Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4399
View
152
Reply

Aku kah yang mendesak?

[Copy link]

Author: tawarhati    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-11-2019 06:59 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 29-11-2019 10:17 PM

assalamualaikum

, bila baca baca ciri ciri dia layan  you and etc

i just sebenarnya nampak dia seorang yg baik dan caring tu aje.

as to what  or who are you TO HIM

lambat laun , qalb and aqal anda akan mula bertanya, berbisik  dan mendesak akan jawapan

bagi wanita  dia kena settle issue emosi yg macam ni then baru move on

u macam ni jadi macam dilemma  : yang aku ni belong to  someone ke , atau tak?  sebab dilayan  macam ni

i sebenarnya nak suruh aje you tanya bebetul
who are you to him

if friend then act  as a friend jgn harap
i think u ni mengharapkan...yes?

nak kelaur dari ' kepompong' attachment tu susah sebab you attach sedangkan si dia relax je managing his emotion and life outside

pada  sayalah, lebih baik u menjaga kebajikan mental emosi dan jiwa dengan
jgn mengharap
be be active
and get yourself busy
pi majlis ilmu
dan ilmu yg mengisi jiwa

sebenarnya  you are attached to him

dan kalau u decide tak nak ada apa apa atau tak  berharap , kurangkan attachment and mula kan connection dengan ALLAH and makhluk Allah yg lain ...dan cari ilmu...get yourself busy...


i can imagine it is hard to be in the  limbo like this
but dear lady , kita ni insan kita tak sepatutnya mulakan sesuatu persahabatan dengan  perkara yg samar samar  sebab tujuan akhir ialah redha ALLAH, so when we put redha ALLAh , then kejujuran dan keikhlasan , ihsan tu  kena utamakan, so zalim pada i lelaki  yg membuat wanita dalam situasi berteka teki.  atau u just a mere convenient option  hanya sebagai object pilihan ...yups

tapi nak buat macam warga Adam bab macam ni depa so expert . so doa pada ALLAH seikhlas sebaik baiknya untuk u diberikan jalan dan dilindungi , okay


so i wish you  well
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 07:51 PM | Show all posts
Kes ko ni mcm gantung tak bertali.
Betul la porumer ckp, ko ni spare part, second choice.
Better ko cari laki lain cpt2.. tayang kat dia. Tgk dia cemburu ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 04:05 PM | Show all posts
tawarhati replied at 29-11-2019 05:18 PM
Oooh i baru baca balik post i yang dulu tu termasuk komen2 i dan tercarik2 mana yg aunty onion maksu ...

haaa yess. pasal video call ni la.
baca dulu TT cerita biasa video call family dia nampak semua mc dah kenal je tiba2 dlm thread ni takda sapa tau pasal TT kecuali abang sepupu dia.
tu yg pelik tu.

and lagi satu, boss that guy dlm thread lama TT tulis atuk. dalam thread ni pakcik pulak.
but anyway tak penting pon tu.

no worries..
so how's ur life kat  tempat baru now? Dia ada contact tak or masih menyepi?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:40 AM | Show all posts
yg aku tau takde maknanya lelaki tak nak sbb kau susah
lelaki ni klu dia nak terjun gaung pun sanggup
kalau dia beralasan tu maknanya dia mmg tak nak
ada la sbb - selalunya sbb dia mmg dh kawin dh pun
dia buat baik pun kau tak tau apa motif dia
bila dia buat senyap kau sibuk cari dia
ada la yg dia plan
lebih baik kau pun diam
jgn tunjuk kau hadap sgt dgn dia
itu je
& pulang kan je duit dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:25 PM | Show all posts
jalan cerita sama macam kes anak buah aku je, rupa rupanya laki org weyh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
nickrandy90 replied at 3-12-2019 03:25 PM
jalan cerita sama macam kes anak buah aku je, rupa rupanya laki org weyh..

KLau dia ikhlas dia buat bini no 2
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 03:51 PM | Show all posts
TT, crita ko sebijik  mcm kawan baik aku masa dedulu..sepanjang kitorg kenal and lepak sama..bf kawan baik aku xpenah nk bawak kwn aku p jmpa parent die..

cume seingat aku, masa kak ipar die beranak sulung..die ade la bawak kawan aku tp die angkut aku skali p umah abg die..tp  masa tu abg die xde..cuma kak ipar die yg sporting je ade..

SO, techically, xde siapa dlm family laki ni yg tau die tgh couple sungguh2 dgn kwn baik aku..
sampailah 5 thn couple, tetiba bf kawan aku ni ade gf bru.. kwn aku menangis bagai nk rak..masa tu aku blom join forum lg so, aku xtau nk nasihat apa selain bersabar..

Aleh2 tup2 bf kwn aku ni putus pulak ngn gf bru and die patah balik ngn kwn baik aku...kwn baik aku kata die serik..die bg kata putus..kalau nk sambung relationship ni balik trs pinang and nikah..kalau xde xpayah..sila bye2..

Mamat ni pun bgtau parent and family, masa family die dtg umah kawan baik aku masa tunang dlu..parent mamat ni ckp anak die xpenah sebut pun psl kwn aku tau2 tetiba suh p umah org nk meminang bagai..sbb mak laki kata x penah bawak kenal ngn family dorg so emaknya mcm tanjat boboi anak die kata nk kawen..mintak pinang kawan aku..so, lepas da tunang tu bru la kwn baik aku kenal sorg2..bru la mamat tu bwk p gathering family dorg..sampailah dah kawen..and kawen da 6 tahun...anak blom ade..pastu mcm drama..mgkn mamat tu masatu tak rasa kawan aku is the one masa dorg couple 5 thn tu..

Ade mcm2 alasan utk org hold kite tak kire laki ke pmpuan..selagi die takde triggered pape and rasa tu bkn calon istri/suami mmg dorg takkan bwk jmpa family sampai bebila or die rasa die  ade potensi dpt yg jauh lebih bagus lebih baik gitu..

Aku pun rasa dlu aku pun cmtu..selagi tak tjkkan die bersungguh nk kawen..xdenya aku hegeh2 nk bawak lepak ngn kgkwn..nk bawak lepak ngn family aku sbb aku pikir...kalau putus..aku gak kena bahan..aku gak yg malu..

Masa aku berkawan ngn bf2 aku dlu...sampai ade yg merayu nk jmpa parent aku...byk jg yg pening kepala ngn aku..siap ugut nk carik pmpuan lain...aku kata silakn....aku kata blom masa bwk jmpa family aku..aku tak ready...nanti2...nak tgk gambar family aku pun jadilah..sampai thp tu...hahahha

Ade yg sampai ckp aku ni bini org ke?? rahsia byk sgt...haha

Until i found org yg bersungguh2 nak ngn aku..yg tjkkan die mmg nk hidup bersama..sanggup harungi segala rintangan yg aku lalui...bru la aku bawak jmpa family..tp die yg bwak aku jmpa family die dlu.. pastu x sampai setahun nikah..and dah 4 thn kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 27-11-2019 04:45 AM
bila kau kata sebelum forumer hencap kau, kau bagitau itu ini, apa yg lelaki tu buat. seolah-olah ka ...

Wow blh tahan dasat sisi matang kurex..setuju dgn chuols.hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
TT kenal 4thn ka 3thn? Pastu umur laki ni bpe..umur tt dah tau da cuma selain masalah family tt faktor lain yang buat dia terfikir panjang adalah seperti berikut:

1.dia pernah berkahwin b4 this?
2.Sekolah semua lelaki ke?
3.Pernah tgk ciri2 gay kat dia x?
4.Dia pernah share plan hidup dia dgn tt x..cth career wise..ambition..qualification study pe sume tu..

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ladybird910 at 11-12-2019 07:01 AM
MenteriWanita replied at 27-11-2019 08:24 AM
Record holder relationship :

1) Faizal Hussein hold Nasha Aziz 10 tahun,


Nama golongan ni narcissist...tp pelik bin ajaib julripin bibird xmasuk..


Nway br tau yg faizal dgn nasha pernah kapel..

Btw zizan n kamaldeli tu dorg yg hold ke part perempuan y xready?

Paatu yg lofa tu mmg confirm tgh in relay blk ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerkin replied at 27-11-2019 02:13 PM
Aku rasa ko ni way stock stanby je kut.. sorry kalau kasar tapi for sure dia jumpa yg dia kenan past ...

Nk tny skit..klu xdeclare tp panggil syg2 etc tu nk kira curang ke x eh..dah alang2  topik grey area cm ni..so nk kira timbang kati ke pukal ni??
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 11-12-2019 02:58 PM
Nama golongan ni narcissist...tp pelik bin ajaib julripin bibird xmasuk..



Obviously lelaki macam ni memang tak bahagia, temporary fun kaedahnya, kau buat orang kau dapat balik.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau i jd u kan TT, dah lama i menduakan jantan tu. nasib dia la. Bkn kita ambik kesempatan. Dia sdri yg terhegeh2 nk tlg. But seriusly kalau i dah lama i ada bf lain. Laki yg slalu tlg tt tu anggap je besfren. Buang masa je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074935s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list