Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
1576
View
32
Reply

[Bahasa] Balik kampung atau melancong

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-11-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung lah. Cuti sekolah ni banyak kenduri kahwin kat kampung. Sepupu sepapat pakat2 kahwin hujung tahun ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 03:18 PM | Show all posts
ikut kepada keadaaan kewangan semasa..duit lebih pegi melancong..tapi balik kampung mmg wajib selang sebulan tak kira cuti sekolah ke tak cuti mmg balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 02:45 PM | Show all posts
musim cuti sekolah ni baik duduk rumah ja la.mls nk hadap jam.haha
.
.
tapi hati meronta nk balik kg.
.
.
melancong lebih suka pergi time weekdays org sibuk bekerja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 03:19 PM | Show all posts
balik kampung &  dah ada destinasi jalan-jalan ramai2 dengan mak abah   adik beradik.. selain hari raya..cuti hujung tahun mcm nilah  dapat kumpul ramai2...seronok.. mcm2 cerita dari awal tahun keluar balik  & macam2 rumusan... segala mak neka bawang holangd bawang kecik bawang merah bawang putih kelur la time ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung memang rutin setiap bulan. Cuma kakak cuti hujung tahun nanti. Makanya, keluarga kat kampung semua ke KL. Jadi kakak akan ke KL, lepas tu tema berjalan tahun ni adalah ziarah saudara mara. Kakak akan mula di Seremban dulu ( rumah abang) , kemudian ke Melaka nak makan asam pedas. Kemudian ke Kluang (rumah mak sedara). Selepas tu ke batu pahat (rumah pak sedara) . Kemudian ke Johor Bahru (rumah kakak). Tapi semua tempat kakak sewa hotel la kot tak mau menyusahkan tuan rumah.


Tak sabar nak cuti sebab nak balas dendam bersuka-ria dengan anak2. Nak bawa anak2 tengok wayang juga. Bawa anak makan2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 10:32 PM | Show all posts
Done borong food for both
3 bags full
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung kejap.  Sebab adik ipar nak kawen kena prepare untuk majlis dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 01:29 PM | Show all posts
Dah puas siblings hours kat kampung hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 03:14 PM | Show all posts
anak baru playschool, kampung lak sekangkang kera je, keja macm biase,hehe,selalu g vacation time org x cuti,time org banyak cuti kita g keje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols takde anak.
So cuti skolah ke bkn cuti skolah, bila2 masa nak balik kg ke melancong, tertakluk kpd kemampuan pada masa itu.
Tak balik kg pun ok sbb kg will come to me. Tapi at least skali setahun kena melancong samada dlm atopon luar negara la utk kemaslahatan diri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:17 AM | Show all posts
balik kampung. otw singgah la mana2 y best
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Depends on budget
Budget rendah - balik kampung
Budget lebih - melancong

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Both..cuti sekolah la baru bole panjang langkah sikit

Last week balik kg husband ada kenduri kawen..so jumpa in laws sume sekali..

Next week my cousin pula kawen..so bole jumpa my family pulak..parents, siblings,mak n bapa saudara,cousins sume ada.. lps tu baru pegi holiday ramai2

Bonus la bila ada kenduri ni..biasanya dpt jumpa the whole family

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.572968s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list