe.. xde rugi apa apa pun selagi u x buat perkara x elok.

Just doa yg baik baik and sangka baik. Allah maha mendengar. Yg utama skrg fokus pd apa yg perlu. Kdg... when u do nothing...u letak segala harapan u kat Tuhan.. nnt Allah mudahkan.. kita xtau tetiba tgh jalan kat mall tergesel bahu dgn jodoh u. Doa shj.. permudahkan urusan dan Allah lindungi diri u. Jaga mak tu tiket tau for happiness. Stay calm.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Rare jgk cerita loan2 ni ehh. Okayy nampak cam dia tak berniat nak kawin dgn TT. Terima je lah kebaikan dia. Bayar loan tu. Jadi lah KAWAN BAIK utk dia.. tak payah nak expect lebih2 dah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:19 PM | Show all posts
polluxsstar replied at 27-11-2019 01:49 PM
Kalau TT seorg Islam, pe kata TT buat solat istikharah. Mintak petunjuk. Lepas tu apa jadi pun TT x  ...

betul,solat istikharah dulu.nnt klu ada something wrong with your relationship or that guy,insyaAllah you akan rasa something like much easier to let him go

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu replied at 27-11-2019 01:40 PM
tt ni spare part dia utk hilang rasa sunyi. Friendzone. Good enough to be a close friend but not eno ...

Sebenarnya kan, bila dah dua kali i baca dlm ni korang cakap soal terhutang budi tu kan, i baru terfikir yg selama ni i tak pernah rasa terhutang budi pun. Sbb dia yg nak tolong i sungguh2. I pernah tanya dia dulu kalau i tetiba lenyap dari hidup dia tak bayar hutang tu apa respon dia. Dia cakap takpa dia tak marah sbb dia yg nak tolong i bukan i yg mintak tlg atau paksa dia tlg i. Dan i anggap benda tu dia buat sbb sayang i dan srius dgn i. Tapi bila hal dia bercuti dgn family tp taknak kenalkn i tu, membuatkan i lagi yakin yg dia sebenarnya tak srius dgn i pun. Mcm you ckp i ni cuma spare part saja. I pun sbnrnya takda la betul2 100% mendongak dagu tunggu dia ja. I ada jgk kenal org lain sbb dah dia pun xda declare apa2 dgn i tapi setakat ni xda pon yg nak srius dgn i. Cuma berkawan biasa saja. Kalo ada org masuk minang i, mmg terus ja i terima. Hutang dia tu i bankin ja la tetiap bulan. Tp tu la xda ponn nak kawin dgn i. Haha. So i anggap mmg belum sampai masanya pun utk i ke arah perkahwinan.

Cuma tu la, i terfikir kalo dah x srius dgn i kenapa layan i dgn baik mcm im the only one. Menyampah tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 27-11-2019 01:44 PM
i tgh down skit tentang sesuatu yg berlaku pd kawan rapat i. terkesan sgt. dia couple dgn someone fo ...

Untungnya kawan you ada kawan sebaik you yg boleh faham dan ada sama2 ketika tgh down. I takda kawan. Selama ni i hidup cuma berbakti dkt mak i ja. Nak meluah perasaan pun dkt mak i ja. Tapi org tua kan, kesian pulak kalo setiap masa i bebankan dia dgn luahan hati i. Dekat forum ni la tempat kdg2 i nak meluah perasaan dan meminta pendapat. Orang suruh i cari kawan, pegi melancong, how i wish i boleh buat semua tu tinggalkan mak i sebegitu saja tapi i tak boleh. Kebahagiaan mak i, kebahagiaan i juga.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 27-11-2019 02:06 PM
hehehe rasa kembang pulak. I can understand how u feel. Tapi that is life dik. Mmg kdg kita rasa b ...

Ngantukzzzz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
QIsmail replied at 27-11-2019 01:46 PM
Halah halah. Kesian la dgn org ppuan ni kan. Ive been in the same situation couple of years back.  ...

Alhamdulillah i sekarang rasa tenang takda nangis or meroyan sejak dia cakap jangan contact dia tunggu dia ja contact i which is i know kemungkinan besar memang dia tak contact i dah kot. Tapi setakat ni i okay. I tak tahu nak rasa apa2. Mcm forumer atas cakap, i kena teruskan kehidupan i mcm biasa. Kalo ada jodoh ada lah. Sbb i pun tak boleh buat apa pun. Of course i sayang hubungan ni. Letih la nak mula balik dgn lelaki lain nak kenal2 balik. Tapi kalau itu la takdir i, i kena ikut la kan. Mana tahu kan dgn kami tak berhubung lansung ni buat dia terfikir secara mendalam apa sepatutnya dia buat. Tapi kalau dia cari orang lain, betul la cakap forumer lain yg i ni cuma spare part dia saja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 27-11-2019 01:48 PM
panjang sgt masalah... aku tak tahu nak komen ape.. tp demi tacang, aku komen jugak

kau terus ter ...

Haah aku yang berharap sebenarnya. Tapi dia dah suruh jangan contact dia. Tunggu dia yg contact aku bila dia dah okay yg mana dia cakap dia sendiri tak tahu bila. So aku rasa takda apa dah kot. Cuma aku tertanya kenapa dia baik selama ni buat segalanya utk aku hujung2 sesenang gitu ka tinggalkan aku. Tapi tu la mcm kurex ckp tak payah fikir pasal dia. Baik fikir masalah aku dgn family jaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
polluxsstar replied at 27-11-2019 01:49 PM
Kalau TT seorg Islam, pe kata TT buat solat istikharah. Mintak petunjuk. Lepas tu apa jadi pun TT x  ...

Aamiinn terima kasih doanya. InsyaAllah akan i buat. I sekarang pun di tahap yg berserah saja lepas baca semua komen i rasa tak perlu la lagi i terlalu nak fikir soal semua tu. Serahkan dekat Allah. Apa yg jadi ni semua mungkin adalah yang terbaik utk i.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 27-11-2019 02:38 PM

aduhh..kadang kan org baik kat kita..layan kita..x semesti dia suka yg fall in love kat kita. kdg..dia selesa berkawan dan dia tolong awak pon sbb dia tau awk bkn jenis yg tak kenang budi. dalam perhubungan kena ada kata putus..yes or no...suka atau tak..kahwin ke cerai. kita bkn tau baca hati org lain. kalau rasa tak pasti sgt..awak g tanya dia ttg perasaan tu. takut awak tertunggu2 dan dia pon ada org lain..sudahnya awak salahkan dia balik assume yg dia main2kan awak.

awak tau tak..kdg kan bila kita berbuat kebaikan pada org..gembirakan org..ini ada lah salah satu cara nk release tension kita yg mmg kita sendiri dah stress. bila kita gembirakan org..tolong org..indirectly kita gembira dan segala kebaikan akan dtg pd kita blk. mungkin dia ada sifat yg gitu.
saya doakan yg baik2 semua. senyum ye...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 27-11-2019 01:44 PM
i tgh down skit tentang sesuatu yg berlaku pd kawan rapat i. terkesan sgt. dia couple dgn someone fo ...

Kepam tergadai,duit dijolok...

Apa lagi yg kawan kau mahu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:39 PM | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 02:33 PM
Haah aku yang berharap sebenarnya. Tapi dia dah suruh jangan contact dia. Tunggu dia yg contact ak ...

setakat hr ni dah bape lama dia x contact ko



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 02:30 PM
Alhamdulillah i sekarang rasa tenang takda nangis or meroyan sejak dia cakap jangan contact dia tu ...

Nak tanya sikit...

Kepam dah tergadai atau belum?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 02:30 PM
Alhamdulillah i sekarang rasa tenang takda nangis or meroyan sejak dia cakap jangan contact dia tu ...

I know the feeling of uncertainty. It kinda bothers you so much. Takpe - one day at a time. 3 tahun tu lama. Nk buang habit tu bukan senang.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:42 PM | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 01:00 PM
Yg ni confirm bukan suami orang sbb bos atas dia pakcik aku. Pakcik aku kenal dia dan family dia.  ...

maafla dik,i nmpk ciri2 my-ex tu ade pada your guy.

entahla,i dulu pernah kapel 1 opis u..n dia  terrer gile hide status kahwin dia tu smpi org HR pn xtau. he is really nice and mmg responsible person.Klu i nk mintak tlg ape2 je,dia akan tolong xkirala duit ke tenaga ke masa ke emosi ke..he always be there for me.

yes,cara dia tu mcm i am the only person matter kat dlm dunia dia, tp dlm 5thn kitorg kapel tu, tahun ke-4 tu rupanya dia dh kawin dgn someone else.meant that one year i go out with him dating apa, dgn laki org ruupanya.Astagaa.

dia jadi secretive sgt part dimana beliau berada, dgn siapa n part kahwin toksah la tanya ,dia akan ubah topik sedaya upaya.dia pernah ckp dia tgh pujuk mom dia (katanya mom dia xnk i sbb xsekasta) n dia selalu sorokkn fon dia.

i guess,he was being nice and doing good deed whole time tu untuk cover  rasa bersalah dia.bila i tny dia why,dia kata syg all of us and dia kata slo2 nk mtk kawin 2nd and 3rd.Tapi koser aiii

lgpn ai dh solat istikharah semua,so bila i bt tu i cam mudah je nk let go sbb mmg dpt rs dia bukan laki yg baik.
so dik,better u solat istikharah.As muslim,anything back to Allah.If jodoh u ada with him,insyaAllah dipermudahkan.but if he is not the one(macam kes i), jln tu akan jadi susah.


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 02:45 PM | Show all posts
entah2 suami org dak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 03:09 PM | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 02:33 PM
Haah aku yang berharap sebenarnya. Tapi dia dah suruh jangan contact dia. Tunggu dia yg contact ak ...

aku rasa laki tu mmg jenis yg baik.. tp tu lah, tak semua org baik ni boleh buat laki..mungkin dia syg kau mcm adik dia ke..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
berahsia betul lah mamat ni.. tp smpi sanggup buatkan loan bagai utk tt ni mmg rare... btw, nnt tt update eh apa kesudahan tt dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik..kalau abg jadi adik...xyahla contact dia lagi..
Kalau betul dia ada masalah skang ni yang xboleh nak diceritakan..one day dia cari adik balik..or kalau u meant for each other..Allah akan satukan
Kalau x anggap la pertolongan dia slama ni sebab dia kesiankan adik..payah kalau jenis nak sorok semua bnda..so u just go with the flow..berkawan ngan semua org..mana tahu terselit jodoh dengan org lain
Semoga dipermudahkan dan beroleh yang baik2..aamiin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.624516s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list