Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4340
View
152
Reply

Aku kah yang mendesak?

[Copy link]

Author: tawarhati    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-11-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tt..buka la hati pada org lain...
n pada masa sama try cari duit lebih skit utk bayar balik hutang tu pada dia...
make sure ko bayar hutang tu pada dia..
maybe ko boleh up skit bayar 200 kat dia sebulan.klau ko x jadi dgn dia pun ko x jadi dgn bermaruah..
sambil tu ko kena bg deadline pada dia..
klau da lepas deadline dia buat bodoh je..mknanya ko cari jela yg lain n ko boleh remain friend ngan dia..
make sure hutang byar supaya xde la dia rase ko mmpergunakan dia.n korg pun x ackward nnt
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dek.. memang ada sejenis lelaki ni yg x leh dan susah nak buat keputusan.. berdasarkan pengalaman.. dn kalau adik rasa bole sabar lgi sikit dn tunggu.. sila tunggu ya.. masanya akan tiba
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Record holder relationship :

1) Faizal Hussein hold Nasha Aziz 10 tahun,

2) Kamal Adli hold Intan Ladyana 6 tahun, hold Emma Kembong 3 tahun, dengar2 kawan dengan Uqasha, bakal di hold jua uqasha,

3) Hans isaac hold Neelofa 3 tahun, ambil tunang orang kemudian putus, tak kahwin jua, dengar nya kapel lagi dengan Hajah, kena hold lagi hajah,

4) Zizan Razak hold Emma Kembong 3 tahun, nak hold Mira Filzah fail,

5) Syafiq Kylie hold Mimie Lana 5 tahun, siap tak mengaku Mimi gf dia, sekarang pun so2 jua,

Tapi paling juara Ariel Peterpen/Noah dia hold 38 perempuan, kahwin asbab gf dia termengandung, kemudian cerai, lepas keluar penjara hold Sophia Latjuba 3 tahun, sekarang bercinta dengan orang lain, macam biasa bakalan di hold jua perempuan itu,

Ada mereka jahat, TAK, adakah mereka memukul awek, TAK, adakah mereka baik, YA, adakah mereka memberi sokongan pada pasangan, YA, adakah mereka senantiasa disisi pasangan YA, adakah mereka pemurah YA,

Jadi TT kena faham, sebab lelaki itu dah masuk dalam group ni, group LELAKI YANG TAK SUKA KOMITMEN, kahwin is the last thing in their mind, kerjaya di depan, duit di depan, keseronokan didepan, kebebasan didepan, kahwin adalah yang hal yang paling belakang,

Menurut cerita TT dah 3 tahun TT kena hold, itu kira sekejap TT, cuba pecahkan rekod Nasha Aziz itu, ada masa lagi 8 tahun, agak2 dah kena hold 11 tahun, baru lah move on, Good Luck TT
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ada penyakit kot. Penyakit kritikal yg boleh membawa maut or mati pucuk? Hahahaha.
So, xnak sedih nanti if dia kawen ngan hang, dua tiga bulan meninggal. Dia buat loan tu, sebab tak sanggup tgk hang hadapi masalah or sebagai hadiah sebelum dia pergi.
Ahahaha. #doneslotakasia

Entahla wei..aku pun x faham dgn laki ni. Taknak declare couple, tapi sanggup buat loan bagai. Tu tanda sanggup berkorban. Eh entahla..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tiramisuu at 27-11-2019 04:59 PM
tawarhati replied at 27-11-2019 02:20 PM
Sebenarnya kan, bila dah dua kali i baca dlm ni korang cakap soal terhutang budi tu kan, i baru te ...


interesting enough bila soalan aku maksudnya adakah ko senang nk utk byebye klau isu duit tak wujud ? Aku perasan ko jawab apa action dia akm buat,  bkn apa action ko akn buat.  Maksud aku, aku tanya sebab dia buat 100 things wrong but because he does 1 thing right, jadi ko sedapkn hati sbb that one thing eventhough bende lain red flag.

Kalau dia ok pn pasal byr sikit2 sekarang , ko agak bakal wife dia ok ke? One day, loan tu akan jd isu besar bila da ada org lain. Lagi satu, if anything happened to him(mati), loan tu apa status?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 04:51 PM | Show all posts
20k loan tu TT buat apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 27-11-2019 02:05 PM
you takde lah rugi mana ..lelaki tu bantu duit, org pertama tolong bila u susah, tt nak offer diri s ...

Tak rugi apa so takyah susah2 nak semakkan otak fikir apa2 la kan. Heeeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 27-11-2019 02:06 PM
hehehe rasa kembang pulak. I can understand how u feel. Tapi that is life dik. Mmg kdg kita rasa b ...

Hidup i ni dari muda sampai ke tua yang utama mak i je. Kawan pun i xda sbb i lebih kepada nak temankan mak i ke mana2 daripada lepak dgn kwn2. Sbb tu la bila dia muncul dalam hidup i dan dia baik mcm gitu, mesti la i berharap kan. Dan semestinya jugak lah i kecewa bila dia tak pilih i untuk jadi wife dia. Tapi takpe la. Mungkin i ingat dia yang terbaik utk i sedangkan Allah lagi Maha Mengetahui apa yg terbaik utk i kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
starbug7 replied at 27-11-2019 02:06 PM
Rare jgk cerita loan2 ni ehh. Okayy nampak cam dia tak berniat nak kawin dgn TT. Terima je lah kebai ...

Tak dapat jadi kawan baik dah kot sebab tengok mcm dah tak jadi apa dah lepas ni. Dia dah tak contact i dah pun. Mungkin ini yang terbaik untuk i. I lega bila baca mcm2 komen membuatkan pemikiran i lebih terbuka utk terima perilaku dia terhadap i
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 27-11-2019 02:35 PM
aduhh..kadang kan org baik kat kita..layan kita..x semesti dia suka yg fall in love kat kita. kdg..d ...

Kannn. Betul la tu cakap you. Mungkin itu cara dia untuk bahagiakan diri dia dengan tolong orang sekeliling. Tapi tak bermaksud dia cintakan i dan nak nikahi i.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanya dia yang boleh bagi jawapan ...tt kena tanya dia knp dia buat mcm tu...mungkin betul sesetengah forumer kata dia laki orang kut. ..hehe...akak tak mahir nak bagi pendapat dalam.bab cinta ni...

Tapi yang nyata tt mmg nak kat dia..bukan sebab tt terhutang budi ke apa..tapi perasaan tt sendiri terhadap dia...tu sebab di tt sanggup tunggu dia lama. ..sebab manusia ni..terhutang budi lah mcm mana pun tapi kalau x suka tetap takkan sanggup nak dengan orang tu. ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 27-11-2019 02:39 PM
setakat hr ni dah bape lama dia x contact ko

Baru kemarin petang dia marah i suruh jangan contact, so sampai sekarang i takda contact dia, dia pun takda contact i. Awal lagi. Haha. Tapi lebih bagus la sekarang ni awal2 i sedar yg i bukan pilihan utama dia kan. So that nanti kalo tetiba dia sejuk hati datang balik, i cuma layan dia baik2 anggap macam kawan ja la. Tapi utk berharap apa2 tu takda dah la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
stinger79 replied at 27-11-2019 02:40 PM
Nak tanya sikit...

Kepam dah tergadai atau belum?

Ini yang rare pasal mamat nih. Kepam i belum tergadai. Selama 3 tahun lebih dia setiap hari call i tak pernah sikit pun perbualan dia ke arah nak flirting. Dia nak video call pun dia akan text i dulu bagitau so i siap2 pakai tudung baru dia video call. Tanya rambut i pendek ke panjang pun tak pernah. Kalo dating setahun sekali tu pun dia takda pun pegang tangan i. So apa pendapat you? Nak tahu jugak nih sbb i memang selalu perhati komen2 you. I nak tahu apa kata you plak ttg kes i nih. Heeee.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
budakfelda3 replied at 27-11-2019 02:42 PM
maafla dik,i nmpk ciri2 my-ex tu ade pada your guy.

entahla,i dulu pernah kapel 1 opis u..n dia ...

Okay, ni something yang i tak terfikir. Mungkin betul cakap you. Dia buat kebaikan dekat i sebab nak cover rasa bersalah dia menipu i selama ni. Cuma setakat ni i belum tau lagi apa penipuan dia tu kan.. tu la i cakap, i pun taktau la kalo sebenarnya dia senyap2 dah ada bini kawin kat siam ke indon ke kann sampai sapa pun taktau. Terima kasih youu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 05:11 PM | Show all posts
Edited by aunty_onion at 27-11-2019 05:12 PM
tawarhati replied at 27-11-2019 04:58 PM
Hidup i ni dari muda sampai ke tua yang utama mak i je. Kawan pun i xda sbb i lebih kepada nak tem ...

macam mana TT boleh kenal dengan dia sebenanye?

and TT hidup asyik dengan mak. adik beradik ada berapa (rasa TT cakap ada abang pangkat besar).
ayah ada lagi?
TT ada masalah keluarga sampai laki tu sanggup buat loan 20k tu masalah pasal mak ke? dia sakit?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 27-11-2019 02:45 PM
entah2 suami org dak?

Setakat ni yang i tau bukann sbb bos atas dia pakcik i. Pakcik i kenal dan tahu background dia. Tapi tu la, mcm i dah cakap kat atas tu kalo dia senyap2 ada bini kawin kat siam taktau la kan. Sbb ada forumer satu tadi pun pengalaman dia 5 tahun couple rupanya laki org sampai HR pun xtau dia dah kawin. Hmmm. Tapi i terima yang forumer cakap i bukan pilihan utama dia nak buat bini. I cuma spare part dia saja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 27-11-2019 03:55 PM
Dik..kalau abg jadi adik...xyahla contact dia lagi..
Kalau betul dia ada masalah skang ni yang xbol ...

Aamiinn. Terima kasih. Tu la, bila baca semua forumer2 cakap dlm ni membuatkan i rasa tenang nak melalui ujian ni. Kalau dia dah di tetapkan sebagai jodoh i, jauh mcm mna pun terpisah tetap akan datang balik kan. Semoga i terus kuat. Huwaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mongoose_kidz replied at 27-11-2019 04:09 PM
tt..buka la hati pada org lain...
n pada masa sama try cari duit lebih skit utk bayar balik hutang  ...

I sebenarnya sambil mencari2 orang lain jugak nih tapi takda yang nak srius dgn i pun. Haha. So berkawan2 la dulu tanpa fikir apa2. InsyaAllah  i akan usahakan bayar lebih dekat dia. Tapi rasanya i terus bank in dekat dia tanpa bgtau yg i bayar lebih la kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
anish911 replied at 27-11-2019 04:17 PM
Dek.. memang ada sejenis lelaki ni yg x leh dan susah nak buat keputusan.. berdasarkan pengalaman..  ...

Tu la kann.. dan jugak mungkin belum sampai masanya untuk i settle down agaknya. Takpe la, i cuba bertabah dan yakin dgn aturan Allah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 27-11-2019 04:24 PM
Record holder relationship :

1) Faizal Hussein hold Nasha Aziz 10 tahun,

Aaaaaaar i paling suka komen youuu. Betul sangat la apa yang you cakap. Dorang taknak ada komitmen. Dan jugak kalo bagi i sekarang ni, mungkin jugak i bukan pilihan utama dia nak buat bini. I cuma spare part. And nope, i takkan tunggu sampai 11 tahun. Thanks but no thanks. Tapi kalo takda orang nak kawin i dan cuma ada dia ja, terpaksa la i tunggu dalam kepasrahan. Haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082973s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list