Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4461
View
152
Reply

Aku kah yang mendesak?

[Copy link]

Author: tawarhati    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-11-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa kawan lelaki TT tu baik tapi belum confident utk kahwin so dia xnak introduce lagi n bagi harapan sangat. Just carry on being his friend tp pd masa yg sama cari lah bf lain.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya lelaki ni  jenis yang tak nak komitmen.  Mybe dia ada cerita silam yang buat dia trauma dgn sebuah rship
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2019 09:23 PM
Mmg ada jantan telo tak berapa masak mcmtu sis
Zaman muda2 tegang kulit dulu, acik penah encounte ...

Gitchew acik tazkirah. Cer citer cerita cinta lara ko cik. Nangoi2 dlm ni nk dengar.ekekek
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe dia sukakan ko, tapi dia was2 sbb campur tangan makcik dia kan. Rasanya kalau sbb family ko bermasalah, x jadi masalah pada dia kot. Sbb sanggup buat loan utk ko. Pada pendapat aku, ko tanya la dia terus terang arah mana hubungan korang ni. Drpd ko x tenang, tertanya2 status hubungan korang ni
.

Semoga dipermudahkan ya
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 27-11-2019 09:38 PM
Gitchew acik tazkirah. Cer citer cerita cinta lara ko cik. Nangoi2 dlm ni nk dengar.ekekek

Ko jangan nak ajak aku jadi setan kat tered org ada masalah
Aku baru je nak jadi sopan santun makcik muslimah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 27-11-2019 08:07 PM
Adakah uols fwb, fubu, no string attached tapi uols yang attached sendiri?

Fwb friend with benefit
Fubu tu apa lak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tawarhati replied at 27-11-2019 02:33 PM
Haah aku yang berharap sebenarnya. Tapi dia dah suruh jangan contact dia. Tunggu dia yg contact ak ...

perasaan laki tu sndiri xyakin dgn ko. ikut kpala die. mgkin die ade pompuan lain jgk skrg. so die berbelah bg nk yg mana. n pndpat aku laki klu dh syg, xdenye istilah tggu die call. samada die mmg xsyg ko dr awl lg or hati die bru berubah. skrg ni, ko fikir ape yg utama dlm hidup. ade pasangan or kebahagiaan. kebahagiaan bkn paksaan. cube bertenang, bile btol2x die dh contact nnt, xsalah trus terang tny die ape status hubungan korg sebenarnye. kalau jwapan masih tarik tali, u know the answer,girl... my advise, jgn letak harapan trlalu tinggi dlm apa situasi pn. be relax n serah pd Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa ko ni way stock stanby je kut.. sorry kalau kasar tapi for sure dia jumpa yg dia kenan pasti dia blah terui.. dia pun takde declare apa2 so takde istilah curang bagai.. dari ko buang masa baik fokus kat diri sendiri dan family ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 27-11-2019 09:59 PM
Fwb friend with benefit
Fubu tu apa lak

F*ck buddy
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2019 09:48 PM
Ko jangan nak ajak aku jadi setan kat tered org ada masalah
Aku baru je nak jadi sopan san ...

Buka thread la acik. Cepat kami menunggu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 27-11-2019 10:29 PM
Buka thread la acik. Cepat kami menunggu

Takde maknanya lah
Esok aku nak single driving ke aloqstaq
Kalo ko kat kl, mmg akan ku heret ko skali
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2019 10:34 PM
Takde maknanya lah
Esok aku nak single driving ke aloqstaq
Kalo ko kat kl, mmg akan ku heret ko  ...

Nak ikutttt. Ms org free tu hari x nak heret
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 27-11-2019 10:27 PM
F*ck buddy

Owh so cute huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 27-11-2019 10:34 PM
Nak ikutttt. Ms org free tu hari x nak heret

Siyes aaaa
Aku bawak parents aku nak visit pakcik aku sakit. Lepas tu deyols balik kl naik ets on friday. Aku cuti sampai jumaat. Jom lajak masuk hatnyai makan berak situ kejap
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 27-11-2019 08:43 PM
fuh sis ni mmg layak jadi menteri wanita

Benda simple,

Buat apa kahwin kalau dengan bercinta ja dah boleh dapat macam orang dah kahwin

Lelaki boleh hidup tanpa perempuan tapi tak boleh hidup tanpa seks, jadi cari isteri tak penting bila seks boleh dapat dengan siapa2 pun.

SIMPLE.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis u buat solat istihkharah. Dia pun xnak contact u buat masa ni kan. Biarkan dia. Nampak macam u terhegeh pulak. Lama kot macam ni. Kalau i, memang makan hati. Ada lelaki ni x mau commitment. Ada yg jenis memang baik. Ada yg mmg suka hidup sorang. Awal2 baca i mmg ingat dia suami orang. Tp i rasa dia yang ada isu. Ke ada ciri2 u yang dia x berkenan?
.
U buat la solat istikharah. Biar allah tu bg petunjuk. U pun cakap la kat dia kalau x nampak hubungan ni pergi kemana, u nak move on. Then kalau dia pun x tau u boleh la move on dari terus mengharap. Jgn lupa mintak no acc siap2 so u boleh bayar loan tu bulan2. Simpan resit. U nak kena pegang sampai bila kan. Dahla kita ni perempuan dah 30++ tu risiko beranak. Tunggu punya tunggu, habuk pun tadak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Angkat kaki je la.. Buang masa je layan.

Xkan nak tggu lg 10tahun? Bersepah lg lelaki berkualiti kt malaysia ni ibarat mutiara yg tersembunyi d dasar lautan.

Xjumpa kat laut china selatan, cari kat lautan hindi, xjumpa jugak cari kt lautan atlantik... Asal rajin je. Tapi biasalah setiap pencarian pasti ada halangan. Elsa pun tak mengalah d pukul ombak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sis move on sajalah. lelaki ni mmg x nak kat sis
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes dah termakan budi ke. Cuba renung-renungkan kembali 3 tahun ini. Seronok ke hidup dalam 'kawalan' lelaki sebegini? Nak bercinta kena ikut terma dan syarat beliau semata. Umpama robot tak ada hak dan tolak ansur.

Kita nasihatkan awak buat keputusan yang terbaik untuk diri sendiri, bukan untuk orang lain. Soal hutang tu andai menjadi batu penghalang, pecahkan batunya. Fahamkanlah maksud kita ini ya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt move on je lar. Tak guna desak desak dia.

Aku pernah berkawan dgn sorang ni. Keluar makan, pg tgk movie sama, dan kmdn dia bawa jumpa mak dan adik perempuan dia.

Aku rasa dia nak declare la hubungan kami lepas jumpa family dia.
Tungu sebulan mcm tu, tak juga dia bersuara. Aku set tempoh. Sampai tempoh tu aku tanya dia apa hubungan kita ni, ke mana arah hubungan ni. Dia boleh cakap belum nak berbini. Huh! So aku jarakkan. Aku tak nak berada dlm situasi tidak pasti ni.

Alhamdulillah. Aku kenal dan kahwin dgn husband aku ni. Haha guess what, dia terkejut aku kahwin dgn cousin dia.
Allah temukan kita dgn yg lebih baik kalau niat kita tu mendirikan masjid.

So tt, move on. Buka ruang. Jangan terlalu lama dalam hubungan yg tidak pasti ini. Buang masa. Lagi lama tt tunggu lagi sengsara. Tt perempuan kena firm dan Focus apa sebenarnya tt nak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079288s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list